blog

Knižné tipy: Príval jarných noviniek neustáva

utorok 8. apríla 2014 01:32
Ut 8.04. 2014 01:32

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Malala Jusafzaiová, Christina Lambová – Volám sa Malala

    Malala by sa dala nazvať hrdinkou dnešnej doby. Je najmladšou laureátkou Nobelovej ceny za mier. Malala Jusafzaiová bojovala za právo na vzdelanie pre seba aj ostatné dievčatá. Takmer za to zaplatila životom. Keď sa vracala autobusom zo školy domov, bojovníci Talibanu jej z tesnej blízkosti strelili do hlavy. Len málokto veril, že prežije. Volám sa Malala je príbeh rodiny trpiacej globálnym terorizmom. Príbehom otca, ktorý sa zastával svojej dcéry a založil školu pre dievčatá, aby tak ako muži mohli získať vzdelanie. (Viac info)

  • Katherine Applegateová – Ivan je jen jeden

    Dobrodružný príbeh pre deti a mládež. Ivan je gorila žijúca v obchodnom dome vo videoherni Šapitó pri výjazde číslo osem z diaľnice I-85. Rád sa rozpráva s kamarátkou Stellou, múdrou slonicou, a psom Bobom, ktorý mu najradšej zaspáva na bruchu. Do Šapitó jedného dňa prichádza sloníča Rudy. Príde s ním aj zmena? Dokáže túto zmenu Ivan využiť? (Viac info)

  • Dave Eggers – Hologram pre kráľa

    Jeden z najvplyvnejších amerických autorov súčasnosti prináša vtipný a zároveň napínavý príbeh rozvedeného päťdesiatnika, ktorého podnik skrachoval v dôsledku americkej ekonomickej krízy. Z dlhov sa chce vyhrabať vďaka lukratívnej zákazke v prosperujúcej a peniazmi rozprávkovo oplývajúcej Saudskej Arábii. Podarí sa mu to? A čo všetko sa môže stať počas nekonečného čakania na arabského kráľa? (Viac info)

  • Bohumil Hrabal – Prózy 1 – Skřivánek na niti

    28. marca sme oslávili sté výročie narodenia tejto významnej literárnej osobnosti druhej polovice 20. storočia. Zväzok Skřivánek na niti obsahuje Hrabalové poviedky z šesťdesiatych rokov. Hrabal v týchto prózach evokuje prostredie, s ktorým sa stretol ako výpravca, poisťovací agent, brigádnik v hutách, zamestnanec Zberných surovín a kulisár v pražskom divadle. Vykreslil ich ako nikdy nekončiac „pohyblivý sviatok“, plný svojráznych postáv a postavičiek, dokonalo splývajúcich s každodennosťou a bez známky revolty prímajúcich všednú nádheru aj surovosť. (Viac info)

  • Neil Gaiman, Terry Pratchett – Good Omens

    Kniha v angličtine od dvoch skvelých autorov fantasy. Vo vzduchu je náznak Armagedonu. Podľa Pekných a Presných Proroctiev Agnes Nutter (čarodejnica, ktorá vyhodila do vzduchu celú dedinu so všetkými obyvateľmi, ktorí sa prišli pozrieť na jej upálenie) svet skončí v sobotu. Budúcu sobotu.  Takže Crowley a Aziraphale to zastavia. Musia nájsť a zabiť AntiKrista (čo je škoda, lebo je to milý chalan). Je tam len jeden problém: niekto ho nahradil. Pripravte sa na skvelý a temný príbeh od Neila Gaimana a Terryho Pratchetta. (Viac info)