blog

Filmové tipy: Vyberiete si svetové hity alebo slovenský úspešný film?

streda 14. mája 2014 00:06
St 14.05. 2014 00:06

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Jonáš Karásek – Kandidát

    V dnešnej dobe sú najcennejším tovarom informácie. Slovenský film Kandidát ukazuje veľkú moc médií, ktoré manipulovaním s udalosťami môžu ovplyvňovať celý svet. Príbeh sleduje zákulisie politickej kampane kandidáta na prezidenta. Do voľby hlavy štátu zostávajú 2 mesiace. Úspešný a vplyvný majiteľ reklamnej agentúry Adam Lambert má realizovať prezidentskú kampaň pre zvláštneho kandidáta – nevýrazného, malomestského podnikateľa. Cieľom je iba rozvíriť politické vody a ubrať pár hlasov protistrane. Lambert je zvyknutý každým manipulovať a vždy dosiahnuť svojho. Lenže na večierku v klube sa nechá vyprovokovať a uzavrie stávku so svojim rivalom. Staví sa, že jeho kandidát voľby vyhrá. V hre sú milióny eur… (Viac info)

  • Zack Snyder – Muž z ocele

    Superman sa znovu vracia. Predošlý návrat nebol zlý, no štúdiá si asi povedali, že tomu niečo chýba. A tak prichádza Zack Snyder a jeho vízia superhrdinu produkovaná nikým iným než slávnym Chrisom Nolanom, ktorý má s komiksami DC veľké skúsenosti : – ). Nový vizuál nedostal len Supermanov kostým, ale aj celý jeho svet. Azda po prvý raz sa hlbšie pozrieme na jeho rodnú planétu a udalosti, ktoré viedli k jej deštrukcii. Potom bude práve na jednom z posledných KryptončanovSupermanovi – aby pred deštrukciou ochránil našu Zem. Epickej bitke sa nevyhne! (Viac info)

  • Baz Luhrmann – Veľký Gatsby

    Píše sa rok 1922 a v New Yorku, v tom dekadentnom semeništi ľahkých mravov, nablýskaného jazzu a strmo rastúcich akcií, začína jar. Sem v honbe za svojím americkým snom príde spisovateľ Nick Carraway (Tobey Maguire) a usadí sa v susedstve záhadného milionára Jaya Gatsbyho (Leonardo DiCaprio), ktorého vila hostí nekonečné večierky. Okolo Gatsbyho krúži taktiež Nickova krásna sesternica Daisy a jej urodzený manžel Tom Buchanan. A tak sa Nick stáva svedkom tragédie nenaplnenej lásky, nezdolnej túžby a úpadku morálky. Legendárny román znovu ožíva na filmovom plátne. Necháte sa uniesť? (Viac info)

  • Ruben Fleischer – Gangster Squad – Lovci mafie

    V histórii ostaneme. Máme rok 1949 a celému Los Angeles pevnou rukou vládne bezohľadný zločinec Mickey Cohen (Sean Penn). Svoj gang chráni masívnou korupciou, a tak policajný šéf siahne po krajnom riešení. Najme ostrieľaného hrdinu seržanta Johna O’Maru (Josh Brolin), aby zostavil jednotku schopnú presadiť spravodlivosť. Nemajú za úlohu zatýkať, ale vyprovokovať konflikt. Mestom skoro otriasa streľba. Do bojov sa trochu proti svojej vôli zapojí i životom unavený policajný seržant Jerry Wooters (Ryan Gosling), keď sa beznádejne zamiluje do Grace Faraday (Emma Stone). Na túto prvotriednu krásavicu si totiž robí nároky práve šéf mafie. Film je inšpirovaný neuveriteľným, ale skutočným príbehom, odkrýva tajné archívy polície i jej zápas o dušu Los Angeles. (Viac info)

  • Guillermo Del Toro – Pacific Rim

    Guillermo Del Toro je majster filmu. To je známy fakt. A všetci si myslíme, že mimozemšťania na našu planétu zaútočia z oblohy. Toro nám však podáva alternatívu, že obrie monštrá ľudstvo napadnú z hlbín oceánov. Príde koniec sveta? Nie, ľudstvo sa nepriateľom dokáže postaviť. Národy vybudujú gigantických robotov prepojených s pilotmi špeciálnymi technológiami. Apokalypsa je na spadnutie, nech začne megalomanský súboj! Samozrejme, situácia sa značne skomplikuje a osud sveta bude na vážkach. (Viac info)

  • Gore Verbinski – Osamelý jazdec

    V tomto filme to doslova srší chlapčenskou energiou! Osamelý jazdec vychádza z produkcie Jerryho Bruckheimera, o réžiu sa postaral Gore Verbinski. Táto dvojica je zárukou svojskej zábavy, ktorá si nás získa. Film je nabitý akciou i dobrodružstvom a prináša nový pohľad na slávneho maskovaného hrdinu. Indiánsky bojovník Tonto (Johnny Depp) rozpráva doposiaľ nevypovedaný príbeh Johna Reisa o tom, ako sa z muža zákona stala legenda spravodlivosti. Rýchlik jedinečných prekvapení a komických nezhôd ukáže, ako sa obaja hrdinovia naučia spolupracovať a spoločne bojovať proti zločinu, ktorého tvár je schovaná v tieni, avšak je neľútostná a ľstivá. (Viac info)