blog

Filmové tipy: Prílev strhujúceho napätia, lásky a nádeje

piatok 18. júla 2014 02:43
Pi 18.07. 2014 02:43

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Paul W.S. Anderson – Pompeje

    Príbeh tohto historicky ladeného filmu sa odohráva roku 79 a rozpráva o Milovi (Kit Harington), ktorý je otrokom a neporaziteľným gladiátorom. Vďaka nepriaznivým okolnostiam sa ocitá v závode s časom. Aby zachránil svoju lásku Cassiu (Emily Browning), dcéru bohatého obchodníka, ktorú proti jej vôli zasnúbili so skorumpovaným rímskym senátorom (Kiefer Sutherland), musí si vybojovať cestu z arény. Lenže v tej dobe sa začína nadpozemské divadlo a sopka Vezuv zo seba chŕli prúdy žeravej lávy. Kedysi skvostné Pompeje miznú z povrchu zemského a Milo sa musí pobiť s osudom. (Viac info)

  • Petr Nikolaev – Príbeh kmotra

    Medzi vrcholovou politikou a organizovaným zločinom je často len tenká hranica. Niektorí ju prekročia. Príbeh mafiánskeho bossa Františka Vedrala (Ondřej Vetchý) začína v 80. rokoch, kedy pôsobil ako vekslák a postupne zbohatol na podvodoch s nehnuteľnosťami, bankovými machináciami, na kupónovej privatizácii a lobbingom. Vypracoval sa na pozíciu nekorunovaného vládcu českého podsvetia a ovplyvňoval zákulisie vysokej politiky. Z bánk a firiem vytuneloval 4 miliardy korún. Mal na svedomí smrť mnohých ľudí. Pred našimi očami ožije zúrivý súboj človeka, ktorý si rád prispôsoboval svojim vlastným potrebám, so zásadovým predstaviteľom zákona a poriadku. Policajt Cajthaml (Lukáš Vaculík) bol Kmotrovi celý život na stope. Neúnavne bojoval s korupciou súdov, rozviedky i polície. Nikdy nestratil vieru vo víťazstvo spravodlivosti. Tento kriminálny thriller bol natočený na motívy skutočných udalostí. Knižnou predlohou sa stal bestseller Jaroslava Kmenta Kmotr Mrázek. (Viac info)

  • Noam Murro – 300: Vzostup ríše

    Krvavý historický a dnes už kultový film 300 si získal divákov po celom svete, a tak s odstupom času prišlo do kín pokračovanie. 300: Vzostup ríše rozpráva o tom, ako sa Gréci po vzore kráľa postavia na odpor Perzskej ríši. O krv a krutosť núdza opäť nebude, Eva Green svoju rolu úhlavného nepriateľa poňala dokonalo. Vojnou bude trpieť celá krajina a bojová vrava sa presunie aj na vodnú hladinu. Vyhrá spravodlivosť nad bezprávím a tyraniou všemocného kráľa Perzie? (Viac info)

  • Tim Story – Ride along

    Posledné dva roky sa Ben (Kevin Hart), strážnik zo strednej školy, snaží dokázať detektívovi Jamesovi (Ice Cube), že nie je blázon len do počítačových hier, ale aj do detektívovej sestry. Keď Bena konečne prijmú na policajnú akadémiu, James ho posadí na miesto spolujazdca služobného auta, aby ho poriadne vystrašil a ukázal mu, že na prácu u polície nemá. Udalosti divokej noci ich ale zavedú k najnebezpečnejšiemu zločincovi v meste a James na vlastnej koži pozná, že Ben nemá od prudkých slov ďaleko k činom. (Viac info)

  • Darren Aronofsky – Noe

    Mnohým z nás by prišlo určite zvláštne robiť akčný film na motívy biblických príbehov. Režisér Darren Aronofsky ale rád šokuje. Tak vznikla snímka, na ktorej sa podieľala plejáda Oscarom ocenených ľudí od filmu. Spomedzi hercov je nutné spomenúť Russella Crowea v hlavnej úlohe, Anthonyho Hopkinsa, Jennifer Connelly a netreba vynechať Emmu Watson. Nadčasový príbeh o božom hneve, odvahe, obeti a nádeji tak prišiel do kín a teraz prichádza aj na DVD! (Viac info)

  • Peggy Holmes – Zvonilka kolekcia 1.-5.

    Príbehy roztomilej víly okúzlili zástupy dievčat i chlapcov po celom svete, a tak prichádzalo ďalšie a ďalšie pokračovanie. Dovedna ich je zatiaľ päť a všetky sú spolu v tejto kolekcii. Najskôr vstúpime do tajného sveta Hviezdnej roklinky. Potom budeme hľadať stratený poklad, podnikneme záchrannú výpravu a preskúmame tajomstvo krídel. Na záver sa v najnovšom pokračovaní vypravíme do sveta Petra Pana a stretneme sa s pirátmi. Kúzelné hravé dobrodružstvo plné napätia, kúziel a priateľstva učaruje celej rodinke! (Viac info)