blog

Staňte sa držiteľom slovenského rekordu – získajte najväčšiu knižnú výhru

štvrtok 17. júla 2014 00:01
Št 17.07. 2014 00:01

Už ste niekedy premýšľali nad tým, aký je váš knižný rekord? Možno to sú stovky prečítaných titulov, alebo najrýchlejšie prečítaná kniha či naopak – kniha, ktorú ste čítali najdlhšie. Vašu osobnú zbierku knižných rekordov teraz môže doplniť ešte jeden úplne špeciálny v podobe najväčšej knižnej výhry na Slovensku!

Ak si celkom jasne viete vybaviť ten svoj knižný rekord, pokojne sa s ním pochváľte v komentároch pod týmto blogom. My vás veľmi radi v čítaní podporujeme a preto sme v mesiaci júl pripravili skvelú súťaž, vďaka ktorej tiež pôjde o jeden veeeľký rekord výhru pozostávajúcu z 365 skvelých knižných titulov! Šancu vyhrať má každý, kto sa zapojí do súťaže Najväčší knižný poklad. Podrobné informácie o súťaži nájdete na stránke www.martinus.sk/poklad.

Stačí si len v júli objednať hocijakú knihu z Vydavateľstva SLOVART a my vás automaticky zaradíme do žrebovania. Táto súťaž prebieha nielen na internete, ale tiež vo všetkých kamenných kníhkupectvách Martinus.sk. Pri zakúpení knihy dostanete žreb pri pokladni a zaradíte sa tak do nášho veľkého osudia. 🙂

Len náhoda rozhodne, na koho sa usmeje šťastie a získa poklad, ale aj náhode sa predsa dá vždy trochu pomôcť. 😉  Stačí si kúpiť viac kníh a získať tak viac žrebov, pretože 1 kniha = 1 žreb.

A čo ak vyhráte? Aké knihy to vlastne budú a kam ich všetky pomestíte? S umiestnením výhry vám, žiaľ, nepomôžeme, ale rozhodne bude stáť za to, aby ste pre ňu obetovali jeden veľký sekretár v obývačke. 🙂

V truhlici sú, napríklad ukryté všetky detektívky od Dominika Dána, kompletná séria Pán prsteňov, vrátane kníh Hobit, Sillmarilion, Húrinove deti či Nedokončené príbehy, romantické príbehy z pera Jane Austen, Expedície a Listy Oľge od Júliusa Satinského, Upírska akadémia a mnoho rozprávkových príbehov pre deti. Každý si nájde to svoje, naprieč rôznymi žánrami je tam to najlepšie zo slovenskej aj zahraničnej tvorby, novinky aj klasické diela. Zároveň ani jedna kniha nie je v truhlici dvakrát.

Výhra je tak štedrá, že sme sa rozhodli ju nechať zapísať aj do Knihy slovenských rekordov ako najväčšiu knižnú výhru v našej krajine. V tejto publikácii sú doteraz zapísané rôzne zaujímavé rekordy, posúďte sami:

  • Gymnazisti z Dolného Kubína čítali nepretržite 24 hodín anglickú literatúru. Tento rekord vytvorilo presne 47 študentov. (2014)
  • Iný rekord v najdlhšom čítaní sa podaril žiakom z Komárna, keď za 28 hodín prečítali 1222 strán. (2013)
  • Školáci z Čadce za necelé tri hodiny pokreslili 1758 kartónov formátu A4 a vytvorili tak leporelo dlhé 522 metrov. (2008)
  • Rekord v najväčšom počte prečítaných strán na jednej vyučovacej hodine ustanovilo 406 žiakov z Bratislavy a 21 pedagógov, pričom sa zoznámili s 12 dielami od Márie Ďuríčkovej a 6 dielami z pera Hany Zelinovej. Prečítali úctyhodných 12 980 strán.
S knihami sa dajú vykumštovať všelijaké rekordy a my vám teraz ponúkame účasť na rekorde a zároveň súťaži Najväčší knižný poklad. Zapojte sa aj vy a vyhrajte 365 skvelých titulov!