blog

Knižné tipy: Koniec leta v znamení skvelých kníh! :-)

štvrtok 21. augusta 2014 15:08
Št 21.08. 2014 15:08

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Haruki Murakami – Bezfarebný Cukuru Tazaki a roky jeho putovania

    Haruki Murakami je jedným z najznámejších súčasných japonských autorov, jeho knihy vychádzajú na celom svete. Je nositeľom viacerých významných literárnych cien a jedným z dlhodobých čakateľov na Nobelovu cenu za literatúru. V autorovom trinástom románe sa naplno prejavuje jeho láska k detektívnemu žánru a zároveň snaha o návrat k realistickejšiemu obdobiu vlastnej tvorby. (Viac info)

  • Markus Zusak – Roky pod psa

    Austrálskemu spisovateľovi sa podarilo medzi slovenskými čitateľmi niečo, čo rozhodne nie je obvyklé. Stačili mu dve knihy, aby si navždy získal ich srdcia. Aj preto sme veľmi radi, že sa české vydavateľstvo Argo rozhodlo vydať menej známy román tohto výnimočného autora – Roky pod psa. Spoznáme v ňom päťnástročného Camerona, ktorý je vo svojom okolí známy hlavne vďaka nekonečnej sérii výmyslov. Všetko sa však zmení, keď sa Cameron prvýkrát zaľúbi… (Viac info)

  • Charles Bukowski – Najkrajšia žena v meste

    Poviedky nie sú čítaním pre každého. Bukowski je priamy, tvrdý, úprimný, neúprosný, osobný, prostý, sprostý, hrubý, urážajúci, ohurujúci, pravdivý i absurdný, Jeho poviedky sú zo života, jeho poviedky sú šialenou mystifikáciou, na jeho poviedky často potrebujete „dobrý žalúdok“, ale ak sa do nich pustíte vtiahnu vás do sveta, kde sa už netreba červenať. Možno sa budete smiať a možno plakať, možno sa poučíte a možno budete zhrození a pohoršení, ale taký je život očami Charlesa Bukowského… (Viac info)

  • Isaac Asimov – Ani sami bohové

    A teraz skvelá správa pre všetkých milovníkov sci-fi. Jeden z najlepších autorov tohto žánru Isaac Asimov napísal síce samé skvelé diela, ale aj medzi nimi vyčnieva román Ani sami bohovia ako niečo výnimočné a nadčasové. Vďaka vynálezu pozitrónovej pumpy dokáže ľudstvo čerpať energiu z paralelného vesmíru. Nekonečný zdroj energie zmení ich život na totálny blahobyt, kde nikomu nič nechýba. Až kým vedci nezistia, že prenosy energie môžu spôsobiť zánik oboch vesmírov. Ľudstvo sa tak musí urýchlene vzdať svojho pohodlného života. Dokáže to však? (Viac info)