blog

Knižné tipy: Leto plné bestsellerov!

pondelok 4. augusta 2014 00:47
Po 4.08. 2014 00:47

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Timur Vermes – A je tu zas

    Poznáte marketingový výrok “Ak by ste si mali prečítať jedinú knihu, tak túto?” Tak toto je presne ona! Chvíľu to síce trvalo a český preklad predbehol ten slovenský, ale čakanie rozhodne stálo za to a jeden z najlepších nemeckých románov modernej doby si konečne môžeme vychutnať aj v našom rodnom jazyku. Adolf Hitler sa jedného dňa prebudí v dnešnom Berlíne a neverí vlastným očiam. Nemecko nielenže naďalej existuje, ale aj prekvitá. Vodca Tretej ríše sa v nových pomeroch rýchlo zorientuje a začína kariéru – tentoraz v televízii a na Facebooku! Drsná satira, ktorá je mimoriadne zábavná, ale aj desivo reálna. (Viac info)

  • George R.R. Martin – Hra o tróny

    KONEČNE! Chce sa nám kričať, keď v rukách držíme slovenský preklad najslávnejšej a pre milióny čitateľov aj najlepšej fantasy ságy súčasnosti. Hra o tróny je prvým dielom majstrovskej série najvýraznejšieho súčasného autora v žánri fantasy. Hrou o tróny začal George R.R. Martin ságu, v ktorej spája to najlepšie, čo tento žáner ponúka. Stránky tejto úžasnej ságy sú naplnené tajomstvom, intrigami, romantikou a dobrodružstvom, ktorých čítanie je pôžitkom pre všetkých fanúšikov fantasy. (Viac info)

  • Franck Thilliez – Gataca

    Čo je lepšie ako kvalitná detektívka? Keď vydavateľstvo pokračuje v ich vydávaní napriek tomu, že to je žáner, ktorý mu nie je úplne vlastný. To ale vôbec nevadí a ja som veľmi rád, že sa Artforum rozhodlo vydať aj ďalší prípad skvelého Francka Thillieza! V mrazivo strhujúcom príbehu sa znova stretávame s hlavnými postavami predošlého Thilliezovho románu Syndróm E, komisárom Sharkom a poručíčkou Henebellovou. Aké prepojenie môže existovať medzi vraždami, ktoré od seba delí viac než 30 000 rokov? Napätie, nečakané zauzlenia, prekvapivé súvislosti a informácie. (Viac info)

  • Ernest Hemingway – Starec a more

    A pochvalu si zaslúži aj vydavateľstvo Ikar. Predstavovať knihu Starec a more by bolo určite zbytočné, ale ako to už s klasikami na Slovensku často býva – všetci o nich vieme, ale keď si ich chceme kúpiť, tak väčšina je dávno a beznádejne vypredaná. Aj preto je skvelé, že Starec a more opäť vyšiel. Tak nadčasová kniha si to rozhodne zaslúži! Na začiatku príbehu sa starý rybár Santiago vydáva na more po osemdesiatich siedmich dňoch bez úlovku. To ho neodradí a skúša to znovu. Tentoraz má šťastie a chytí na háčik veľkú rybu. Tá je však taká veľká, že sa nemieni vzdať bez boja… (Viac info)

  • Edwin Abbott – Plochozemí

    Plochozemí síce zažíva novú vlnu slávy hlavne vďaka nenápadnej propagácii dr. Sheldonom Cooperom v seriáli Big Bang Theory, ale faktom ostáva, že to je kniha, ktorá je jedným zo zásadných textov sci-fi literatúry už celé desaťročia. Jeden z najoriginálnejších románov, aké boli kedy napísané, v sebe snúbi matematicko-fyzikálne pojednania so zábavou, štipľavou spoločenskou satirou a mnoho ďalšieho. Ak máte chuť na bizarný, ale výnimočný román, potom nehľadajte ďalej. Plochozemí je ako stvorené pre vás! (Viac info)