blog

Najväčší knižný poklad bol odhalený

štvrtok 28. augusta 2014 20:19
Št 28.08. 2014 20:19

Posledný augustový utorok sme v našom kníhkupectve na Obchodnej ulici v Bratislave zažili výnimočný deň – odovzdali sme Najväčší knižný poklad priamo do rúk jeho výherkyne. Táto výhra sa zároveň zapísala aj do Knihy slovenských rekordov.

Tisíce žrebov, jedna víťazka

Iste ste mnohí s napätím očakávali, či to nebudete práve vy, kto získa skvelú výhru: 365 skvelých kníh z Vydavateľstva SLOVART. Veď súťaže Najväčší knižný poklad sa v júli zúčastnilo viac ako 8000 našich zákazníkov. Vyhrať však mohol iba jeden a šťastný žreb tentoraz padol na Vanesku z obce Štitáre, ktorá svoj žreb vhodila do osudia v kníhkupectve v Nitre.

Vaneska si ešte tesne pred odchodom do letného tábora jednoducho musela skočiť pre knihu o príbehoch Toma Gatesa. A oplatilo sa: vďaka tejto pohnútke získala 365 ďalších skvelých kníh! Z knižiek sa však teší nielen ona, ale aj celá jej rodina, pretože všetci milujú čítanie. Ako povedal Vaneskin otec, ešte nikdy nevyhrali takú obrovskú odmenu a najmä takú hodnotnú. Keď sa mama dozvedela, aké šťastie sa na jej dcérku usmialo, hneď premýšľala, že bude treba do domu novú policu. 🙂

Čítať bude celá rodina

Najskôr Vanesku s rodinou čakala v utorok pred obedom prehliadka po vynovenom kníhkupectve a občerstvenie z kníhkaviarne Foxford. Potom už bolo treba objaviť poklad!  Ten bol symbolicky ukrytý v podzemí pod kníhkupectvom. Tu ho svedomito strážili knižní škriatkovia, aby sa počas prerábky kníhkupectva “neskrivila” ani jedna stránka v knihe 🙂 Jeho odhalenie bolo pre všetkých zúčastnených zážitkom a ku knižnej výhre Vaneske osobne pogratuloval aj Juraj Heger, majiteľ Vydavateľstva SLOVART. Certifikát o rekorde v najväčšej knižnej výhre si prevzala z rúk Jozefa Svitoka, komisára Knihy slovenských rekordov.

Každý člen Vaneskinej rodiny si v truhlici určite nájde niečo pre seba – vyberú si z románov, detektívok, rozprávkových príbehov či ďalších žánrov, alebo siahnu po publikácii z odbornej literatúry. Výherkyňa bude od septembra žiačka 6. triedy v základnej škole v Nitre a knihy rada požičia aj kamarátom a spolužiakom.

Sme veľmi radi, že výhra poputuje do rúk skutočných milovníkov kníh a nesmierne sa tešíme z radosti, ktorú knižný poklad spôsobil našej zákazníčke. Veríme, že jej čítanie prinesie veľa krásnych chvíľ a inšpirácie! Vážime si vás, našich zákazníkov, a držíme vám palce v ďalších spoločných súťažiach, ktoré opäť radi pripravíme. 😉

Pozrite si celú galériu fotografií z odovzdávania Najväčšieho knižného pokladu TU.