blog

Filmové tipy: Nechajte skvelé filmy, aby vám pohladili dušu

piatok 5. septembra 2014 14:31
Pi 5.09. 2014 14:31

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Felix Herngren – Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol

    Hneď pri názve tohto filmu vám určite napadne rovnomenná kniha. Je to tak, máme tu ďalšiu snímku, ktorá vznikla na podklade papierového bestselleru. Allan Karlsson má 100 rokov. Prežil výbušný život (doslova), stretol Stalina, Churchilla, podieľal sa na vynáleze atómovej bomby. Teraz dožíva v domove dôchodcov. Ale takýto výhľad budúcnosti ho nenapĺňa, a tak vylezie z okna a utečie. Za múrmi domova ho čaká ďalší veľký životný príbeh. Ani sa nenazdá a už ho naháňa gang zločincov i policajný zbor. A do toho spomína na svoju minulosť, v ktorej bol aktérom mnohých kľúčových udalostí 20. storočia. Tento film plný humoru a lásky k životu nám určite pohladí dušu! (Viac info)

  • Karel Janák – 10 pravidel jak sbalit holku

    Máme tu ďalšiu podarenú československú komédiu. Hlavný hrdina Marek je typickým príkladom mladého intelektuála žijúceho vo vlastnom vesmíre. Je to múdry a milý študent astrofyziky, ktorého veľkou láskou sú nielen hviezdy, ale aj horoskopy. Jeho dráhu mu však jedného dňa prekríži dievča snov a Marek sa zamiluje tak beznádejne, že v škole nie je schopný ani urobiť skúšky. V tento moment sa do veci obúvajú jeho odhodlaní priatelia. Rozhodnú sa povolať na pomoc jeho otca, ktorý je úspešným vydavateľom série bestsellerov s návodmi – ako získať ženu. Spoločne tak začnú Markovi pripravovať veľkú strategickú hru. Samozrejme, rady z kníh sa do bežného života aplikujú nie vždy úplne ľahko a presne, a to Markovi zarobí na hromadu problémov. (Viac info)

  • Taru Mäkelä – Láska, soudruhu!

    Film je medzinárodnou romantickou komédiou odohrávajúcou sa na pozadí studenej vojny. Elsa, modistka stredného veku a jasnovidka má svoj život úplne pod kontrolou až do chvíle, keď muž, ktorého kedysi milovala a stratila, neprejde dverami jej obchodu s klobúkmi. Sme v Helsinkách roku 1962. Jan, český jazzový hudobník, je v meste kvôli vystúpeniu na „Medzinárodnom festivale mládeže a študentstva“. Viac než dvadsať rokov Elsa verila, že tento muž je mŕtvy… Jeho príchod ale naštartuje vír myšlienok, v ktorom si Elsa drží od neho odstup, zároveň objavuje stratenú lásku, zmieta sa v zavrhovaní komunistickej propagandy a uvažuje, ako by Jana mohla stretnúť aj po jeho návrate za železnú oponu. (Viac info)

  • Damian Lee – Muži v ringu

    Boxerský veterán Sailor O’Connor (Dominic Purcell) z ringu nikdy neodchádzal porazený. Tragédia, ktorá zasiahla do jeho života, ho ale úplne zlomila. Keď sa mu po dlhej dobe naskytne príležitosť znovu sa postaviť do boxerského ringu, ide do toho. Spojí sa so svojím starým tímom, jeho protivník je ale mladší a rýchlejší. Aby v brutálnom zápase plnom krvi obstál a silného súpera porazil, bude musieť najskôr premôcť démonov vo svojej vlastnej hlave. (Viac info)

  • Michael M. Robin, Ken Topolsky – Dallas 2.séria

    Než jedna z najvýraznejších záporných postáv v histórii televízie J. R. Ewing (Larry Hagman) za veľmi podozrivých okolností vydýchne naposledy, bude celú druhú sériu obnoveného legendárneho seriálu priživovať obrovský konflikt. Svojmu synovi Johnovi Rossovi (Josh Henderson) bude radiť, ako Christophera (Jesse Metcalfe) a Bobbyho (Patrick Duffy) pripraviť o rodinnú firmu. Dámy sa medzitým vydávajú vlastnou cestou: Sue Ellen (Linda Gray) sa uchádza o post guvernérky, Ann (Brenda Strong) si vezme na mušku svojho bývalého partnera Harrisa (Mitch Pileggi) a Pamela (Julie Gonzalo) s Elenou (Jordana Brewster) sú dôkazom, že krása a nečistá hra sa vôbec nevylučujú. Rodinu čakajú ešte ďalšie problémy. Napokon J.R. zanechá po sebe odkaz, svoje „majstrovské dielo“, ktoré inokedy nezlomnými Ewingovcami poriadne otrasie. (Viac info)

  • Heléne Giraud, Thomas Szabo – Chrobáčikovia: Údolie stratených mravčekov

    Na malebnej lesnej lúke sa jedného dňa rozhorí nepriateľstvo medzi kolóniami čiernych a červených mravcov. Príčinou sporu je nádoba so zvyškami sladučkého cukru. Zrazu sa uprostred znepriatelených strán objaví odvážna lienka. Skamaráti sa s čiernym mravčekom Mandiblom a pomôže mu bojovať proti invázii červených bojovníkov na čele s hrozivým Butorom. Vydajme sa na cestu plnú dobrodružstva, priateľstva a fantázie, do sveta tých najdrobnejších, ktorí však zažívajú veľké veci. A to všetko v slovenskom znení! (Viac info)