blog

Filmové tipy: Najnovší X-meni aj skvelé komédie sú konečne tu!

streda 22. októbra 2014 00:01
St 22.10. 2014 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Bryan Singer – X-Men: Budúca minulosť

    Jeden z najlepších filmov roka prichádza! Zmutovaným hrdinom hrozí definitívny zánik. Ich rasa bola vždy na pokraji vyhynutia, ale hrozba v podobe neporaziteľných sentinelov nemá obdoby. Zúfalá situácia si vyžaduje zúfalé činy. Jediná cesta k spaseniu vedie cez minulosť, na samotný začiatok reťazca udalostí, ktoré stávajúce nebezpečenstvo vyvolali. Vďaka tomu sa film odohráva v dvoch časových rovinách a objavia sa v ňom hneď dve podoby (z pôvodnej trilógie a z predposledného filmu) profesora Xaviera (Patrick Stewart, James MacAvoy) a tiež jeho protivníka a priateľa Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Iba Wolverine (Hugh Jackman) zostáva stále rovnaký vďaka schopnosti bleskurýchle sa uzdravovať. Práve on dostane zdanlivo šialenú úlohu vrátiť sa v čase a zabrániť úplnému vyhladeniu mutantov. (Viac info)

  • Nicholas Stoller – Susedia na odstrel

    Keď Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) zistia, že sa ich novými susedmi stali členovia univerzitného bratstva vedeného charizmatickým prezidentom Teddym Sandersom (Zac Efron), zavetria nebezpečenstvo, ale rozhodnú sa pre priateľský prístup. Nočné jazdy hlučného študentského spolku ale naberajú na intenzite a na oboch stranách plotu sa chystajú brániť svoje práva. Buď sa vysokoškoláci odsťahujú, alebo novomanželia prídu i o posledné zvyšky duševného zdravia. Takto začína vojna vskutku antických rozmerov. (Viac info)

  • Seth MacFarlane – Všetky cesty vedú do hrobu

    Arizona roku 1882 príliš pohostinnosti neponúka. Ľahké je tu len umieranie. Albert (Seth MacFarlane) nie je žiadny hrdina a do prostredia drsného Divokého západu sa moc nehodí. Na sebavedomí mu nepridá ani to, že ho priateľka (Amanda Seyfried) opustila kvôli novému fúzatému fešákovi (Neil Patrick Harris). Až tajomná a krásna žena (Charlize Theron), ktorá sa objavuje v meste, v ňom prebudí odvahu. Keď ale prichádza slávny bandita (Liam Neeson), Alberta čaká ťažká skúška. (Viac info)

  • Jan Hřebejk – Zakázané uvolnění

    Ďalšia komédia je tentokrát od našich západných susedov. Zakázané uvolnění je o únosu nevesty, ktorý sa dosť nepodaril. Dámy sa poriadne pobijú a nalejú si koktejl, ktorý sa pije, až keď je ten správny čas. Film sa vyznačuje komorným spracovaním, dôrazom na dialógy a minimalizmom. Môžeme tak cítiť akúsi divadelnú atmosféru tragikomického očistca, ktorým prejdú všetky postavy a na záver budú žiť svoje životy po novom. (Viac info)

  • Jo Baier – Henrich IV. Navarrský

    Francúzsko, 1563. Protestanti bojujú proti katolíkom o pôdu i o moc. V čele protestantov stojí Henrich Navarrský, ktorý spolu so svojimi muži bojuje proti Parížu, proti katolíkom a proti mocnej rivalke jeho matky, Kataríne, kráľovnej Francúzska. Katarína ponúka Henrichovi na dôkaz mieru ruku svojej dcéry, Margot, ale svadba skončí preliatou krvou. Henrich masaker behom Bartolomejskej noci prežije, uväznený v Louvri. Sledujme človeka, o ktorom možno prehlásiť, že bol jeden z prvých skutočných humanistov na jeho ceste z väzenia až na trón.
    Režisér Jo Baier previedol celosvetovo úspešný román Heinricha Manna do strhujúcej filmovej podoby plnej veľkých historických udalostí, dramatických hrdinských činov i vášní. A k tomu hudba od Hansa Zimmera! (Viac info)

  • Pierre Coffin, Chris Renaud – Ja, zloduch: kolekcia 6 minifilmov

    Kto by nemal rád Mimoňov, malých pomocníkov z filmu Ja, zloduch? Podarení, komickí a nemotorní. Takí sú žltí pracanti, ktorí teraz prichádzajú aj s krátkou nádielkou svojich vlastných filmov. Dovedna ich je na DVD 6, čo činí 25 minút pridanej zábavy. Potešme sa ich príbehmi, v ktorých sa nebadane stávame svedkami komickej katastrofy! (Viac info)