blog

Filmové tipy: Skvelé filmy len za 1,49 €!

piatok 17. októbra 2014 00:01
Pi 17.10. 2014 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • James Mangold – Walk the Line

    V roku 1955 prišiel drsný, vyziabnutý gitarista menom Johnny Cash do vtedy ešte neznámych Sun Studios v Memphise. Tento okamih mal neskôr nezmazateľný vplyv na vývoj americkej kultúry. S pomocou úderných akordov a hlasu hlbokého a temného ako noc, privádzal Cash s obrovskou intenzitou na svet svoje piesne o zármutku a bolesti. Boli odvážne, plné skutočného života a odlišovali sa od všetkého, čo malo publikum do tých čias možnosť počuť. Okrem toho, že Cash prišiel s priekopníckym a originálnym zvukom, ktorý sa neskôr stal inšpiráciou pre rockové, country, punkové, folkové i rapové hviezdy, vydal sa aj na cestu dramatickej osobnej premeny. Stál zoči-voči svojim démonom, bojoval o lásku, ktorá mu pomohla odraziť sa od dna, a naučil sa balansovať na tenkej hranici medzi skazou a spásou. Zmenil sa však zo sebadeštruktívnej popovej hviezdy na kultového muža? Joaquin Phoenix, predstaviteľ legendárneho Johnnyho Casha, si svojím mimoriadnym hereckým nadaním získal pozornosť filmovej kritiky.
    (Viac info)

  • Will Gluck – Ide len o sex

    Dylan sa už nechce zamotať do žiadneho vzťahu a Jamie, hoci je žena, má už dosť hollywoodskych klišé o skutočnej a nekonečnej láske. Keď sa títo dvaja spriatelia, rozhodnú sa skúsiť niečo nového a využiť vzájomnej príťažlivosti – ale bez akýchkoľvek citových väzieb. Fyzické potešenie a nič viac. Obaja sú logicky zmýšľajúci dospelí ľudia, tak prečo by to nemalo vyjsť? Lenže na stereotypoch romantických komédií niečo nakoniec predsa len bude a obaja to čoskoro poznajú na vlastnej koži. (Viac info)

  • Michel Hazanavicius – The Artist

    Francúzsky film začína prerážať na svetovom trhu. Vďačí za to aj tejto snímke. Dej sa odohráva v Hollywoode, 1927. George Valentin je žiariaca hviezda nemého filmu. S nástupom zvuku ale jeho kariére začína zvoniť umieračik a hrozí, že upadne do hlbín zabudnutia. Naopak mladá začínajúca herečka Peppy Miller má podľa všetkého hviezdnu kariéru i slávu práve pred sebou. Ich cesty sa stretnú, ich osudy sa vzájomne prepoja. Potešme sa aj hojným bonusovým materiálom na DVD. (Viac info)

  • Lietajúci cirkus Montyho Pythona – kompletná séria 1

    Ohavne výstrední a k neskutočne zábavní Pythoni spôsobili prevrat v komédii a pootočili kormidlom ľudských dejín. Teraz, vďaka zázraku v podobe DVD, si môžeme znovu prehliadnuť nádherne remasterovanú prvú sériu tejto prelomovej show. Čaká nás takmer štyristo minút zábavy, po ktorej nás bude poriadne dlho bolieť bránica. Titul je len v angličtine, titulky však iste pomôžu. Osobitý humor vyznie aj tak najlepšie práve v originálnej verzii. Máme sa na čo tešiť! (Viac info)

  • Alan Poul – Záložný plán

    Jennifer Lopez sa predstavuje v roli Zoe, slobodnej Newyorčanky, ktorá sníva o tom, že raz stretne toho pravého, bude s ním mať deti a povedie spokojný život. Po sérii nepodarených pokusov o zoznámenie sa ale Zoe odhodláva k záložnému plánu: schádza sa s odborníkom a v ústrety materstva sa vydáva bez partnera. Jej plán ale prichádza do úskalia, keď sa len chvíľu po umelom oplodnení vášnivo zamiluje do Stana. Dokáže Zoe skryť svoje tehotenstvo až do chvíle, keď na to bude Stan pripravený? (Viac info)

  • Pavel Göbl – Kovář z podlesí

    Česká filmová rozprávka, v ktorej spolu s hercami hrajú animované postavy, sa odohráva v malej dedinke Podlesí. Pred rokmi sa tadiaľ prehnala vojna s Turkami. Dobré hubové víly boli vtedy požiadané o pomoc, ale keďže vykonali dobro i zlo zároveň, boli potrestané a stali sa z nich hubové baby. A na Podlesí za to padla kliatba. Teraz prišiel čas všetko napraviť, ale v dedinke sa objavil Drak. A tak, zatiaľčo sa Toník snaží zachrániť svoju milú Bětku zo spárov zlých víl, jeho strýc Kovář sa, so svojimi zamestnancami Veverkou a Křečkem, vypravia na Draka. (Viac info)