blog

Knižné tipy: Knihy, ktoré vám môžu zmeniť život

pondelok 20. októbra 2014 00:01
Po 20.10. 2014 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Tamara Heribanová – Malá doba ľadová

    Tamara Heribanová sa v knižke Malá doba ľadová s nevšedným espritom, sviežim humorom a ľahkou bezprostrednosťou vyjadruje k pálčivým problémom mladej generácie. V centre jej rozprávania sa ocitla láska ako niečo, čo korunuje celé bytie človeka. A nechýbajú v ňom motívy, ktoré takúto lásku znemožňujú alebo jej prinajmenšom prekážajú stať sa voňavým kvetom, po akom sa všetci načahujeme, ale málokto sa ho aj dotkne.

    Láska Emmy a Alexa sa po všetkých nádherných i dramatických peripetiách nekončí vytúženým happyendom. Nekončí sa ani tragédiou. Podstatné však je, že sa nekončí. A nekončí sa ani príbeh jej matky emigrantky a dvoch sestier, z ktorých každá vlastným životom napĺňa svoju predstavu o emancipácii súčasnej ženy.  (Viac info)

  • Martin Pyco Rausch – Moje jedlo 2

    Martin Pyco Rausch sa na Slovensku preslávil hlavne ako skvelý a šarmantný moderátor, ale nie je žiadnym tajomstvom, že je aj rovnako vynikajúci kuchár. Po mimoriadnom úspechu jeho kuchárky Moje jedlo prichádza teraz s druhým dielom, kde opäť nájdeme množstvo výborných a chutných vegetariánskych receptov, ktoré si zamilujete!

    Nápadité recepty sú doplnené postrehmi autora, jeho zážitkami a skúsenosťami. Každé nové jedlo sprevádza samostatná fotografia, pričom o všetky sa postaral opäť sám autor. Nechýba dokonca aj zbierka čitateľských fotografií, ktoré sú reakciou na jeho debutovú knihu. (Viac info)

  • William Davis – Život bez pšenice – recepty do 30 minút

    Úspešná kniha Život bez pšenice nebola len hitom jednej sezóny, ale udalosťou, ktorá postupne mení celý potravinový trh a ľudské návyky. Jej logickým pokračovaním je kniha s 30-minútovými (a kratšími receptami), ktoré vychádzajú v ústrety každému, čo je ochotný pre svoje zdravie obetovať aspoň pár minút denne. Život bez pšenice má preukázateľne blahodarný vplyv nielen na ľudí s cukrovkou či neznášanlivosťou lepku, ale aj na zvyšok populácie, ktorej pšenica spôsobuje celý rad problémov.

    Kniha v úvode radí, ako si nanovo vybaviť svoju kuchyňu a ponúka dve stovky receptov vhodných na všetky príležitosti, od raňajok či hlavných jedál až po dezerty a jedlá na zvláštne príležitosti. (Viac info)

  • Ayn Randová – Atlasova vzpoura

    Ak si pozriete niektorý zo stvoriek rebríčkov “kníh, ktoré by ste si mali prečítať skôr ako umriete” tak Atlasovu vzpouru od Ayn Randovej tam budete nachádzať so železnou pravidelnosťou ako jedno z mála diel, ktoré je priam povinným čítaním v dobrom slova zmysle. A niet divu.

    Atlasova vzpoura je filozofickým románom, ktorý využíva prvky sci-fi, detektívky, ale aj romance na to, aby demonštroval vlastný myšlienkový smer etického egoizmu a racionálneho sledovania vlastného záujmu, ktorý je podľa autorky nevyhnutným predpokladom na fungovanie spoločnosti, ktorá by bez neho skolabovala. (Viac info)

  • Frank Herbert – Duna

    Ak máte radi sci-fi, potom ste už o kultovom románe Franka Herberta určite minimálne počuli. A ak patríte k tým, ktorý ho doteraz nevedeli zohnať, zbystrite pozornosť. Nové, české vydanie je tu!

    Vydajte sa do fascinujúceho sveta púštnej planéty Arrakis, ktorá je jedinečná v celej známej Galaxii. Nielen svojim zdanlivo totálne nehostinným prostredím, ale aj ľuďmi, ktorí tam žijú a korením, ktoré je základom života a obchodu Impéria. A práve tu má začať revolúcia, ktorá navždy zmení svet… (Viac info)