blog

Knižné tipy: Bestsellery slávnych, ale aj napätie a povesti

pondelok 27. októbra 2014 14:57
Po 27.10. 2014 14:57

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Peter Adamecký – Piešťanská spojka: Pomsta

    Nastal čas pomsty! Úspešný politicko-špionážny triler pokračuje a starí známi, ale aj noví hrdinovia si to musia rozdať v ďalšom zápase. Nad strednou Európou sa sťahujú mračná a Slovensko je najslabším článkom reťaze. Skrytý súboj tajných služieb sa veľmi ľahko môže zmeniť na krvavý konflikt plný nenávisti a vybavovania si starých účtov. V kom sa prebudia temné vášne a komu pôjde o krk?

    V zákulisí politiky, vládnej moci a tajných služieb to vrie. Stačí malá kvapka a pre dávne spory sa bude opäť zomierať. A preto radšej neťahajte ruského medveďa za chvost! Mohol by sa k vám obrátiť tvárou a ten pohľad bude mrazivý. (Viac info)

  • Beatrica Čulmanová, Svetozár Košický (ilustrácie) – Slovenské povesti

    Zámocký park, detské hry v jeho čarovných zákutiach a neskôr intenzívne osobné zážitky pri poznávaní našich hradov, kaštieľov, jaskýň, kláštorov a ďalších historických pozoruhodností inšpirovali autorku k voľnému prerozprávaniu slovenských povestí. Do centra príbehov stavia predovšetkým ľudské osudy, vášne, tragédie, ale aj vernú lásku, neuveriteľnú odvahu a spravodlivý trest.

    Ako sa v povestiach traduje, osudy mocných vládcov, rytierov, mníchov, alchymistov či chudobných poddaných sa prepletajú so zásahom nadprirodzených síl a bytostí. Rovnako duše smrteľníkov, po často nedobrovoľnom odchode z tohto sveta, blúdia miestami, kde sa odvíjal ich život, aby nám ho dodnes pripomínali v podobe prízrakov a strašidiel. (Viac info)

  • Cameron Diaz, Sandra Bark – Miluj svoje telo

    “Táto kniha neponúka žiadny cieľ dosiahnuteľný za sedem, tridsať alebo tristošesťdesiatpäť dní. Neponúka žiadne rýchle riešenia. Hovorí o niečom, čo má dlhodobú životnosť. Čo je navždy. To, čo získate, sa nedá odvážiť ani zmerať. No dá sa vyjadriť v konkrétnych hodnotách.” Cameron Diaz

    Cameron Diaz je už dlhé roky inšpiráciou pre milióny žien po celom svete. A teraz vychádza jej kniha Body Book o tom, ako natrvalo zmeniť svoj životný štýl tak, aby ste žili dlhý, šťastný a hlavne zdravý život. Body Book nie je príručka, ktorá vám bude niečo diktovať. Namiesto toho vám prezradí pár zásad, ktoré vám môžu pomôcť. Zvyšok už bude len a len na vás. 🙂 (Viac info)

  • Mike Tyson – Pravda a nič len pravda

    Všetci asi vieme, kto je Mike Tyson. Aj to, kým bol. Jeden z najslávnejších boxerov, šampión v ťažkej váhe, ktorý šíril auru úspechu a neporaziteľnosti. Až kým neprišlo obvinenie zo znásilnenia… A teraz, po rokoch vydáva knihu, ktorá opisuje Tysonov život z jeho uhla pohľadu. A ako sám tvrdí, je to len Pravda a nič len pravda.

    Táto kniha je venovaná všetkým vydedencom – každému, kto bol odstrkovaný, ignorovaný, zavrhnutý, ponížený a falošne obvinený, a komu sa nedostalo opätovanej lásky… (Viac info)