blog

Knižné tipy: Novinky autorov, od ktorých by ste ich nečakali… ;-)

pondelok 13. októbra 2014 14:28
Po 13.10. 2014 14:28

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Sophie Hannahová – Agatha Christie – Vraždy s monogramom

    Od roku 1920 sa z kníh kráľovnej detektívok Agathy Christie predalo už viac ako dve miliardy kusov. Až teraz však vôbec po prvýkrát dovolili dediči jej diela napísať úplne nový román s jej najobľúbenejším hrdinom Herculom Poirotom. Túto výnimočnú dôveru dostala Sophie Hannahová, ktorá napísala Vraždy s monogramom – najnovší príbeh slávneho belgického detektíva.

    Keď Poirot spokojne čaká v reštaurácii, ani len netuší, akú smršť udalostí rozpúta blesková návšteva neznámej mladej ženy. A keď mu po návrate do penziónu jeho spolubývajúci, vyšetrovateľ Scotland Yardu Edward Catchpool, oznámi, že v prepychovom londýnskom hoteli Bloxham došlo k bizarnej trojnásobnej vražde, slávny detektív je opäť nútený zapojiť svoje malé sivé bunky do vyšetrovania mimoriadne zamotaného prípadu… (Viac info)

  • Alexandre Dumas – Traja mušketieri

    Je to novinka? Jasné, že nie! Veď na dobrodružstvách troch mušketierov, ktorí boli vlastne štyria vyrástli už celé generácie mladých čitateľov! Ale až teraz sme sa konečne dočkali nového vydania, ktoré by nemalo chýbať v poličke žiadneho mladého čitateľa! Lebo uznajte sami – čo by to bolo za destvo bez Troch mušketierov? 🙂

    Koľko súbojov zviedli za svoju česť, za kráľa, a najmä za česť kráľovnej, ktorú skompromitoval jej vzťah k anglickému vojvodovi Buckinghamovi. Do koľkých mocenských a ľúbostných intríg sa zaplietli? Prenasledovali ich kardinálove hliadky i jeho špióni, žiarliví manželia, šťastné i nešťastné lásky, ale oni vždy s im vlastnou chrabrosťou dostáli svojmu povereniu, splnili daný sľub a zostali verní kráľovi a svojmu svedomiu. (Viac info)

  • Neil Gaiman – Anansiho chlapci

    Neil Gaiman je bezpochyby jeden z najobľúbenejších britských spisovateľov, ktorý má na svojom konte celú zbierku skvelých scenárov, poviedok, románov a komiksov. Aj medzi nimi však vytŕčajú romány Americkí bohovia a nepriame pokračovanie Anansiho chlapci. Ak ste ich nečítali, rozhodne by ste to mali napraviť!

    V románe Anansiho chlapci sa čitatelia znovu stretnú s pánom Nancym – Anansim. Toho už poznajú z Amerických bohov, a je to skôr bôžik než boh, a navyše neplecha, sukničkár, pijan a lenivec. Anansi sa v tomto príbehu stretne so svojimi dvoma potomkami, a to s Tučniakom Charliem, nesmelým a nepriebojným chlapíkom, a s jeho bratom Pavúkom, ktorý zdedil všetky otcove božské schopnosti aj necnosti. (Viac info)

  • Anna Gavalda – Lepší život

    Tak ako máme na Slovensku svoje literárne hviezdy, tak ich má aj Francúzsko. A medzi tie najžiarivejšie patrí už dlhé roky Anna Gavalda, vynikajúca autorka, ktorá si získala milióny čitateľov (nielen) vo Francúzsku svojimi románmi, ktoré hovoria o obyčajných každodenných veciach neobyčajne a krásne. Inak tomu nie je ani v novinke Lepší život, ktorá rozpráva príbeh dvoch mladých ľudí.

    Ľudí, ktorí sú ako ktokoľvek z nás. Žijú svoje životy a nehovoria, že sú nešťastní. Len sa občas potrebujú napiť, aby si to uvedomili, alebo zahľadieť sa do rieky a uznať, že skočiť by nemalo zmysel a nič by to nevyriešilo. Obaja sa však nezávisle od seba rozhodnú zmeniť svoje životy na základe drobnej príhody, ba priam náhody, ktorá ich vyburcuje k činu. Lebo každý z nás chce Lepší život… (Viac info)

  • George R.R. Martin – Rytíř sedmi království

    Asi len ťažko by sme momentálne hľadali populárnejšiu fantasy ságu ako Hra o tróny od Georga R.R. Martina. Čakanie na ďalší diel je dlhé, ale teraz si ho môžeme skrátiť jedinečnou zbierkou troch navzájom prepojených noviel, ktoré sa odohrávajú v dobre známom svete Siedmych kráľovstiev.

    Vydajte sa do sveta Siedmych kráľovstiev dlho predtým, ako sa odohrali udalosti, ktoré tak dobre poznáme. Je to svet, ktorý sa zmieta v rozporoch a bojoch, a kde sa nestratí len odvážny bojovník ako Ser Dunca, mladík, ktorý berie rytiersku česť možno až príliš vážne. Čo znamená jediné – problémy na seba nedajú dlho čakať… Kniha Rytíř sedmi království vychádza v českom preklade dokonca skôr ako v USA! (Viac info)