blog

Filmové tipy: Ďalšia nálož legendárnych filmov!

streda 5. novembra 2014 00:01
St 5.11. 2014 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Peter Jackson – Hobit: Smaugova pustatina Predĺžená verzia

    Pokračovanie legendárnej knižky J.R.R. Tolkiena vo filmovej podobe je tu konečne aj v predĺženej verzii! Veľké dobrodružstvo hobita Bilba na jeho spoločnej púti s čarodejom Gandalfom a trpaslíkmi pokračuje druhým dielom. Vydali sa na výpravnú cestu, ktorej cieľom je získať späť Osamelú horu a stratené kráľovstvo trpaslíkov. A hromadu zlata. Ich malá skupinka však vzbudila už takú pozornosť, že o nich vie pomaly celá Stredozem. Elfovia ich budú chcieť väzniť, prenasleduje ich banda orkov a ani ľudia možno nebudú z ich výpravy tak nadšení. Zvlášť, keď sa zobudí drak, ktorý horu obsadil a je plný nenávisti a temnoty. (Viac info)

  • Robert Stromberg – Vládkyňa zla

    Legendárny príbeh Šípkovej Ruženky všetci dobre poznáme. Zlá sudička jej predpovie, že sa pichne do kolovrátku, a tak Ruženka naveky zaspí. A všetci už vieme, že u Disneyho sa nad klasickou rozprávkou zamysleli a pokúsili sa nám priniesť netradičný pohľad. Čo mohlo viesť sudičku k takej ohavnej kliatbe? Bola to nenávistná žena, ktorá chcela ovládnuť celé kráľovstvo? Alebo išlo o pomstu, ku ktorej ju doviedla zrada a nenaplnená láska? Odvrátenú stranu mince nám ukáže Angelina Jolie. Jej nový film sa stal naozaj obľúbeným aj v DVD podobe! (Viac info)

  • LEGO film a stavebnica

    Historicky prvý celovečerný film so stavebnicou LEGO v hlavnej úlohe sa tiež stal legendou! Príbeh sleduje obyčajnú, poslušnú, skrátka úplne priemernú minifigúrku menom Emmet (Chris Pratt), ktorú začnú omylom považovať za mimoriadneho hrdinu a za kľúč k záchrane sveta. Emmet sa tak nečakane stane súčasťou podivuhodného bratstva a spolu s ním sa potom – zúfalo a dokonale nepripraveýn – púšťa do veľkolepého dobrodružstva s cieľom zvrhnúť diabolského tyrana. Rozuzlenie ale bude viac než prekvapivé. Možno práve preto film zožal úspech ako u divákov, tak i u kritikov. Okrem filmu v tejto špeciálnej edícii nájdeme aj stavebnicu LEGO s Batmanom. (Viac info)

  • David Lynch – Duna

    Táto legenda na poli sci-fi je určite mnohým známa. Film je založený na literárnej predlohe, románu Franka Herberta. Opisuje vojnu vládcov rôznych planét v roku 10191. Práve v tomto roku sa vládca vesmíru snaží získať kontrolu nad substanciou umožňujúcou cestovanie kozmickým priestorom. Tato látka sa vyskytuje iba na Púštnej planéte. Tamojší obyvatelia pod vedením svojho spasiteľa Paula Atreida sa snažia od vládcu oslobodiť. Režisér David Lynch vytvára svoj príbeh z budúcnosti pomocou podivuhodných obrazov. On sám tento svoj film nazýva “symfóniou priestoru”. (Viac info)

  • Karin Babinská – Křídla Vánoc

    Tento krásny český film žiaril v kinách pred Vianocami 2013. Veľká časť jeho príbehu sa odohráva v nákupnom centru práve v čase Vianoc. Prelínajú sa tu príbehy štyroch ľudí, ktorí tu pracujú – optik Tomáš (Richard Krajčo), krásna balička darčekov Nina (Vica Kerekes), manager supermarketového predaja (David Novotný) a maskot nákupného centra (Jakub Prachař). Všetci dostanú možnosť niečo si priať a ich život sa tak rozbehne smerom, ktorý si sami určili. Veľa „náhod“ im prinesie to, čo chceli, a oni si tak môžu svoje priania prežiť. V živote sme zodpovední nielen za všetko, čo robíme, ale rovnako i za to, čo hovoríme, čo si myslíme a po čom túžime. Občas ale treba zažiť kúzlo Vianoc… (Viac info)

  • Snehulienka a sedem trpaslíkov

    Najobľúbenejšia rozprávka filmovej histórie a prvý celovečerný animovaný film všetkých dôb pochádza z dielne Walta Disneyho. Teraz vychádza v reštaurovanej podobe. Príbeh je nám všetkým asi známy, no opakovanie je matka múdrosti. Jedného dňa čarovné zrkadlo zlej kráľovnej odpovie, že tou najkrajšou ženou na svete je práve Snehulienka, kráľovnina nevlastná dcéra. Aby unikla pomste žiarlivej vládkyne, musí Snehulienka, krásna a dobrá princezná, utiecť do hlbokých temných lesov. Narazí na malú chalúpku, kde žije sedem trpaslíkov a začne u svojich siedmich nových priateľov hospodáriť. Zlá kráľovná ju ale i tak nájde… Vychutnajme si znovu túto legendárnu rozprávku! (Viac info)