blog

Filmové tipy: Mysteriózne, dramatické a napínavé!

štvrtok 20. novembra 2014 03:05
Št 20.11. 2014 03:05

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Rudolf Havlík – Zejtra napořád

    Každú noc milióny ľudí zaspávajú s tým, že zmenia svoj život a že zajtra urobia niečo konečne inak. Petr Kraus je jedným z nich. Cestuje za prácou do Číny, kde zariaďuje výrobu pre svojich zákazníkov. Získa zákazku od človeka, ktorý mu nie je úplne sympatický, ale napriek tomu sa pustí do práce s vidinou zaujímavého zárobku. Medzitým si na diaľku pred návratom domov dohovorí niekoľko schôdzok naslepo a verí, že možno stretne niekoho, kto mu zmení život. V Česku zistí, že pokazil celú zákazku a má len pár dní, aby veci vrátil do poriadku. Svojich schôdzok naslepo sa ale nevzdáva, vyráža na cestu naprieč republikou. Veci sa poriadne zdramatizujú, a Petr si uvedomuje, že pred problémami nemôže utekať večne, pretože si ho nakoniec vždy nájdu. A pretože mnohé dôležité veci sú v našich snoch, je možné, že sa splní i ten Petrov. Nový český film nám ale ukáže, že cesta za ním ľahká nebude. (Viac info)

  • Quentin Tarantino – Gauneri

    Klasika od Quentina Tarantina! Mafián Joe najme na vylúpenie klenotníctva partiu gangsterov, ktorí sa vzájomne nepoznajú a oslovujú sa vymyslenými menami. Akciu však zmarí polícia a lupičom neostáva, než utiecť a ukryť sa v starom skladisku. Pán Oranžový je postrelený a pán Biely sa ho pokúša udržať pri živote, dokým nedorazí pomoc.
    Napätie v sklade však narastá, pretože polícia je im v pätách a pán Ružový je presvedčený, že išlo o pascu – niekto z nich musí byť zradcom. Každý má ale vlastnú verziu toho, čo sa stalo. Ako dlho bude trvať, než vytiahnu pištole a dráma sa zmení na masaker? (Viac info)

  • Hannibal

    Nový trinásťdielny seriál Hannibal sa zrodil s tým, že skúsení tvorcovia prišli s prekvapivým doplnkom k doposiaľ známej histórii šialeného zabijaka Hannibala Lectera (Mads Mikkelsen). Detektiv Will Graham (Hugh Dancy) je mimoriadne nadaný muži, ktorý je obdarený schopnosťou vcítiť sa do zvrátenej mysle najhorších masových vrahov. Táto schopnosť ho ale fyzicky a hlavne psychicky nesmierne vyčerpáva. Jeho šéf Jack Crawford (Laurence Fishburne) však Willovu zvláštnu schopnosť nutne potrebuje. Preto sa rozhodne  pre netradičný  ťah a najme pre svojho detektíva  uznávaného psychiatra – doktora Hannibala Lectera! Tento štylizovaný seriálový thriller teda rozpráva majstrovský príbeh manipulácie a Lectera nechá fungovať priamo v ústredí FBI. (Viac info)

  • Daniel Myrick, Eduardo Sánchez – Záhada Blair Witch

    Bez okolkov by sa dalo povedať, že tento film je základným pilierom hororového žánru. Projekt, ktorý stál v porovnaní s hollywoodskymi trhákmi len smiešnych 25 tisíc utŕžil po svete milióny! Tvorcovia sa totiž rozhodli točiť film ako domáce video, čo mu pridalo na strašidelnej dôveryhodnosti. V októbri 1994 sa záhadne stratili v lesoch blízko Burkitsvillu v Marylande traja študenti pri práci na dokumentárnom filmu. O rok neskôr bol nájdený materiál, ktorý natočili… Mysteriózny horor o tajomnej príšere si teraz môžeme vychutnať znova a znova, aj so zaujímavým bonusovým materiálom, v ktorom nájdeme napríklad 4 alternatívne konce filmu! (Viac info)

  • Roman Polanski – Deviata brána

    Johnny Depp a Roman Polanski spojili svoje talenty a dali vzniknúť tejto mysterióznej klasike. Dean Corso je expert na staré bibliofílie, špecializuje sa na zisťovanie pravosti a oceňovanie hodnoty starých kníh pre významných zberateľov. Je najatý bohatým podivínom Borisom Balkanom, aby si prehliadol a preveril kópiu knihy, ktorej autorom je sám Satan. Má to byť jedna z troch existujúcich kópií, z ktorých iba jedna je tá pravá a tú je treba označiť. Balkan posiala Corsa do Európy, aby tam vyhľadal zvyšné dva výtlačky a porovnal ich s už dostupným originálom. Ten zrazu príde na to, že kniha, ktorú vlastní Balkan, je zo zbierky Andrewa Telfera, ktorý sa za záhadných okolností obesil. Na ceste plnej tajomných i erotických kontaktov a záhad sa Corso stretne s vdovou po Telferovi a tiež s bezmennou, krásnou francúzskou slečnou, svojím anjelom strážnym. (Viac info)

  • The Avengers: Najmocnejší hrdinovia sveta, kolekcia

    A na záver niečo fantastické! Avengerov už určite poznáte. Ale netreba zabúdať na ich komiksové predlohy, či už v papierovej alebo animovanej filmovej podobe. A tak prichádza kolekcia štyroch sérií príbehov Avengerov, konkrétne 154+131+129+151 minút! Uvidíme obľúbených superhrdinov, ktorí budú musieť spojiť svoje sily, aby zastavili nebezpečných nepriateľov a ochránili celý svet. Adrenalín stúpa, nech sa dobro postaví proti zlu! (Viac info)