blog

Filmové tipy: Filmy plné hviezd!

piatok 23. januára 2015 00:01
Pi 23.01. 2015 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Anton Corbijn – Najhľadanejší muž

    Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams a Willem Dafoe sa predstavia v nevšednom thrilleri. V hamburskej islamskej komunite sa objaví imigrant na pokraji smrti, napoly Čečenec, napoly Rus. Nárokuje si peniaze, ktoré jeho otec získal viac než pochybným spôsobom. Začnú sa teda o neho zaujímať tajné služby Nemecka i USA. Čas sa neúprosne kráti, v hre je veľa. Podarí sa zistiť mužovu skutočnú identitu? Je to utláčaná obeť alebo bezcitný terorista? Sužujúci, citlivý a pôsobivý film nás udrží v napätom očakávaní až do strhujúcej záverečnej scény. Uvidíme intelektuálny príbeh plný intríg, ktorý je zároveň moderný, rovnako ako hlboko ľudský, pretože sa nevyhýba láske, súpereniu, politike ani svetu, v ktorom žijeme. (Viac info)

  • R. J. Cutler – Zostaň so mnou

    Mia Hallová (obľúbená Chloe Grace Moretz) má pocit, že stojí pred najťažším rozhodnutím svojho života. Musí si vybrať jednu z dvoch životných lások – hudbu alebo Adama. Práve ju prijali na prestížnu hudobnú školu, ktorá je však ďaleko od rodného mesta. Musela by sa na dlho rozlúčiť s priateľom (Jamie Blackley), ktorý pre ňu znamená viac než veľa. Netuší, že osud ju čoskoro postaví pred oveľa ťažšiu voľbu. Po vážnej autonehode zostáva ležať v kóme a musí teraz vyriešiť nielen to, aká bude jej budúcnosť, ale či vôbec nejaká nastane. (Viac info)

  • Richard Linklater – Chlapčenstvo

    Počas dvanástich rokov natáčania s rovnakými hercami vznikol tento prielomový film. Strhujúci príbeh o dospievaní je práve vďaka dĺžke natáčania jedinečným filmovým experimentom. Ethan Hawke a Patricia Arquette kraľujú hviezdnemu obsadeniu snímky v úlohách rodičov Masona (Ellar Coltrane). Práve on je chlapcom, ktorý na plátne rastie doslova pred očami. Film úplne novým spôsobom skúma strasti detstva a ponúka pesničkové hity vrátane Yellow skupiny Coldplay a Deep Blue od Arcade Fire. Ide zároveň o nostalgickú spomienku na minulé doby a zároveň ódu na dospievanie a rodičovstvo. (Viac info)

  • Pavol Barabáš – Kolekcia Príbehy tatranských štítov

    Ľudia oddávna dvíhali zrak k Tatrám a hádali, ktorý z končiarov je najvyšší. O prvenstvo sa uchádzal Kriváň, Gerlach, aj Ľadový štít. Kriváň sa stal symbolom Slovenska. Ľadový štít bol nočnou morou nemeckého profesora, ktorý síce zorganizoval prvovýstup, ale na vrchole nikdy nestál. Niekoľkokrát premenovaný Gerlach bol zas neustále uzurpovaný politickou mocou. Ostal na ňom kríž, ktorý nesie nepoznaný príbeh o ľudskej pokore, prehre a stelesňuje prosbu o odpustenie za to nevykonané. Vrchol Vysokej zdobí iný kríž osadený za stalinizmu. Symbolizuje protest proti utláčaniu ľudskosti, náboženstva a inteligencie. Kto ho tam osadil a prečo ho nikto aj napriek nariadeniam neodstránil? Na tieto aj mnohé ďalšie otázky odpovie rozsiahly cyklus Pavla Barabáša, legendárneho slovenského dokumentaristu. Kolekcia obsahuje 6 dielov! (Viac info)

  • Tom Gormican – (Ne)zadaní

    Potom, čo Mikeyho manželka požiada o rozvod, jeho kamaráti Jason a Daniel mu sľúbia, že zostanú slobodní spolu s ním. Nie je nič jednoduchšieho a lepšieho, než slobodný a nespútaný život! Alebo nie?
    Pôvodný plán nájsť si niekoho na nezáväzný, ehm, posteľový aerobik sa skomplikuje, keď si Mikey začne hľadať náhradu za svoju ženu a Jason s Danielom sa akosi zamilujú do svojich nových dievčat. Ani jeden to ale nemôže priznať, pretože by porušil sľub. Kamaráti sú dôležitejší než baby, alebo nie? V hlavných úlohách Zac Efron, Michael B. Jordan a Miles Teller. (Viac info)

  • Pierre Coffin, Chris Renaud – Ja, zloduch 2

    Môže byť napravený zločinec vôbec ešte zábavný? Keď rozpráva príbehy na dobrú noc? Keď sa bojí o nevinnosť svojej najstaršej dcéry? Keď už nechce vôbec nič ukradnúť? Gru našťastie neskončí ako obyčajný civil, pretože v jeho vnútri sa stále ukrývajú schopnosti, ktoré by hocikto rád využil. Ako napríklad šéf ligy na chytanie zločincov, ktorý usúdil, že Gru je ideálnym agentom na novú misiu, ktorá má chytiť iného nebezpečného zločinca. Malí žltí Mimoni nesmú chýbať, dokonca ich bude ešte viac. A farebnejších!. (Viac info)