blog

Filmové tipy: Januárová dávka veľkých hitov

piatok 16. januára 2015 15:48
Pi 16.01. 2015 15:48

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Dano Dangl, Lukáš Zednikovič – 38

    38 je dokument mapujúci život slovenskej hokejovej legendy, Pavla Demitru. Tento jedinečný filmový projekt oslovil celé Slovensko a konečne prichádza aj na DVD. Predstavuje Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako skvelého človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ. Pozrieme sa na významné i bežné momenty zo života hokejovej legendy, Demitrove túžby a vytýčené ciele. Vo filme sú použité unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívu NHL aj osobné výpovede. (Viac info)

  • Michael Bay – Transformers: Zánik

    Prichádza ďalší, tentokrát už štvrtý diel zo série o robotoch, ktorí sa vedia behom pár sekúnd prestavať na auto či vrtuľník. Ľudstvo je ale nepoučiteľné a dobrých TransformerovAutobotov – opäť odsúva na vedľajšiu koľaj, keďže sa zdá, že hrozba Deceptikonov bola nadobro odvrátená. Lenže potom príde z hlbín vesmíru niečo, čo môže celej planéte spôsobiť zánik. A tak Optimus Prime a Autoboti musia opäť zachrániť svet. Budú ale potrebovať nových spojencov. Jedným z nich bude vynálezca Cade Yeager (Mark Wahlberg). A keď pôjde do tuhého, bude treba skrotiť Dinobota! (Viac info)

  • Harry Potter 1 – 7

    Veľkolepá filmová sága natočená podľa knižnej predlohy skončila už pred nejakým časom, no i tak si stále získava pozornosť. Aj preto je tu jedinečná príležitosť mať všetkých osem filmov v ucelenej kolekcii! Nájdeme v nich príbehy 7 ročnej púte Harryho Pottera naprieč čarodejným svetom, o ktorého existencii nemal najmenšieho tušenia. Táto cesta priniesla do jeho života mnohých priateľov. Z nevinných detských kúziel sa však rýchlo stali vražedné zaklínadlá a mladý Harry sa musel rok čo rok biť o prežitie s najmocnejším čarodejníkom, aký kedy žil! Temné sily boli kruté a neľútostné. Harry ale nikdy neprestal veriť v silu priateľstva, lásky a spravodlivosti. Toto aj iné posolstvá nesie v sebe magická kolekcia jeho príbehov. (Viac info)

  • Phillip Noyce – Darca

    Jonas vyrastá v idylickom svete, kde existuje iba šťastie. Ľudia nepoznajú utrpenie, vojnu, násilie, strach ani bolesť. Základom idyly je jednotvárnosť: rovnaké domovy, oblečenie aj rodiny. Na okraji spoločenstva žije jediný držiteľ a strážca všetkých pravdivých spomienok ľudstva (Jeff Bridges). Cez neho Jonas uvidí to, čo iní nesmú vedieť – pravdu o skutočnom živote. Jonas začína chápať, že žije v ilúzii dostatku a bezpečia za cenu úplnej absencie citov. Necíti lásku, vášeň, priateľstvo, nevníma farby. Potom ale odkrýva ďalšie hrozivé tajomstvo. Všetci v spoločenstve sú pomocou každodenných injekcií zbavovaní zlých spomienok a zážitkov, nepohodlní ľudia umierajú v prospech riadenej existencie. Toto zistenie Jonasa postaví pred najťažšiu voľbu jeho života. (Viac info)

  • Luc Jacquet – Dievčatko a líška

    Dievčatko Bertille zahliadne v lese líšku a chce sa s ňou spriateliť. Trvá dlho, než sa jej to podarí, ale líška si na ňu postupne zvyká a prejavuje jej čím ďalej väčšiu dôveru. Bertille je šťastná, potom sa ale začína na líšku hnevať, pretože ju nepočúva a nechce sa s ňou hrať tak, ako si to dievčatko praje. Raz si ju privedie domov, líška je nesvoja a návšteva tak skončí poranením. Bertille sa v tomto láskavom príbehu musí poučiť zo svojich chýb, mať rád totiž neznamená vlastniť. (Viac info)

  • Monika Klenková – Pilates Medical: Aby kríže neboleli

    Toto DVD sa stalo veľkým hitom! Doktorka Monika Klenková nás prevedie základmi správneho cvičenia. Cieľ je jasný – aby nás neboleli kríže! V skoro 80 minútach rád nájdeme postupne desať kapitol, ktoré predstavujú desať cvičebných blokov pre celé telo. Monika Klenková je renomovaná odborníčka v oblasti rehabilitačnej medicíny. (Viac info)