blog

TOP 20: Najpredávanejšie knihy na Martinus.sk za rok 2014

utorok 6. januára 2015 22:28
Ut 6.01. 2015 22:28

Ani tento rok sme nezabudli na milovníkov rebríčkov a štatistík a pripravili sme pre vás rebríček sto kníh na Martinus.sk, o ktoré ste tento rok prejavovali najviac záujmu.

Zdá sa, že akonáhle si slovenský čitateľ nejakého autora obľúbi, tak už mu ostáva verný. Aj tento rok je preto v rebríčku množstvo mien, ktoré sme v ňom videli už minulý rok.

Pozrite si všetky rebríčky najpredávanejších titulov na Martinus.sk za rok 2014
  • 1. Dominik Dán – Jednou nohou v hrobe

    Každý nový prípad na oddelení vrážd sa začína tým, že nájdu rozstrieľanú alebo dobodanú mŕtvolu. Úlohou detektívov je ku každej mŕtvole vypátrať aspoň jedného… (Viac info)

  • 2. Jo Nesbo – Syn

    Sonny je navonok poslušný väzeň. Odsúdili ho v osemnátich rokoch za dve brutálne vraždy, ktoré nespáchal. V modernej väznici, z ktorej sa údajne nedá ujsť, slúži ostatným väzňom ako spovedník a dáva im rozhrešenie… (Viac info)

  • 3. Todd Burpo, Lynn Vincentová – Nebo nie je výmysel

    Len trojročný Colton vyrozprával rodičom, ako počas operácie opustil svoje telo. Dokázal, že neklame, keď presne popísal, čo robili rodičia v inej časti nemocnice, kým on ležal na operačnom stole… (Viac info)

  • 4. Dominik Dán – Nevinným sa neodpúšťa

    Každý normálny človek má aspoň jedného kamaráta či kamarátku. Niekedy sa z nich stanú manželia, niekedy manželky, občas ostanú kamaráti kamarátmi. Hovorí sa, že… (Viac info)

  • 5. Pavel Hirax Baričák – Šlabikár šťastia

    Nie náhodou Hirax nazval svoju prvú motivačnú knihu Šlabikár šťastia: Návrat k sebe. Jednoduchou formou vhodnou pre prváčikov v nej vysvetľuje princípy sebaprijatia, odpustenia, pozitívneho myslenia, „pustenia“ rodičov, pochopenia choroby, vzťahov,… (Viac info)

  • 6. Táňa Keleová-Vasilková – Čo to bude?

    Túto otázku kladie Jana svojim zákazníčkam deň čo deň. Pracuje v kaderníctve, jej dcéra Zorka v kozmetickom salóne. Žijú vo svete bez mužov, ich dni sú naplnené hrejivosťou, vzájomnou láskou a priateľstvom, snami, ktoré nie vždy vyslovujú nahlas… (Viac info)

  • 7. Mark Lauren, Joshua Clark – Telo ako posilňovňa

    Doteraz neexistuje podobná kniha. Roky a roky – od olympijských športovcov z antického Grécka až po dnešné jednotky špeciálnych operácií − tie najlepšie fyzicky vybavené bytosti sa nespoliehali na fitnes centrá vo svojich mestách alebo na činky dom (Viac info)

  • 8. Maxim E. Matkin – Hviezda jasná

    Nový román Maxima E. Matkina o žene, ktorá hľadala, čo nemohla nájsť a nachádzala, čo nehľadala… (Viac info)

  • 9. Jo Nesbo – Polícia

    V nemocnici v Osle leží zranený človek v kóme. Polícia ho prísne stráži a nikto sa nesmie dozvedieť jeho meno. V tom istom čase nájdu zabitého policajta na mieste, kde bola v minulosti spáchaná vražda,… (Viac info)

  • 10. Igor Bukovský – Návod na prežitie pre ženu

    Dr. Igor Bukovský napísal a vydáva dlhoočakávaný “Návod na prežitie pre ženu”. Aj v tejto knihe, ktorá má ako prvá kniha slovenského autora multimediálny charakter, ide hlavne o zdravie, pretože s ním sú všetky krásne maličkosti sveta ešte krajšie… (Viac info)

  • 11. Pavel Hirax Baričák – Šlabikár šťastia 2

    Na čo sa zameriava druhý diel Hiraxovho Šlabikára šťastia?
    – na sebapozorovanie ako spôsob spoznania a čistenia sa
    – vnímanie súvislostí pri veciach, ktoré sa nám neustále opakujú
    – začatie vnútorného dialógu, zbavenie sa zlozvykov… (Viac info)

  • 12. Paulo Coelho – Cudzoložstvo

    Linda má tridsaťjeden rokov a v očiach druhých vedie dokonalý život: žije vo Švajčiarsku, jednej z najbezpečnejších krajín sveta, má stabilné manželstvo, milujúceho muža, milé, dobre vychované deti a prácu novinárky… (Viac info)

  • 13. Marie Vrabcová – Vyznanie

    Držíte v ruke neobyčajnú knihu. Touto vetou sa začína veľa odporúčaní, ale táto kniha nie je tá, ktorá by sa mala ponúkať týmto spôsobom. Stačí povedať toľko, aby človek, ktorý ju začne čítať, otvoril svoje srdce, dušu aj um, lebo sa vďaka nej… (Viac info)

  • 14. Táňa Keleová-Vasilková – Julinkina pekáreň

    Na stránkach najnovšej knihy Táne Keleovej-Vasilkovej sa odohráva Klárin príbeh. Hoci je slobodná a bezdetná štyridsiatnička, jej život je naplnený. Láskou, priateľstvom a snami. Tými, ktoré sa jej snívajú v noci,… (Viac info)

  • 15. Jo Nesbo – Netopierí muž

    Prvý prípad s detektívom Harrym Holem sa odohráva v Austrálii. Inšpektora vyslali na opačný koniec sveta, aby sekundoval miestnemu policajnému zboru pri objasnení vraždy nórskeho dievčaťa. Okrem toho sa má zbaviť problémov s alkoholom… (Viac info)

  • 16. John Green – Na vine sú hviezdy

    Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy,… (Viac info)

  • 17. Markus Zusak – Zlodejka kníh

    Liesel Memingerová prichádza do nemeckého mestečka Molching, kde ju čakajú adoptívni rodičia. Postupne si zvyká na krik a výčitky novej mamy Rosy i na láskavosť nového ocka Hansa. Liesel si nachádza priateľov – aj toho najlepšieho, ktorý sa do nej zaľúbi. (Viac info)

  • 18. David Šimurka a kolektív – Hovor ako hovorca

    Pravidelným tréningom si rýchlo rozšírite svoju aktívnu slovnú zásobu v rodnom jazyku a zdokonalíte si svoje vyjadrovacie a artikulačné schopnosti. Naučíte sa rýchlejšie vymýšľať konverzačné témy v každodenných debatách alebo lepšie obhajovať svoj názor.. (Viac info)

  • 19. Jonas Jonasson – Analfabetka, ktorá vedela počítať

    Nombeko Mayeki sa narodila v roku 1961 v chudobnom johannesburskom predmestí Soweto, najväčšom meste chatrčí a latrín v Juhoafrickej republike. Ako päťročná začala pracovať, desaťročná osirela a štrnásťročná sa stala šéfkou latrínovej pobočky… (Viac info)

  • 20. Daniel Hevier, Oľga Bajusová (ilustrácie) – Hovorníček

    Po štrnástich rokoch vychádza vynikajúca kniha Daniela Heviera a maliarky Oľgy Bajusovej na pomoc v rozvíjaní rečových schopností malých detí. Hovorníček je hravá obrázková knižka pre každý detský jazýček… (Viac info)