blog

Filmové tipy: Filmy, ktoré by ste možno prehliadli (a bola by to chyba!)

štvrtok 26. februára 2015 12:26
Št 26.02. 2015 12:26

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • David Dobkin – Sudca

    Nikomu netreba pripomínať, že Robert Downey Jr. je v kurze. Komiksové adaptácie ho vyniesli na výslnie Hollywoodu. Už menej je však tých, čo ho poznajú aj vo vážnejších filmových úlohách. V novom filme stvárnil úspešného právníka Hanka Palmera. Hank sa vracia do rodného mesta, kde žije a súdi jeho otec (Robert Duvall). Nikdy si neboli blízki, ale keď je starý sudca obžalovaný z vraždy, pustí sa Hank do hľadania pravdy. Počas pátrania sa snaží obnoviť rodinné vzťahy, ktoré pred rokmi zatlačil do úzadia svojím odchodom. (Viac info)

  • Lasse Hallström – Pravidla muštárne

    Homer je sirota. Celý svoj život strávil za stenami sirotinca, kde sa stal žiakom doktora Larcha – muža, ktorý Homera naučil nielen ako byť skvelým lekárom i bez diplomu, ale i ako byť dobrým človekom, ktorý vie, čo je správne. Homer však pochopí, že život nie je len v ordinácii, a tak sa vydá na jablčnú farmu, kde prežíva i veľkú lásku… Film o smútku, radosti, láske i životných skúsenostiach získal dvoch Oscarov.
    (Viac info)

  • Hans Petter Moland – Správny chlap

    Ulrik je sympaťák. Ani by sme nepovedali, že sa práve vrátil z basy. Moc toho nenahovorí, nič moc od okolia nevyžaduje. Chce len v rámci možností viesť usporiadaný rodinný život. Nie je to ale jednoduché, keď jeho bývalá manželka nie je moc povoľná, jeho už dospelý syn ho skoro nepozná. Ulrika bez debát vítajú len jeho starí priatelia, gangstri lokálneho charakteru. Zoženú mu prvé bývanie, ktoré je však takmer rovnaké ako väzenská cela, prácu i dievča. Ulrik tak začína nový život naozaj od nuly. Ale minulosť ho dobehne – človek, ktorý ho dostal do kriminálu, stále chodí po slobode. Najpozoruhodnejšie na tomto severskom filme je, že ide o svojskú komédiu!
    (Viac info)

  • Gary Shore – Dracula: Neznáma legenda

    Než sa stal Drakulom, bol Vladom III., vládcom Transylvánie, která sa krčila v tieni mocnej Osmanskej ríše. Vlad dobre vedel, že akýkoľvek odpor proti silnému susedovi by znamenal jeho koniec. Keď ho však sultán „požiada”, aby mu poslal tisíc chlapcov vrátane jeho vlastného syna ako čerstvých rekrútov do armády, rozhodne sa neuposlúchnuť. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutné, spojí sa so zlom oveľa väčším. Nezničiteľný démon, ktorý je schopný porážať obrovské vojská, sa rúti do pasce, z ktorej niet úniku…
    (Viac info)

  • Ben Affleck – Gone, Baby, Gone

    Príbeh tohto filmu začína v bostonské štvrti Dorchester, plnej rozbitých rodín a zmarených snov. Tu sa bez stopy stratí štvorročná Amanda McCready. Amandini zúfalí strýko s tetou sa obrátia na súkromných detektívov Patricka Kenzieho (Casey Affleck) a Angie Genarro (Michelle Monaghan). Postupne odhaľujú temné dorchesterské podsvetie, plné drogových dealerov, podvodníkov a pedofilov. S prípadom ale nevedia pohnúť. Spoja sa s vytrvalým detektívom Remym Bressantom (Ed Harris) a s policajným kapitánom Jackom Doylom (Morgan Freeman). Postupne sa odhalí hustnúca pavučina lží a nepochopiteľného násilia, ktoré smerujú k šokujúcemu tajomstvu.
    (Viac info)

  • Jorge R. Gutierrez – Kniha života

    Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádzajú pútavú animovanú komédiu s jedinečným vizuálnym štýlom. Mladík Manolo, rozpoltený medzi očakávaniami od rodiny a túžbou vlastného srdca, sa vydáva na veľkolepé putovanie, aby sa znovu stretol so svojou skutočnou láskou a bránil svoju rodnú dedinu. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružstvo plné kúziel, hudby a zábavy!
    (Viac info)