blog

Filmové tipy: Epický posledný Hobit a ďalšia dávka extravagancie, romantiky i strachu

streda 25. marca 2015 00:01
St 25.03. 2015 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Peter Jackson – Hobit: Bitka piatich armád

    Posledný film z trilógie konečne prichádza uzavrieť epické dobrodružstvá Bilba a skupiny trpaslíkov. Keď sa im v boji proti drakovi podarilo dobyť späť svoj domov, nechcene vypustili do sveta smrtiacu silu. Rozzúrený drak vylieva svoj hnev na bezbranných mužov, ženy a deti v blízkom meste. Thorinova posadnutosť hromadením znovu nadobudnutého pokladu, ktorému i cez Bilbovu snahu obetuje priateľstvo aj česť, doženie hobita k zúfalému a nebezpečnému rozhodnutiu. A to ešte netušia, že ich čaká ešte väčšie nebezpečenstvo. Sauron, o ktorého krokoch nikto okrem čarodeja Gandalfa netuší, tajne vyslal obrovskú armádu, aby zaútočila na Osamelú horu. S tým, ako sa sťahujú mračná stupňujúceho sa konfliktu, sú trpaslíci, elfovia a ľudia postavení pred voľbu, či sa zjednotia alebo budú zničení. (Viac info)

  • Tomáš Mašín – 3 sezóny v pekle

    Píše sa rok 1947 a doba praje zmyselnosti, extravagancii, humoru a nekonečnému očakávaniu. Ivanovi Heinzovi, peknému a vtipnému provokatérovi, je práve devätnásť. Uteká z domova, aby sa vydal na nekonvenčnú púť oslavujúcu slobodu a umelecké ideály. Žije prítomným okamihom, obdivom k surrealismu a krásnym ženám, píše básne. Nadšene sa vrhá do zničujúcej romance s nezávislou a bisexuálnou Janou. Akčný život plný inšpirujúcich erotických hier, hádok, výbuchov smiechu, dobovej tanečnej hudby, ale i dramatických politických zmien prežívajú čerství milenci naplno. Komunistický režim však začína ukazovať svoju pravú tvár. Milenci tancujú na ostrí žiletky, vyhýbajú sa povinnosti pracovať, živia sa drobnými krádežami a plánujú útek do Paríža. Stret s mocou však prichádza tvrdo a nečakane… (Viac info)

  • Francis Ford Coppola – Krstný otec kolekcia – Coppolova reštaurovaná edícia

    Toto dielo nepochybne patrí medzi najlepšie v dejinách filmu! Remasterovaný obraz ponúkne ešte veľkolepejší zážitok. Na piatich diskoch nájdeme všetky 3 filmy. Pozrime si opäť portrét vzostupu sicílskej rodiny v Amerike, jej cestu na pokraj straty moci a predávanie tradícií z otca na syna. Legendárna mafiánska kronika znovu otvára svoje stránky aj so známymi hercami Marlonom Brandom, Robertom DeNirom a AlPacinom. (Viac info)

  • Peter Cornwell – Mercy

    Teraz prichádza na rad horor. Je napínavý a nadprirodzený. Mercy odkrýva dávne rodinné tajomstvá. Dvaja problémoví bratia sa vydajú spoločne so svojou matkou do odľahlého domu, aby sa tu postarali o babičku. Snaha pomôcť jej im ale prinesie nečakané prekvapenie v podobe desivých tajomstiev. Babička ich doposiaľ úspešne skrývala a teraz vyplávajú na povrch. (Viac info)

  • Michel Gondry – Pena dní

    V meste, kde autá majú volant v kufri, ľudia korčuľujú spiatočkou a klavír mieša kokteily, žije idealistický a vynaliezavý Colin (Romain Duris). Jedného dňa Stretne svoju osudovú lásku Chloé (Audrey Tautou). Krehká Chloé však ochorie záhadnou chorobou – v pľúcach jej vykvitne lekno. Bezstarostný svet milencov je chorobou fatálne zasiahnutý. Francúzsky spisovateľ a bohém Boris Vian vytvoril v knižnej predlohe filmu obraz čistej lásky, ktorý učaroval generáciám čitateľov. Filmová adaptácia Michela Gondryho stavia na režisérovom typicky hravom vizuálnom štýle. (Viac info)

  • Eric Darnell, Simon J. Smith – Tučniaky z Madagascaru

    Tučniaky sú späť vo vlastnom filme! Ako už dobre vieme, sú to nielen veselé a podarené vtáčiky, ale aj najvýkonnejšia úderná jednotka tajných agentov. Sú pripravení kedykoľvek a kdekoľvek zasiahnuť aj pri náznakoch ohrozenia sveta. A kto je ich hlavným protivníkom a najväčším zločincom? Nebezpečenstvo sa objaví v podobe doktora Octavia Brinea, výstredného génia a veľmi úspešného vedca. Ako už to u zlosynov tohto typu býva, má za sebou strašnú tajomnú minulosť a poriadne neznáša všetky tučniaky. Zábava začína!(Viac info)