blog

Filmové tipy: Najnovšie Hunger games aj poriadna dávka romantiky!

štvrtok 12. marca 2015 12:06
Št 12.03. 2015 12:06

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Francis Lawrence – Hunger Games: Drozdajka 1

    Katniss Everdeen prežíva najťažšie obdobie svojho života. Hunger games sú pre ňu síce už len minulosťou a mama so sestrou sú v bezpečí, jej starosti zďaleka neskončili. Po nepodarených hrách Capitol zrovnal so zemou Dvanásty obvod, zahynuli tisíce ľudí a Katniss prenasleduje pocit viny. A to nie je všetko, pretože Peeta Mellark, partner z hier, zostal v rukách nepriateľov. Na čelo odboja proti Capitolu sa postavil Trinásty obvod, aj keď len donedávna sa o jeho existencii takmer nič nevedelo. Vojna prináša obete na oboch stranách a Katniss opäť zisťuje, že o svojom osude nerozhoduje sama, ale ostáva nástrojom v mocenskom súboji. (Viac info)

  • Paul Thomas Anderson – Majster

    USA, začiatok 50. rokov. Vojaci po návrate z fronty bojujú so svojimi povojnovými traumami a snažia sa začleniť do bežného života. Jedným z nich je aj Freddie Quell (Joaquin Phoenix), ktorý sa márne pokúša dávkami alkoholu ovládnuť svojich démonov. S každým nervovým výbuchom sa prepadá stále nižšie. Zhodou náhod sa stretáva s charizmatickým Lancasterom Doddom (Philip Seymour Hoffman), ktorý je práve so svojou oddanou ženou (Amy Adams) a skupinou svojich verných priaznivcov na ceste do New Yorku, kde chce svetu predstaviť svoje nové učenie. Lancaster Dodd, svojím okolím nazývaný Majster, je Freddieho živelnosťou fascinovaný a ujíma sa jeho liečby podľa vlastnej teórie, ktorá sa má už čoskoro stať impozantnou vierou… (Viac info)

  • Lasse Hallström – Láska na kari

    Madame Mallory (Helen Mirren), majiteľka vyhlásenej reštaurácie ocenenej Michelinskými hviezdami sa nestačí čudovať, keď sa do jej mestečka prisťahuje indická rodina a otvorí si reštauráciu hneď cez ulicu. Schyľuje sa k súboju dvoch odlišných kultúr a úplne odlišné skladby korenia. Láska (dobré jedlo) ale hory prenáša. Madame Mallory zistí, aké veľké nadanie má syn jej konkurenta, mladý indický šéfkuchár. Rozhodne sa, že ho vezme do učenia. Dva svety receptov a chutí v jednej kuchyni sľubujú veľké kulinárske dobrodružstvo. Obzvlášť keď sa do neho primieša krásna mladá francúzska kuchárka. (Viac info)

  • Michael Hoffman – Čo s láskou

    V roku 1984 boli Amanda a Dawson spolužiakmi na strednej škole. Pochádzali z odlišných sociálnych pomerov, napriek tomu medzi nimi vznikla osudová láska. Meštiacka spoločnosť im ju ale nedopriala. Sklamaná Amanda odišla študovať na vysokú školu a Dawsona po tragickej autonehode zavreli do väzenia. Nevideli sa celé štvrťstoročie, dokým sa nestretli na pohrebe spoločného priateľa, ktorý im poskytol útočište v dobe, keď museli svoju lásku tajiť. Ani jeden z nich nežil život, aký si vysníval. A ani jeden z nich nezabudol na prvú lásku. Všetky krásne i bolestivé spomienky zrazu ožijú a bývalí milenci majú pred sebou spoločný víkend. Príležitosť zmeniť doterajší život je na dosah ruky, ale je to ešte možné? Je možné prepísať minulosť? (Viac info)

  • Švajčiarska verejná doprava

    Tento dokument poteší každého vlakového nadšenca. Švajčiarsky systém železničnej a verejnej dopravy sa môže chváliť mnohými “naj”. Najdlhším železničným tunelom na svete, najfrekventovanejšou a najvyššie položenou stanicou v Európe. Dokument predstavuje moderné technická diela, rovnako ako romantické horské dráhy. Odkrýva tajomstvá úspechu švajčiarskej železnice. Vedeli ste, že Švajčiari jazdia vlakom oveľa častejšie ako Česi a Slováci? (Viac info)

  • Monster High: Škola duchov

    Obľúbená Monster High je späť a čaká nás návšteva novej školy! Jedného dňa sa príšerky vydajú na odvážnu výpravu, na ktorej objavia svet duchov. Zistia, že svet má i svoju vlastnú Školu duchov. Na jej pôde ich ale čaká veľmi prísna riaditeľka. Narobí im poriadne problémy, príšerky budú musieť na seba vziať podobu duchov a zachrániť kamarátku! (Viac info)