blog

Filmové tipy: Pripomeňme si overené klasiky

streda 18. marca 2015 13:56
St 18.03. 2015 13:56

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Karol L. Zachar – Na skle maľované

    Herecké hviezdy sa vracajú! Legendy ako Michal Dočolomanský, Leopold Haverl, Božidara Turzonovová, Elo Romančík či Dušan Tarageľ si môžeme opäť vychutnať v nezabudnuteľnom muzikály, ktorý očaril celé Slovensko. Kto by nepoznal Na skle maľované – príbeh Juraja Jánošíka, najznámejšieho zbojníka nášho regiónu, z ktorého sa stal postupom času mýtus. Vychutnajme si nezabudnuteľné piesne a nielen to! V bonusových materiáloch nájdeme napríklad zostrih z predstavenia v Slovenskom národnom divadle a komentár Michala Dočolomanského a Juraja Slezáčka. (Viac info)

  • George Miller – Šialený Max

    Tento slávny film z futuristického prostredia Austrálie budúcnosti vyniesol Mela Gibsona, vtedy ešte neznámeho herca, medzi hviezdy hollywoodskeho neba. Snímka je určená pre milovníkov akčnejších filmov – Mel Gibson si v nej zahral policajta, ktorý veľmi túži po pomste, pretože gang zločincov vyvraždil jeho rodinu. Drsné motorky, utopická krajina Austrálie, výbuchy a napätie – presne to sú hlavné črty Šialeného Maxa. Určite ste zachytili, že čoskoro príde do kín nová verzia príbehu, pripomeňme si teda legendu v blu-ray kvalite! (Viac info)

  • Randal Kleiser – Pomáda

    Dej tejto slávnej snímky nás zavedie do strednej školy Rydell v päťdesiatych rokoch. Danny Zucco, žiak posledného ročníka, sa po prázdninách opäť stretáva so svojimi kamarátmi. Ohromí ich líčením svojho milostného dobrodružstva pri mori. Medzi dievčatami sa objavuje nová žiačka Sandy. I ona sa chváli svojim prázdninovým stretnutím s fantastickým chlapcom, s ktorým prežila krásny milostný príbeh. Keď sa “letní milenci” náhle stretnú tvárou v tvár, takmer stratia dych. Lenže láska v novom prostredí školy má úplne iné pravidlá než na osamelej morskej pláži… Legendárna Pomáda je to pravé na horúce letné dni. (Viac info)

  • Stanley Donen – Šaráda

    Regina (ikonická Audrey Hepburn) sa vracia do Paríža z lyžovačky vo Švajčiarsku. Čaká ju ale nemilé prekvapenie. Jej manžel je nezvestný a spolu s ním aj všetky peniaze, ktoré mali. Do toho sa o ňu začnú zaujímať agenti CIA a ďalší podivíni, ktorým ide všetkým len o jedinú vec. Dozvedieť sa, kde sú peniaze. Manžel ich totiž za vojny spreneveril. Napätie, žánrové schválnosti, product placement a ďalšie komponenty tento film spravili nesmrteľným. (Viac info)

  • Byron Howard, Nathan Greno – Na vlásku

    Tradičná rozprávka je opäť na scéne! Treba inovovať, povedali si asi tvorcovia a dodali zaujímavú novú zápletku jednému z najznámejších príbehov na dobrú noc. Animák si získal obdiv divákov po celom svete. Celá rodina (a to doslovne – nielen deti, ale aj tínedžeri či rodičia) bude napäto visieť na vlásku a netrpezlivo sledovať, ako sa to všetko vyvinie. A zábava či láska – o tie núdza tiež nebude. (Viac info)

  • Zdeněk Miler – Krtkove dobrodružstvá 1-5

    Posledná časť filmovej skladačky je naozaj veľká – jej minutáž sa rovná číslu 500! Niet divu, veď ide o ďalšiu animovanú legendu, ktorú poznajú generácie detí. Jednoducho Krtko. Malý milý čierny kamarát prežil s nami množstvo zábavy a je čas, aby sme ju prežili opäť. Kedysi túžil po plátenných nohaviciach, ale dostal oveľa viac – kamarátov myšku, zajaca, žabku či ježka. A s nimi prežil veľa zábavy. Výtvarník a režisér Zdeněk Miler vytvoril celú sériu s veľkou láskou a jeho odkaz znie dodnes. (Viac info)