blog

Knižné tipy: Sci-fi a romantika pre mládež

pondelok 9. marca 2015 15:03
Po 9.03. 2015 15:03

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. Tento týždeň vám prinášame sci-fi slovenskej autorky Miroslave Varáčkovej, romantický román od Jeniffer Probstovej, Návrat Alice Bartkovej, ktoré nastavujú zrkadlo našim životným očakávaniam, román Charlotte Indenovej o mladej láske a milú rozprávku od Barbory Kardošovej.

Miroslava Varáčková – Adaptácia 

ml194889Najnovšie sci-fi pre mladých od populárnej autorky, ktorá svoju knihu predstaví aj v našich kníhkupectvách (podrobnosti nájdete tu). Zoya mala všetko: domov, rodinu, kamarátov. A potom ľudstvo zdecimovali epidémie a vojny. Teraz nemá nikoho: ani rodinu, ani kamarátov, ani priateľa. Prišla aj o domov. No prispôsobila sa. Vpred ju poháňa len mapa a nádej, že ju dovedie do posledného útočiska na Zemi. Ľudia skúšaní vojnou i chorobami sa tiež adaptovali na nový svet – bojujú o každú minútu života. A osamelé dievča putujúce neznámou krajinou predstavuje priľahkú korisť.(Viac info)

 

Jennifer Probstová – Hľadanie vytúženého dňa 

Jennifer Probstová - Hľadanie vytúženého dňa V malebnom mestečku Verily v tesnom susedstve NewYorku sa Kate Seymourovej a jej dvom najlepším priateľkám a spoluzakladateľkám zoznamovacej agentúry Kinnections nesmierne darí. No Kate nie je len úspešnou majiteľkou agentúry. Do vienka dostala neobyčajný dar, dotyk, vďaka ktorému s neochvejnou istotou odhalí, či to, čo vzniká medzi dvomi ľuďmi, je láska. Pocíti ho, keď sa dotkne záhadnej knihy ľúbostných zaklínadiel vo svojom obľúbenom antikvariáte… a s ešte väčšou silou, keď stretne Slada Montgomeryho, takmer vo všetkých smeroch úžasného a sexi rozvodového právnika. (Viac info)

 

Alica Bartková – Návrat 

Alica Bartková - Návrat Väčšina z nás je nespokojná so svojou životnou rolou a chceli by sme žiť iný život, ale nemáme na to odvahu. Keď hlavná hrdinka založí divadlo a na kastingu vyberá najmä amatérskych hercov, dáva im príležitosť, aby sa stali niekým iným. Divadlo má úspech, diváci sa len tak hrnú. Túžba po lepšom a zaujímavejšom živote je zakódovaná v ľudských génoch, no reálny svet ľudské sny ignoruje. Autorka priniesla zaujímavú tému s neošúchanými zápletkami ako v každej jej doterajšej knihe. Návrat znamená v tejto knihe návrat hlavnej hrdinky z USA do rodného Anglicka, do dôverne známeho prostredia divadla, k fotografovaniu a spomienkam na otca, s ktorým si nikdy nerozumela. Návrat je aj uvažovaním o „rolách“, ktoré nám vybral sám život. (Viac info)

 

Charlotte Indenová – Anna a Anna 

Charlotte Indenová - Anna a Anna Anna a Jan sú kamaráti na život a na smrť. Ale Anna sa do Jana zamiluje, a aby toho nebolo málo, Jan sa odsťahuje do ďalekého Amsterdamu.  Ešteže tu je babička, ktorá veľmi dobre vie, aké to je, keď človeku niekto chýba. A tak si spolu vymieňajú dopisy a ako dve pirátky plánujú cesty po šírych moriach. Keď konečne príde túžobne očakávaný list od Jana, babička je prvná kto sa o tom dozvie, a Anna je jediná, s kým babička hovorí o Henrim, tajomnom cudzincovi, ktorému stále píše dopisy, ale žiadny z nich nikdy neodošle. Krásná kniha o láske a dospievaní a o tom, komu všetkému sa dajú písať dopisy. Kniha vychádza v českom jazyku a na pulty nášho knihkupectva dorazí 11.3. (Viac info)

Barbora Kardošová, Katarína Slaninková – Traja kamoši a fakticky fantastický bunker 

Barbora Kardošová, Katarína Slaninková - Traja kamoši a fakticky fantastický bunker Juraj má skoro jedenásť a chcel by pieskomila. Alebo psa. Alebo iné prítulné zvieratko, s ktorým by sa hral, keď príde domov. Nič z toho mu nedovolia. Všetko je problém. A tak si Juraj nájde v lese fantastický bunker a troch kamošov. Doktor, slečna a agent čiže kôň, mačka a pes naučia Juraja, že keď niečo chce, musí byť trpezlivý, že najlepšie sa premýšľa na strome a tiež, že všetko nie je vždy tak, ako to vyzerá. Milý príbeh pre vaše ratolesti, ktoré možno tiež chcú mnoho domácich zvieratiek. Kniha vychádza 9.3.  (Viac info)