blog

Knižné tipy: Nazrite do tajomstiev príbehov

pondelok 13. apríla 2015 14:17
Po 13.04. 2015 14:17

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. Tento týždeň sme pre vás pripravili knihu o výraznej osobnosti slovenského divadla Jurajovi Kukurovi, Tajomstvo bábik odhalíme v mrazivom príbehu Denisy Martincovej, napínavý príbeh od Rachel Abbottovej, spoznáme krásy Jeruzalema a pre najmenších máme pripravenú knihu Viola súrne potrebuje psa!

Martin Čičvák – Kukura

Martin Čičvák - Kukura Na trh prichádza neobyčajná kniha, ktorá rozpráva príbeh dramatického života človeka, ktorý ako jeden z mála slovenských umelcovprešiel doslova celý svet, osobne spoznal najvýznamnejších európskych umelcov svojej doby, preslávil sa v Nemecku a napokon sa vrátil na Slovensko, aby dnes viedol jedno z najdôležitejších slovenských divadiel. „Mám tvár a mám dušu. Snažím sa pracovať so svojou dušou, pretože iba vtedy je to vidno na tvári,“ povedal Juraj Kukura v nemeckých novinách o svojom herectve. Kniha o jeho živote, ktorej strany sa budú doslova otáčať samé, vám umožní nahliadnuť do jeho duše a spoznať jeho pravú tvár. (Viac info)

Denisa Martincová – Tajomstvo Bábik 

Tajomstvo bábikSú ľudia, ktorí všetko okolo seba menia na popol. Tento príbeh je o rodine, v ktorej takýto človek šikanoval každého jej člena. Študentka medicíny Barbora sa rozhodla, že už nebude mlčať a odhalí desivé tajomstvo ich rodiny. Prelomiť hradby mlčania jej má pomôcť denník, ktorý si založila ako dieťa, keď sa nemohla nikomu zdôveriť. K denníku priloží list pre matku na vysvetlenie, prečo tak dlho mlčala. Denník zabalí a zanesie ho k susedovi, ktorému ako jedinému dôveruje. Ani jeden z nich však netuší, že ich cesty sa v tú noc navždy rozídu.O tomto príbehu nikto nepočul. Nehovorilo sa o ňom, zostal pochovaný na dlhé roky. (Viac info)

Rachel Abbottová – Spi sladce 

Rachel Abbottová - Spi sladce Keď zúfalá Olivia Brookesová pred dvoma rokmi na polícii ohlásila, že sa jej manžel nevrátil s deťmi domov, strachovala sa, že už ich možno nikdy viac neuvidí. Mala dôvod obávať sa najhoršieho. Nebola by to prvá tragédia, ktorá Oliviu stretla. Teraz vyšetruje detektív Tom Douglas jej rodinu znovu. Tentoraz je to však Olívia, ktorá je nezvestná, a s ňou aj jej tri deti. Všetky dôkazy nasvedčujú tomu, že ešte ráno bola doma. Jej auto však stojí v garáži a peňaženku má v kabelke – na stole v kuchyni. Kam teda zmizla? Prečo a ako? Nikto nič netuší. Zdá sa, že dokonca ani jej manžel, ktorý mal doteraz vždy všetko dokonale pod kontrolou. (Viac info)

Franco Cardini – Jeruzalém

Franco Cardini - Jeruzalém Jeruzalem je pre pútnikov z celého sveta svätým mestom už dvetisíc rokov a veriaci troch najvýznamnejších monoteistických náboženstiev s ním spájajú najdôležitejšie udalosti a momenty svojich dejín.Postihnúť komplikované dejiny Jeruzalema plné rozporov, konfliktov a hlbokých teologicko-politických sporov je preto veľmi neľahká úloha.Talianskemu historikovi Francovi Cardinimu (vyučujúcemu na Instituto Italiano di Scienze Uman vo Florencii a vedeckému pracovníkovi na Harvardskej univerzite) sa však podarilo spísať vysoko erudovanú, výstižnú a zároveň veľmi čitateľnú publikáciu určenú ako odbornému publiku, tak aj bežným čitateľom. (Viac info)

Lou Kuenzler – Viola súrne potrebuje psa! 

Lou Kuenzler - Viola súrne potrebuje psa! Viola netúži po ničom inom väčšmi ako po psíkovi. Lenže čo robiť, keď o ňom mama nechce ani počuť? Najskôr vraj Viola musí dokázať, že je zodpovedná a dá sa na ňu spoľahnúť. To je však veľký problém, najmä keď sa občas scvrkne tak, že nie je väčšia ako psí suchár! Ale potom sa zoznámi s malým neposlušným psím miešancom Čipom, ktorý sa správa vzorne iba vtedy, keď sa Viola zmenší. Byť maličká je niekedy SUPER! (Viac info)