blog

Knižné tipy: Poveľkonočné čítanie

utorok 7. apríla 2015 11:30
Ut 7.04. 2015 11:30

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. Tento týždeň sme pre vás pripravili Údolie zázrakov, príbeh z ďalekej Číny, dívať sa na hviezdy budeme v románe Evy Slonimovej, Život po živote, román o možnosti žiť svoj život znova, knihu tipov pre malé výmyselníčky a kocúr Winston nám vyrozpráva svoje príbehy.

Amy Tan – Údolie zázrakov

Amy Tan - Údolie zázrakov Najnovšie dielo autorky bestselleru Mastičkárova dcéra je rozsiahlym eposom o dvoch neľahkých ženských osudoch a o hľadaní vlastnej identity. Román Údolie zázrakov opisuje obdobie od pádu poslednej čínskej dynastie po druhú svetovú vojnu, stratený svet starého Šanghaja, fungovanie domov kurtizán aj život prisťahovalcov v meste. Je to príbeh o matke a dcére, o prelínaní kultúry Západu a Východu. Violet Minturnová žije v Šanghaji ako privilegovaná dcéra americkej madam najexkluzívnejšieho domu kurtizán. Po páde dynastie Čching ju odlúčia od matky a prinútia ju stať sa „pannou kurtizán“.Violet, spolovice Číňanka, spolovice Američanka, sa usiluje vydobyť si miesto v spoločnosti a pochopiť, kto vlastne je.(Viac info)

Eva Slonimová – Dívaj sa na hviezdy  

Eva Slonimová - Dívaj sa na hviezdy  Detstvo Evy Weissovej-Slonimovej, rodenej Bratislavčanky, poznačila druhá svetová vojna, počas ktorej prenasledovanie Židov v Európe dosiahlo obludné rozmery. Evini rodičia pripravili pre svoje deti úkryty, no sotva trinásťročná Eva a jej mladšia sestra Marta nakoniec neunikli deportáciám, chytili ich nitrianski gardisti a poslali do Osvienčimu.V spomienkovej knihe autorka opisuje hrôzy prežité v koncentračnom tábore Osvienčim-Brzezinka, kde bola nielen svedkom nespočetných surovostí a násilia, ale na vlastnej koži zažila mučenie, neľudské zaobchádzanie aj medicínske pokusy neslávne známeho doktora Mengeleho.(Viac info)

Kate Atkinsonová – Život po živote

Kate Atkinsonová - Život po živote

Počas snehovej fujavice v roku 1910 sa v Anglicku narodí dievčatko Ursula, ale zomiera, prv než sa stihne poriadne nadýchnuť. V rovnaký večer roku 1910 sa to isté dievča narodí opäť a tentoraz prežije, no smrť si ju zanedlho počká a cyklus sa zopakuje. Ursula prežíva svoj život nanovo, vždy o niečo dlhšie, vždy s iným tragickým koncom. Zakaždým sa ocitá na začiatku, obdarená šancou vyhnúť sa fatálnym chybám. Ursula si na predošlé životy nespomína, no silné déja vu, predtucha prichádzajúceho nešťastia sú varovaním pred nástrahami, ktoré sa jej kedysi stali osudné.(Viac info)

Veľká kniha nápadov pre malé výmyselníčky

Veľká kniha nápadov pre malé výmyselníčky  Objav svoje zručnosti a buď kreatívna! Táto knižka je balíčkom nápadov a návodov, hier a činností pre mladé slečny, ktoré rady tvoria a skúšajú nové veci – od pestovania chutného ovocia a zeleniny až po skrášľovanie nábytku. Vo vnútri nájdeš množstvo skvelých vecí, do ktorých sa môžeš pustiť sama alebo spolu s kamarátkami. Vonku či doma, keď bude pršať alebo svietiť slnko, určite si to užiješ. Ak máš v pláne piknik, dať svojej izbe nový šat alebo sa chystáš napiecť dobroty na pyžamovú párty, táto knižka je práve pre teba!(Viac info)

Frauke Scheunemannová – Winston: Kocúrova tajná misia  

Frauke Scheunemannová - Winston: Kocúrova tajná misia Aby bolo medzi nami jasno, dokážem rozprávať, čítať aj písať, hovorím plynule po anglicky, zvládam veľkú aj malú násobilku a – teraz sa podržte – problémy mi nerobí ani ruština. Som proste super Winston. Som ten najbystrejší kocúr vo vesmíre. Som trieda. A mačací život si nemôžem vynachváliť, celý deň ležím na pohovke a jem kuracie pečienky – tie ja jednoducho milujem. Lenže všetko sa zmenilo, keď si môj pán najal novú domácu, ktorá so sebou priviedla aj svoju dcéru Kiru a poriadnu porciu problémov k tomu. A potom, nepýtajte sa ma ako, som sa ocitol v tele Kiry. Pomoooooc!(Viac info)