blog

Najväčšie kinohity poslednej doby už mieria do obývačiek!

streda 22. apríla 2015 00:01
St 22.04. 2015 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Christopher Nolan – Interstellar

    Máloktorý dramatický film si za poslednú dobu získal takú pozornosť divákov ako Interstellar. Režisér Christopher Nolan veľmi dobre vie, ako urobiť svoju snímku epickú. Niektorých sklamal, iných nadchol, no v každom prípade bol filmovou udalosťou roka. Príbeh začína v neďalekej budúcnosti, keď ľudstvo plne venuje voju energiu na farmárčenie a boj s infekciou rastlín, ktorá postupne zaplavuje celú planétu a ľudstvo ženie k neodvratnému koncu. Utajená skupina výskumníkov ale tajne plánuje cestu za hranice našej galaxie, kde by mohli byť obývateľné planéty. Skúsený pilot Cooper sa nečakane dostane do velenia. Cestou naprieč vesmírom musí bojovať nielen o záchranu svojej posádky počas nevyspytateľných udalostí, o aké v skutočnom vesmíre nie je núdza, ale aj o záchranu svojich detí na zemi, ktoré sú stále bližšie k smrti. A to všetko v sprievode nezabudnuteľnej hudby Hansa Zimmera. (Viac info)

  • David Ayer – Železné srdce

    Apríl 1945. Zatiaľ čo sa spojenecká armáda pokúša o finálnu ofenzívu na európskom fronte, chopí sa vojnový veterán, armádny seržant Wardaddy (Brad Pitt), velenia tanku Sherman a vydáva sa s jeho päťčlennou posádkou na vražednú misiu v tyle nepriateľa. Tvárou v tvár presile početnej i palebnej a v sprievode úplného zelenáča, ktorý sa v ich čate ocitol súhrou okolností. Wardaddy je nútený napriek úplnej nepravdepodobnosti doviesť do úspešného konca pokus o útok na samotné srdce nacistického Nemecka. Táto vojnová dráma sa zaradila medzi najlepšie filmy súčasnosti! (Viac info)

  • Peter Jackson – Hobit: Bitka piatich armád

    Na najnovšieho Hobita sme sa pozreli už minule, ale vo výbere najväčších kinohitov poslednej doby nesmie chýbať! Posledný film z trilógie konečne prichádza uzavrieť epické dobrodružstvá Bilba a skupiny trpaslíkov. Keď sa im v boji proti drakovi podarilo dobyť späť svoj domov, nechcene vypustili do sveta smrtiacu silu. Rozzúrený drak vylieva svoj hnev na bezbranných mužov, ženy a deti v blízkom meste. Thorinova posadnutosť hromadením znovu nadobudnutého pokladu, ktorému i cez Bilbovu snahu obetuje priateľstvo aj česť, doženie hobita k zúfalému a nebezpečnému rozhodnutiu. A to ešte netušia, že ich čaká ešte väčšie nebezpečenstvo. Sauron, o ktorého krokoch nikto okrem čarodeja Gandalfa netuší, tajne vyslal obrovskú armádu, aby zaútočila na Osamelú horu. S tým, ako sa sťahujú mračná stupňujúceho sa konfliktu, sú trpaslíci, elfovia a ľudia postavení pred voľbu, či sa zjednotia alebo budú zničení. (Viac info)

  • Evan Goldberg, Seth Rogen – Interview

    Dave Skylark (James Franco) a producent Aaron Rapaport (Seth Rogen) sú autormi populárneho televízneho programu o celebritách ‘Skylark Tonight’. Keď sa im donesie, že severokórejský diktátor Kim Čong-un ich show miluje, vybavia si s ním rozhovor s vidinou, že sa presadia aj na poli serióznej žurnalistiky. Zatiaľ čo sa Dave a Aaron pripravujú na cestu do Pchjongjangu, plány im naruší CIA, ktorá dvojicu neskúsených šialencov poverí jednou úlohou naviac: musia Kim Čong-una zabiť. Kontroverzná komédia spôsobila medzinárodný škandál. (Viac info)

  • Luke Greenfield – Falošní poliši

    Bola by to dokonalá akčná komédia o dvoch policajtoch-parťákoch, až na jednu maličkosť: naši hrdinovia vôbec nie sú policajti. Týchto dvoch leňochov totiž napadlo, že by sa za policajtov mohli len vydávať. Za chvíľku už podarená dvojka zabavuje trávu, balí baby a neohrozene brázdi ulice v policajnom aute, ktoré zohnali online. Zábava ale začína, keď sa zapletú so skutočnými gangstermi. (Viac info)

  • Shawn Levy – Noc v múzeu 3: Tajomstvo hrobky

    Ak máme chuť na smiech pri ľahkej komédii, Ben Stiller je zárukou! Spoločne s Robinom Williamsom a Owenom Wilsonom prichádzajú opäť ako podarená partia z múzea, v ktorom v noci ožívajú exponáty. Teraz ide už o tretie pokračovanie úspešnej série! Larry Daley (Stiller) a jeho odvážni priatelia sa vydávajú na ich doteraz najväčšie dobrodružstvo. Cestujú do Londýna, aby zachránili kúzlo, vďaka ktorému sa múzejné exponáty prebúdzajú k životu! (Viac info)