blog

Detektívka Dominika Dána Červený kapitán sa dočkala sfilmovania a vy môžete byť pri tom!

streda 20. mája 2015 00:01
St 20.05. 2015 00:01

Cerveny kapitan Skôr či neskôr to muselo prísť. Veď čo je lepším lákadlom pozornosti filmárov ako stovky tisíc predaných kníh a romány, ktoré sú už písané tak, že po sfilmovaní priam volajú? Nadšení fanúšikovia Dominika Dána už určite tušia, že hovoríme práve o detektívkach tohto úspešného autora. Čakanie bolo dlhé, ale film Červený kapitán, na motívy rovnomennej detektívky, je takmer hotový a vy máte jedinečnú šancu stať sa jeho súčasťou. V spolupráci s vydavateľstvom Slovart sme pre vás pripravili súťaž, aká tu ešte nebola

Staňte sa postavou vo filme Červený kapitán

Chceli ste si vždy vyskúšať, aké to je hrať vo filme? Byť aspoň na chvíľu súčasťou filmového sveta a môcť si vychutnať záblesk filmovej slávy? Teraz máte možnosť! Stačí, si do 31.5. kúpite ktorúkoľvek knihu v pevnej väzbe z edície Slovenské TOP krimi a budete zaradení do žrebovania o unikátnu výhru – možnosť zahrať si vo filme na motívy detektívky Červený kapitán nášho najpopulárnejšieho autora Dominika Dána! Okrem toho hráme aj o dva balíky kníh z tejto edície, takže zapojiť do súťaže sa oplatí aj tým hanblivejším, ktorí o filmové plátno nestoja. 😉 Tak neváhajte, šancu majú len objednávky vytvorené do 31.mája 2015, lebo nakrúcanie na nikoho nepočká!

Strhujúca detektívka s presahom do temných kapitol našej minulosti

l40496Podľa množstva predaných kníh je jasné, že dej detektívky Červený kapitán už väčšina Martinusákov pozná, ale vychutnať si ho na striebornom plátne bude určite zážitok, na ktorý len tak nezabudneme. Dej sa začina pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta, keď robotníci vykopú truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla náhodou otvorí a chlapi zistia, že v lebke je zatlčený klinec.

Na miesto záhadného nálezu privolajú začínajúceho detektíva z oddelenia vrážd Richarda Krauza a jeho staršieho kolegu Eduarda Burgera. Onedlho zistia, že o odhalenie skutočnej príčiny smrti nebohého kostolníka nemá záujem ani cirkev, ani vyššie miesta… Začnú rozmotávať klbko záhad zapadaných prachom a vôbec netušia, že sa nechtiac dostanú na stopu najväčšej záhady, akú kedy na oddelení vrážd riešili…

Miliónový projekt mieri do slovenských kín už na jar 2016

Niet divu, že od mega úspešnej série detektívok si veľa sľubujú aj filmoví tvorcovia. Naznačuje to už samotný rozpočet, ktorý sa odhaduje na viac ako dva milióny eur, ktoré spotrebuje natáčanie. Prvá klapka padla 24. júna 2014 v Olomouci, hoci sa film chystal už viac než štyri roky predtým. Natáčalo sa aj v okolí Olomouca (Šumperk, Žermanice), na diaľnici u Lovosic, v Tepliciach, Prahe, Brne, na lúke za barrandovskými ateliérmi či tiež v centre Bratislavy (Špitálska ulica, Most SNP, kúpalisko Delfín). Bitka sa filmovala v Krakove. Vo filme sa objaví množstvo starostlivo vybraných hercov, medzi nimi Marián Geišberg, Oldřich Kaiser, Michal Suchánek a legendárny Ladislav Chudík. Hlavného protagonistu v podaní Poliaka Macieja Stuhra, syna známeho Jerzyho Stuhra, schválil samotný Dominik Dán.

Film vzniká v slovensko-česko-poľskej koprodukcii a v tejto chvíli ho čaká už len dokončenie poslednej tretiny. Výsledok by sme mali vidieť v kinách na jar 2016, ale prvú ochutnávku atmosféry si môžeme dať už teraz.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Tak nezabudnite! Do konca mája 2015 sa stále môžete zapojiť do súťaže o filmovú rolu v detektívke Červený kapitán! A aj keď tie hlavné postavy sú už obsadené, určite to bude nezabudnuteľný zážitok. Stačí si doplniť zbierku Dánových románov, alebo si kúpiť akýkoľvek iný román v pevnej väzbe z edície Slovenské TOP krimi. Držíme palce!