blog

Knižné tipy: Novinka od skvelej Kate Mossovej, či Juliana Barnesa

štvrtok 30. júla 2015 00:01
Št 30.07. 2015 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. Tento týždeň sme pre vás pripravili príbeh nečakaného stretnutia Kam zmizla, boj o lásku od Gaila McHugha, tajomný príbeh Čudáková dcéra od Kate Mossovej, Stolík s citrónmi od výborného Juliana Barnesa a nevšednú kuchárku La Veganista.

Gayle Forman – Kam zmizla

Gayle Forman - Kam zmizlaOd tragickej autonehody prešli tri roky… Mia prežila, stratila však najbližšiu rodinu aj chuť žiť. Pomohli jej lekári, kamaráti, a najmä jej priateľ, gitarista Adam Wilde. Trpkú životnú skúšku však ich mladá láska neprežila a cesty dvojice sa rozišli… Celé tri roky už uplynuli aj odvtedy, čo Mia náhle zmizla z Adamovho života. Teraz obaja žijú na opačných koncoch krajiny. Nadaná violončelistka Mia je vychádzajúcou hviezdou newyorského konzervatória Juilliard. Adam žije v Los Angeles a ako slávny rocker kŕmi nenávidený bulvár búrlivým vzťahom so slávnou herečkou. Keď počas turné zostane sám trčať v New Yorku, náhoda ich znovu zvedie dokopy. (Viac info)

 

Gail McHugh – Pulz

Gail McHugh - PulzEmily Cooperová, hlboko zranená na duši a nešťastná sama zo seba, je tentoraz ochotná riskovať všetko, len aby mohla byť s mužom, ktorý od ich osudového stretnutia ovládol všetky jej myšlienky a sny. Ich vzťah sa stále komplikuje a zostáva jej už len dúfať, že Gavin Blake ju stále miluje a odpustí jej. Gavin sa však odrezal od spoločnosti, a aby si vyliečil zranené srdce, utiahol sa do nezmyselného, otupujúceho sveta, ktorý ho ničí. Emily nie je zvyknutá byť vo vzťahu tou silnou, no musí v sebe nájsť odvahu a sebadôveru, aby mohla bojovať o ich lásku. (Viac info)

 

Kate Mosse – Čudákova dcéra

Kate Mosse - Čudákova dcéraNa anglickom vidieku vládne len zdanlivý pokoj. V starobylej dedine Fishbourne si povery zachovávajú smrtiacu moc. Jedného dňa sa na cintoríne po zotmení zhromaždia dedinčania, aby uvideli prízraky ľudí, ktorí v priebehu roka zomrú. Medzi zvedavcami je aj dcéra miestneho čudáka Gifforda, preparátora vtákov.
Constantia Giffordová žije s otcom v rozpadávajúcom sa dome Blackthorn House. Vypchaté zvieratá vyšli z módy, zmenili sa na nechcené haraburdy a z Gifforda sa stal zatrpknutý opilec. Constantia by mu rada pomohla, no nevie ako. (Viac info)

 

 

Julian Barnes – Stolek s citrony 

Julian Barnes - Stolek s citrony Stolek s citrony  je zbierka poviedok od významného britského prozaika Juliana Barnesa, ktorý je aj našim čitateľom známy vďaka knihám ako Flaubertův papoušek, História sveta v 10 kapitolách či románu Vědomí konce. Za ten získal Barnes v roku 2011 Man Bookerovu cenu. Všetky poviedky spája vynaliezavý štýl, jemný zmysel pre humor a hlboká vnímavosť pre zraniteľnosť a krehkosť medziľudských vzťahov. Majú akési až starosvetské čaro. Barnes má vzácny dar vidieť pod povrch zdanlivo bežných situácií, odhaľovať nenápadné drámy, ktoré sa medzi ľuďmi deň čo deň odohrávajú. (Viac info)

 

 

Nicole Justová – La Veganista

Nicole Justová - La VeganistaLa Veganista žije v Berlíne. Jej starý otec bol mäsiar, a keď sa jej raz spýtal, čo vlastne môžu vegáni jesť, odpovedala: „Je toho tak veľa, že som dokonca napísala kuchársku knihu!“ Jedlá, ktoré la Veganista v knihe prezentuje, sú jednoduché, pestré a chutné. Riadi sa pritom heslom Vegánstvo áno, odriekanie nie! Viete si predstaviť roládu alebo guláš, tvarohové koláče či vanilkové rožky bez použitia živočíšnych produktov? (Viac info)