blog

Knižné tipy: Viktoriánske sci-fi autorky a novinka od Johna Grishama

utorok 1. septembra 2015 00:02
Ut 1.09. 2015 00:02

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. Tento týždeň sme pre vás pripravili poviedky viktoriánskych autoriek Svědkyně zítřka, príbeh z antikvariátu Okamžik všeho, novinku od Johna Grishama, s Parížankou Diane sa stretneme v románe Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu a fanúšikov Harryho Pottera určite poteší kniha Jody Revensona.

Mike Ahley – Svědkyně zítřka

Mike Ahley - Svědkyně zítřkaNapriek tomu, že sa vonku teploty šplhajú do závratných výšin, strašidelné príbehy stále dokážu zamraziť. Inak tomu nie je ani v prípade tejto nezvyčajnej antológie. Science fiction je síce vnímaná ako doména mužov, ale na ženské autorky by sa nemalo zabúdať. Veď predsa aj Frankensteina priviedla do knižného života žena, Mary W. Shelleyová. Antológia Svědkyně zítřka predkladá zaujímavý výber z raných (vedecko)fantastických poviedok z pera žien, ktoré museli byť vo svojej dobe nielen odvážne a tvrdohlavé, ale aj nadmieru talentované. (Viac info)

 

 

 

Shelly King – Okamžik všeho 

Shelly King - Okamžik všeho Čo sa môže stať, keď zostane IT špecialistka zo Sillicon Valley bez práce? Snaží sa na to zabudnúť v antikvariáte. To je prípad Maggie Duprésovej. Keď otvorí starý potrhaný výtlačok Milenca lady Chatterleyovej, nájde v ňom očarujúce vášnivé odkazy dvoch ľudí, ktorí sa nikdy osobne nestretli. Maggie zistí, že milostná konverzácie nepatrí do minulosti, že je úplne súčasná a ona ju prerušila. Posnaží sa teda svoju chybu napraviť a dať čitateľov dokopy.  (Viac info)

 

 

 

 

John Grisham – Tajomstvo Gray Mountain 

John Grisham - Tajomstvo Gray Mountain John Grisham sa vracia a prenáša nás do roku 2008, keď vo svete vládne kríza a obrovské firmy hromadne prepúšťajú.  Mladá právnička Samantha Koferová však s výpoveďou dostane aj netradičnú ponuku – ak príjme prácu v neziskovej organizácii, po roku sa môže vrátiť. A tak nedobrovoľne odchádza do virgínskeho mestečka Brady, ďaleko od Washingtonu a New Yorku, kde doteraz žila. Tu sa stretáva so život ohrozujúcimi pracovnými podmienkami tamojších robotníkov. Čo zmôže proti obrovským firmám? (Viac info)

 

 

 

 

Agnes Martin-Lugand – Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu

Agnes Martin-Lugand - Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu. Nie je to len veľká životná pravda, ale aj názov kaviarničky, ktorú vlastnila mladá Parížanka Diane. Žila si svoj šťastný život s malou dcérkou a milujúcim manželom, až kým jedného dňa tragédia nezlomila jej srdce. Vzala jej nielen tých najbližších, ale aj zmysel života. Zúfalá mladá žena sa na celé mesiace uzavrela pred svetom a márne hľadala nový zmysel života. Napokon sa rozhodla splniť sen svojho muža a odísť do Írska. Tam, na búrlivom a drsnom západnom pobreží, sa začína veľké dobrodružstvo.(Viac info)

 

 

 

 

Jody Revenson – Harry Potter – tvory a netvory

Jody Revenson - Harry Potter - tvory a netvoryHarryho Pottera hádam netreba už viac predstavovať. Ovplyvnil celú jednu generáciu a niektorí stále počas letných dní siahame po knihách J.K.Rowlingovej. Teraz vám prinášame knihu, ktorá predstavuje všetky fantastické tvory z kompletnej série o Harrym Potterovi – od mierumilovných domácich škriatkov a poštových sov po nebezpečných dementorov a drakov. Vznikla v spolupráci so štúdiom Warner Bros,nahliadnite s ňou do tajomných archívov filmárov a objavte aj dosiaľ nezverejnené výtvarné návrhy a informácie. (Viac info)