blog

TOP 20: Najpredávanejšie e-knihy na Martinus.sk za rok 2015

utorok 5. januára 2016 16:25
Ut 5.01. 2016 16:25

Asi žiadna oblasť knižného priemyslu nezaznamenáva taký nárast fanúšikov ako e-knihy. Keď sme pred piatimi rokmi spúšťali ich predaj, vedeli sme, že nás čaká dlhá a ťažká cesta. Spoločne sa nám podarilo prejsť za ten čas obrovský kus cesty a zmeniť miniatúrny trh e-kníh na oblasť, s ktorou rátajú vydavatelia už pri zrode knihy.

A aj keď máme pred sebou ešte dlhú cestu, aj z tohto rebríčka je jasné, že e-knihy si získali svojich fanúšikov v každom žánri a veku. A nás to nesmierne teší 🙂

DSC_1697

Pozrite si všetky rebríčky najpredávanejších titulov na Martinus.sk za rok 2015
  • 1. Dominik Dán – Krv nie je voda

    Opäť nový majstrovský titul od kráľa slovenskej detektívky.
    Žiadne obdobie v Krauzovej krátkej detektívnej praxi nebolo také ťažké ako rok 1992. Bezpečnostní analytici tvrdili, že to spôsobila neuvážená porevolučná totálna… (Viac info)

  • 2. Lucia Sasková – Zlatokopka 2

    Jedna z najočakávanejších kníh tohto roku.
    Autorka Lucia Sasková ňou nadväzuje na svoj najúspešnejší román spred dvoch rokov Zlatokopka. Tá sa v nemocnici preberie z kómy a nevie, kde je ani kto je. Očarujúci muž, ktorého si vôbec… (Viac info)

  • 3. Jo Nesbo – Krev na sněhu

    Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, jestliže se rozčilí, ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví… (Viac info)

  • 4. Lars Kepler – Stalker

    Bez Joony Linny je policie bezmocná.
    Před devíti lety byl pastor Rocky Kyrklund odsouzen za brutální vraždu a svěřen do psychiatrické péče. Z události si nic nepamatuje – od tragické autonehody trpí opakujícími se výpadky a ztrátou… (Viac info)

  • 5. Paula Hawkins – Dievča vo vlaku

    Príbeh čerstvo rozvedenej Ráchel býva často prirovnávaný ku Stratenému dievčaťu (The Gone Girl) alebo ku románu Dřív než půjdu spát
    Rachel každé ráno cestuje tým istým vlakom do Londýna. Vie, že pri jednom návestidle spoj… (Viac info)

  • 6. Mikuláš Černák – Prečo som prelomil mlčanie

    Prečo som prelomil mlčanie a po viac ako šestnástich rokoch strávených za mrežami rozprávam o všetkých zločinoch, čo sme spáchali v dobe, ktorá sa, chvalabohu, už nikdy nevráti? Cieľom tejto knihy nie je zbavovanie sa zodpovednosti… (Viac info)

  • 7. Juraj Červenák – Ohnivé znamenie

    Nález ľudských ostatkov v podunajských lesoch privedie Barbariča na stopu bezohľadných lupičov a priekupníkov s otrokmi. Notár si musí zavolať na pomoc Steina a Jaroša. Spolu putujú do Prešporka, ktorý sa po páde Budína stal hlavným… (Viac info)

  • 8. Jørn Lier Horst – Zaslepenosť

    Zatiaľ najlepšie hodnotený román nórskeho spisovateľa prichádza po dvojročnej prestávke, prvé dva mesiace po vydaní viedol nórsky rebríček najpredávanejších kníh.
    Sofie Lundová sa spolu so svojou ročnou dcérkou nasťahuje do domu… (Viac info)

  • 9. Jørn Lier Horst – Na zimu zatvorené

    Nad pobrežím sa rozprestiera jesenná hmla. Ove Bakkerud sa rozhodol, že strávi na chate ešte posledný pokojný víkend, kým ju zavrie na zimu. Keď tam však príde, zistí, že sa do nej niekto vlámal. A v susednej chate leží muž ubitý… (Viac info)

  • 10. Marie Kondó – Kúzelné upratovanie

    Kniha japonskej konzultantky sa z večera na ráno stala svetovým bestsellerom z jednoduchého dôvodu – akokoľvek sa usilujeme, nedokážeme vo svojich domácnostiach udržať poriadok. Z generácie na generáciu si predávame rozmanité… (Viac info)

  • 11. Dominik Dán – Jednou nohou v hrobe

    Každý nový prípad na oddelení vrážd sa začína tým, že nájdu rozstrieľanú alebo dobodanú mŕtvolu. Úlohou detektívov je ku každej mŕtvole vypátrať aspoň jedného možného páchateľa. Zvyčajne je to tak, ale v niektoré dni akoby… (Viac info)

  • 12. Lucia Sasková – Zlatokopka

    Hlavná hrdinka tohto šokujúco úprimného príbehu sa pôvodne živila ako predavačka v luxusnom klenotníctve, kam často prichádzali zlatokopky v sprievode svojich zazobaných partnerov. Spočiatku tie mladé ženy odsudzovala, no po čase… (Viac info)

  • 13. Linda Chopin – Keď vášeň zhadzuje masku

    Šokujúce, vášnivé, pravdivé a intímne o vášni a sexe, ktoré vo vás driemu!
    Výpoveď autorky je skutočne šokujúca, ale keby takou nebola, pravdepodobne by sme si ju ani nevšimli. Šokujúca preto, lebo román som sprvu považoval… (Viac info)

  • 14. Peter Adamecký – Piešťanská spojka 2 – Pomsta

    Nastal čas pomsty! Úspešný politicko-špionážny triler pokračuje a starí známi, ale aj noví hrdinovia si to musia rozdať v ďalšom zápase.
    Nad strednou Európou sa sťahujú mračná a Slovensko je najslabším článkom reťaze… (Viac info)

  • 15. Jørn Lier Horst – Poľovné psy

    Škandinávsku detektívku roku 2013 napísal profesionál, bývalý policajný vyšetrovateľ a nová hviezda nórskej detektívky Jørn Lier Horst. Jeho hlavná postava, inšpektor William Wisting je suspendovaný kvôli podozreniu… (Viac info)

  • 16. Anne-Marie O’Connor – Dáma v zlatom

    Za koľkými obrazmi sa skrýva toľko vášne a lásky, ale aj toľko tragédií? Fascinujúci príbeh diela Gustava Klimta a jeho modeliek, s ktorými si dejiny zahrali krutú hru.
    Gustav Klimt patrí k najvýraznejším zjavom svojej doby… (Viac info)

  • 17. Peter Adamecký – Piešťanská spojka

    Strhujúci politicko-špionážny triler odohrávajúci sa na Slovensku.
    V malej krajine v strede Európy na seba narazia záujmy tajných služieb dvoch svetových veľmocí, tradičných rivalov: USA a Ruska… (Viac info)

  • 18. Umberto Eco – Nulté číslo

    Najnovší román autora bestselleru Meno ruže a Pražský cintorín je provokatívnym rozprávaním aj o 21. storočí. Pri čítaní tejto knihy platí: čím bizarnejšie sú denné správy, tým lepšie vidieť, kde to vlastne žijeme… (Viac info)

  • 19. Jørn Lier Horst – Jaskynný muž

    Najnovší detektívny román nórskeho autora začína úmrtím vo Wistingovom bezprostrednom susedstve. Len o tri domy ďalej od inšpektora sedí už štyri mesiace pred blikajúcim televízorom mŕtvy muž. Nič nenaznačuje tomu, že by mala smrť.. (Viac info)

  • 20. David Lagercrantz – Dívka v pavoučí síti

    Čtvrtý díl píše pro švédské nakladatelství Norstedts spisovatel David Lagercrantz. Vedoucí nakladatelství Eva Gedin uvedla, že nový román bude zcela originálním dílem, a nebude obsahovat nic z nedokončené Larssonové verze… (Viac info)