blog

Náš knihomoľ Ivan odporúča

štvrtok 14. apríla 2016 22:01
Št 14.04. 2016 22:01

ivaaaanAk by ste hľadali človeka, ktorému srdce tepe v rytme prevracaných strán a v žilách koluje tlačiarenská čerň prečítaných písmeniek, potom by ste určite natrafili na našich knihomoľov Džejn a Ivana.

Len málokto má taký prehľad ako oni dvaja, preto sa práve oni budú deliť o tipy na knihy, ktoré ich v poslednej dobe zaujali a určite zaujmú aj vás. Toto sú tipy od Ivana.

  • Jean-Marie Blas de Roblés – Ostrov v bodě Nemo

    Román francúzského spisovateľa ponúka skvelé čítanie, ktoré je akýmsi mixom J.Verna, A.C. Doyla a ďalších klasikov dobrodružnej literatúry. Dynamický dej je náročnejší na pozornosť kvôli množstvu postáv a neustále meniacemu sa deju s tendenciou spôsobovať chaos v hlave, no určite ponúka výbornú jazdu, ktorá vás na konci odmení pocitom, že ste prežili úžasné dobrodružstvo. (Viac info)

  • Timothée de Fombelle – Dva životy pana Perla

    Francúzsky spisovateľ je známy svojimi čarovnými príbehmi a úžasnou predstavivosťou, ktorá nechýba ani v tejto knihe. Dej knihy sa odohráva v dvoch svetoch, ktoré sa skvelo prelínajú a vytvárajú magický a nádherný text. Príbeh je síce smutný, ale zároveň je tak dobre a krásne napísaný, že to budete chcieť čítať viackrát, aby ste tento neobyčajný príbeh mohli prežívať znova a znova. (Viac info)
  • Michel Houellebecq – Možnost ostrova

    Houellebecq sa stal bestesellerovým autorom už aj u nás, vďaka tématike jeho poslednej knihe Podvolení. Niežeby si to nezaslúžil, ale skôr by som to doprial jeho starším knihám, ako je napríklad Možnost ostrova, ktorá teraz vyšla v dotlači. V tomto texte autor podáva silnú a trefnú kritiku nášho upadajúceho konzumného sveta, ale zároveň aj obhajobu existencie jedinca, ktorá sa môže zdať skôr absurdná. Ide o veľmi inteligentný a pútavo napísaný príbeh, ktorý počas čítania núti čitateľa sumarizovať a vyhodnocovať svoj doterajší život. Napriek autorovmu typickému cynizmu, je to v konečnom dôsledku veľmi citlivá a emotívna kniha s tendenciou chytiť za srdce. (Viac info)

  • Jaume Cabré – Přiznávám, že…

    Román Přiznávam, že… je výborná románová freska, odohrávajúca sa na 827 stranách textu, v ktorom vystupuje viac ako 143 postáv v ôsmich rôznych časových rovinách. Dynamický príbeh skrýva v sebe lásku, zlo, históriu, napätie, priateľstvo, literatúru a mnoho ďalších vecí, ktoré vám nedajú spať. Úprimne, toto je tak dobre napísaná a pútavá kniha, že sa nebudete vedieť od nej odtrhnúť. (Viac info)