blog

Naša knihomoľka Džejn odporúča

utorok 9. augusta 2016 09:47
Ut 9.08. 2016 09:47

dzejn_nlh2Ak by ste hľadali človeka, ktorému srdce tepe v rytme prevracaných strán a v žilách koluje tlačiarenská čerň prečítaných písmeniek, potom by ste určite natrafili na našich knihomoľov Džejn a Ivana.

Len málokto má taký prehľad ako oni dvaja, preto sa práve oni budú deliť o tipy na knihy, ktoré ich v poslednej dobe zaujali a určite zaujmú aj vás. Toto sú tipy od Džejn. 

 

  • Gina Barkhordar Nahai – Anjel nad Teheránom

    Ak máte radi magický realizmus, toto je kniha pre vás. Krásne napísaný príbeh jednej veľkej rodiny, vyrozprávaný očami mladej Lili, ktorá ako malá videla svoju matku uletieť z okna. Na pozadí sa dozvedáme o tom, ako sa žilo v teheránskom gete, akú veľkú túžbu uniknúť z tohto miesta mali niektorí obyvatelia a čo sa s nimi potom stalo. Knihu vydalo vydavateľstvo Slovart v reedícii s novou krásnou obálkou, ktorú treba mať doma. (Viac info)

  • John Boyne – Chlapec na vrchole hory

    Autor slávneho Chlapca v pásikavom pyžame napísal nový príbeh, v ktorom sa opäť venuje téme druhej svetovej vojny. Pierrot sa narodil v Paríži, no po smrti rodičov musí ísť bývať k svojej tete, ktorá je gazdinou v horskom sídle Adolfa Hitlera. Čo sa stane, ak sa mladý nevinný chlapec dostane do blízkosti Hitlera? Ako ho to ovplyvní?  Príbeh o rodine, láske, ale aj o zrade, morálke a zodpovednosti za svoje činy. (Viac info)

  • Delphine de Vigan – Podle skutečného příběhu

    Francúzska spisovateľka Delphine de Vigan nie je v našom literárnom priestore neznáma. V češtine jej teraz vyšla už štvrtá kniha a opäť je to niečo, čo poteší milovníkov dobrej literatúry. Tentokrát sa autorka zamerala na tému vzťahu dvoch žien, v knihe sa venuje aj téme literárnej fikcie a celé to čítate ako dobrý román s prvkami trileru. Delphine je dobrá rozprávačka, vtiahne vás a vy vlastne počas celej knihy neviete, či čítate skutočný príbeh, alebo fikciu. A o to práve išlo! (Viac info)

  • Ray Bradbury – 451 stupňů Fahrenheita

    Kultový román vydalo s predslovom autora, revidovaným prekladom a parádnou obálkou vydavateľstvo Plus. 451 stupňov Fahrenheita je teplota, pri ktorej horí papier. V temnej vízii budúcnosti existujú požiarnici, ktorí ohňom ničia knihy. Príbeh požiarnika Montaga, ktorý sa vzoprel systému, vás zasiahne svojimi myšlienkami a pointou, prinúti zamyslieť sa a hľadať paralely v dnešnom svete. (Viac info)