blog

Inšpirujte sa: 5 najväčších knižných čokoholikov

streda 13. septembra 2017 15:19
St 13.09. 2017 15:19

Na stránkach kníh sa stretávame s postavami, ktoré obľubujú rôzne veci. Prírodu, more, tanec, knihy, klebety či dobrodružstvo. Nájde sa však medzi nimi aj významná skupinka milovníkov čokolády.

Niet sa čomu čudovať – veď čokoláda je takmer magická vec a viacerí knižní hrdinovia to pocítili na vlastnej koži. Vlastne pardón – chuti 🙂 S pomocou čokolády totiž môžete…

…vyčarovať radosť deťom i dospelým ako Willy Wonka

Práve dnes (13.9.) si pripomíname narodeniny britského autora Roalda Dahla, známeho predovšetkým vďaka svojej knižke Charlie a továreň na čokoládu. Záhadný Willy Wonka vytvoril pomocou čokolády a ďalších sladkostí vo svojej továrni raj ako vystrihnutý z detských snov. Čokoláda bola v príbehu naozaj skvelým stavebným materiálom, predovšetkým však potešila milého a skromného Charlieho.

…liečiť ako Madam Pomfreyová

Láskavá zdravotná sestra pomocou čokolády liečila Harryho Pottera a jeho kamarátov z následkov stretnutí s krutými dementormi. A keďže čokoláda má dokázateľne pozitívne účinky, je veľmi obľúbená aj medzi muklami. Na depky, zdravšie srdce a cievy či nižší cholesterol. Sem s čokoládovými žabkami!

…zmeniť svet ako Vianne Rocherová

Hrdinka slávneho (a sfilmovaného) románu Čokoláda si otvorila obchodík s touto pochúťkou a prevrátila ním hore nohami život celého konzervatívneho mestečka. Magická moc čokolády dokázala vzbudiť vášeň, utíšiť nezhody aj privolať lásku. Ktorá iná potravina toto zvládne?

…stráviť príjemný čas ako Hannah a Jessica

Dievčatá z románu Mŕtve dievča neklame sa k horúcej čokoláde uchyľovali vždy, keď si spolu chceli posedieť a porozprávať sa v kaviarni. Čokoláda v tekutej podobe je totiž na takéto posedenia ako stvorená. Netvrdíme, že s priateľmi si nemôžete pokecať aj nad minerálkou, uznajte však, že teplé sladké dobro urobí pri vytváraní príjemnej atmosféry oveľa väčší kus roboty.

…vydať sa do sveta ako Anna Trentová

Hrdinka románu Báječný krámek s čokoládou sa vďaka láske k čokoláde presťahovala z upršanej Británie do čarovného Paríža, kde pracovala v obchodíku s čokoládou, stretávala zaujímavých ľudí a prechádzala sa ulicami. Úplná idylka.

Tak čo, navnadili sme vás? Toľko knižných hrdinov sa podľa nás nemôže mýliť – čokoláda je rozhodne skvelý nápad v rôznych situáciách. Mliečna, horká, biela, s orieškami, každému podľa chuti. Ak je navyše kvalitná, už to naozaj nemôže byť prehrešok proti figúre, ale len čistá radosť! (No dobre, všetko s mierou…)

V ponuke nášho v e-shopu nájdete výborné horúce čokolády a v kamenných kníhkupectvách zas ručne vyrábané čokoládky od firmy Chocomaze. Tieto sú určené špeciálne pre milovníkov čítania a nedávno táto značka získala aj prestížne medzinárodné ocenenie Great Taste Award 2017. A hádajte čo? Teraz môžu traja z vás jednu čokoládku vyhrať! Stačí najneskôr 15.9. do komentára pod tento blog napísať odpovedať na otázku:

Pri ktorej knižke by ste si najlepšie vychutnali čokoládku Chocomaze?

Výhercov oznámime v komentároch pod blogom a budeme ich kontaktovať v týždni od 18.9. e-mailom. Držíme palce!

Ivana Hrenáková

S nosom v knižke ju môžete stretnúť všade - na ulici, v električke, u lekára aj doma v obľúbenom kresle. A ak práve nejakú nečíta, určite si ju vyberá medzi regálmi v kníhkupectve alebo na policiach svojich kamarátov. Knihomoľka telom, dušou aj zamestnaním sa v Martinuse stará o marketingové projekty a organizuje eventy pre kolegov a zákazníkov. Vo voľnom čase ju okrem čítania baví cestovanie, prechádzky v prírode a ľudia, ktorí ju obklopujú.

Články autora