blog

Do tretice všetko dobré: Aká bola Knižná šifra?

pondelok 11. decembra 2017 11:24
Po 11.12. 2017 11:24

Tretí ročník Knižnej šifry je za nami a nevieme ako vy, ale my sme si ju užili asi ešte viac minulý rok. Môžete za to samozrejme hlavne vy, naši Martinusáci, ktorí ste opäť dokázali, že ste úplne najlepší. Nielenže ste si hravo poradili so Šifrou, aj Bonusovými otázkami, ale navyše ste si aj krásne a nezištne radili. Normálne sme z vás boli dojatí! :-) Poďme sa ale pozrieť na pár zaujímavostí a čísiel z tretieho ročníka Šifry a tiež na to, aké knihy vlastne ukrývala.

Knižná šifra bola aj tento rok ešte väčšia ako ten minulý! Respektíve zaujala ešte viac hráčov! 🙂 Aby ste to nemali také jednoduché, pridali sme k zašifrovaným knihám aj bonusové otázky. Chýbať samozrejme nemohli ani Tajné bonusy a ako novinku sme tento rok vytvorili skupinu na Facebooku, ktorá sa stala Klubom všetkým lúštiteliek a lúštiteľov. Bolo úžasné sledovať, ako si navzájom radíte a trávite hodiny času len tak, pre dobro iných. Pozrime sa teda na pár čísiel, ktoré sa s tohtoročnou Šifrou spájajú.

Ak niekto povedal, že štatistika je nuda, tak…

…to ešte nečítal štatistiku Knižnej šifry!

sifra_blog-1024x555

101 247

…hráčov našlo v obraze aspoň jednu knihu.

17 000 000

…-krát ste sa pokúsili uhádnuť knihy v obraze.

37 721

…z vás uhádlo všetkých 64 kníh! Ste aj vy v #klub64? 🙂

4 868

…lúštiteľov sa môže pýšiť tým, že zvládlo všetky bonusy.

Medvedík Pú

…je kniha, ktorú uhádlo najviac ľudí – 92 426 z vás.

Pražská zima

…je pre zmenu kniha, ktorú uhádlo najmenej ľudí – 46 956 z vás.

29 hodín

… trvalo najrýchlejšiemu z vás nájsť všetkých 64 kníh.

Hneď druhý deň Šifry krátko po tretej hodine popoludní mal niekto z v vás vylúštenú celú Šifru, o ôsmej večer vás už bolo viac ako tisíc. Obdiv si to určite zaslúži, ale stále sme presvedčení, že je väčšia zábava lúštiť ju postupne 🙂

2 000

…toľko kníh ste niektorí dni uhádli hneď po polnoci!

366 800 hodín

…ste venovali v Čechách a na Slovensku Knižnej šifre. To je jednoducho wow!

Ak by sa do takéhoto lúštenia pustil len jeden jediný človek, trvalo by mu to takmer 42 rokov! 🙂

A aké knihy sa tento rok v Knižnej šifre ukrývali?

Stačí sa pozrieť do našej kolekcie všetkých 64 kníh, ktoré Martin Bajaník tentokrát do obrazu zašifroval. Koľko z nich ste čítali? 🙂 Nechajte sa inšpirovať a dajte niektorej šancu – vybrať si môžete tu.

KS3

Samotné lúštenie vám išlo naozaj skvele, veď to dokazujú aj vyššie spomenuté čísla. Napriek tomu sme sa občas neubránili úsmevu, keď sme videli, čo všetko ťukáte do poľa správnych odpovedí. Len pre zaujímavosť, toto sú niektoré výrazy, ktoré sa v ňom objavili:

Amatérsky prírodovedec. Angry birds. Asterix a Obelix: Misia Kleopatra. Biele zuby. Červené víno. Dáma, diamanty a jedlo. e=mc2. Grace Kelly. Halucinogénne huby. Ako chytiť kapra. Kocúr v čižmách. Lady Fuckingham. Život Briana. Otrávený koláč. Perzské mačky. Pšeničný mozog. River and tower of Pisa. Shaun the Sheep. Trpaslíčí králikovia. Vražda v Orient Exprese. Žena po štyridsiatke.

Pri niektorých tipoch je nám jasné, ako ste sa k nim dopracovali, pri iných… ani nie… 😀

Nič to však nemení na tom, že si všetci zaslúžite ešte raz jedno obrovské ĎAKUJEME za usilovné lúštenie a za nasadenie, s ktorým ste sa na Šifru vrhli a nepustili! 🙂 Sledujte nás aj naďalej, budeme sa tešiť pri ďalších knihomoľských súťažiach! 😉