blog

Svetový bestseller Twilight vychádza v slovenskom jazyku

štvrtok 7. augusta 2008 08:51
Št 7.08. 2008 08:51
  • Prvý diel ságy Twilight, označovanej internetovým portálom Amazon.com za „Najlepšiu knihu desaťročia“, vychádza 27.8.2008 v slovenskom jazyku pod názvom Súmrak
  • Už po dvoch dňoch od spustenia predpredaja na Martinus.sk sa dostal na 1. miesto v rebríčku predajnosti

Martin, 7.8.2008 – Sága Twilight spisovateľky Stephenie Meyer sa ihneď po vydaní prvého dielu s rovnakým názvom stala svetovým bestsellerom. Tento román pritiahol milióny čitateľov a vytvoril fenomén porovnateľný so sériou o Harrym Potterovi. V anglickom jazyku práve vychádza už štvrtý, záverečný diel nazvaný Breaking Dawn a v amerických kinách sa v decembri tohto roka začne premietať celovečerný film inšpirovaný prvou knihou Twilight. Najlepšiu knihu desaťročia podľa Amazon.com si budú môcť vychutnať už aj slovenskí čitatelia.

sumrak
Koncom augusta vydáva prvú knihu ságy Twilight v slovenskom jazyku pod názvom Súmrak vydavateľstvo Tatran. Tento dobrodružný román je hlboko zvodným a extrémne príťažlivým príbehom lásky s mrazivým nádychom. Ťažko jednoznačne určiť, v čom je ukryté čaro tejto knihy; či je to shakespearovská láska Romea a Júlie alebo faktor ohrozenia, ktorý v tomto románe vyletí do hviezdnych výšok, keď sa vzrušenie zo zakázanej lásky a utajovanej náklonnosti zmení na hrôzostrašný závod o holý život. Na svojich 480 stranách Súmrak zaujme tínedžerov rovnako ako starších čitateľov. Zástupcovia vydavateľstva Tatran potvrdili, že v budúcnosti plánujú vydať aj ďalšie tri diely tejto ságy – Nov, Zatmenie a Úsvit.
Internetové kníhkupectvo Martinus.sk zahájilo ako prvé predpredaj úvodného dielu ságy – Súmrak. Veľký záujem o tento titul potvrdil aj konateľ Martinus.sk Michal Meško: „Súmrak sa veľmi dobre predával už v angličtine. Navyše, dva dni po spustení predpredaja slovenskej verzie sa stal najpredávanejším titulom nášho kníhkupectva.“ Kniha stojí na Martinus.sk v predpredaji 424 Sk (€ 14.07) a zákazníkom bude zaslaná ihneď v deň jej vydania. „Veríme, že sága Twilight na Slovensku vyvolá podobný fenomén ako vo svete a prinesie čitateľom veľa zážitkov,“ prezradil Michal Meško.