blog

Tretia kniha Twilight ságy vyvoláva rekordný záujem už mesiac pred vydaním

pondelok 23. februára 2009 00:59
Po 23.02. 2009 00:59
  • Tretie pokračovanie série Twilight vyjde v slovenčine pod názvom Zatmenie 31.3.2009
  • Za prvé tri dni od spustenia predpredaja internetové kníhkupectvo Martinus.sk prijalo viac objednávok ako na prvý diel (Súmrak) za dva a pol mesiaca

MARTIN, 23.2.2009 – Americká spisovateľka Stephenie Meyerová patrí v súčasnosti medzi najpredávanejšie autorky sveta. Preslávila sa najmä sériou štyroch kníh Twilight ságy, ktoré boli preložené do 37 jazykov a doteraz sa predalo viac ako 40 miliónov výtlačkov. Podľa prvej knihy s názvom Twilight (v slovenčine Súmrak) bol natočený veľmi úspešný film, ktorý sa momentálne premieta aj v našich kinách. Na Slovensko prichádza už tretia kniha, ktorá sa v origináli nazýva Eclipse.
zatmenie
Vydavateľstvo Tatran stanovilo termín vydania pokračovania s názvom Zatmenie na 31. marca 2009. V tomto vydavateľstve vyšli aj prvé dva diely Súmrak a Nov, z ktorých sa na Slovensku predalo už viac ako 30 000 výtlačkov a patria medzi bestsellery posledného roka.
Takmer okamžite po spustení predpredaja v najväčšom slovenskom internetovom kníhkupectve Martinus.sk sa Zatmenie stalo najpredávanejším titulom tohto kníhkupectva. „Knihy Twilight ságy patria dlhodobo medzi naše bestsellery. Okrem Zatmenia je v Top 5 aj kolekcia kníh Súmrak a Nov, čo len potvrdzuje veľký záujem o celú sériu,“ hovorí spolumajiteľ Martinus.sk Michal Meško a dodáva: „Počas prvých troch dní predpredaja sme prijali toľko objednávok na Zatmenie, ako za dva a pol mesiaca predaja prvej knihy Súmrak.“ Tretie pokračovanie stojí v predpredaji na Martinus.sk € 13,49 (406,40 Sk) a zákazníkom bude zaslané v deň vydania.
Zatmenie nadväzuje na strhujúci milostný príbeh z predchádzajúcich dielov a vnáša do deja ďalšie otázniky. Hlavná hrdinka Bella je prinútená vybrať si medzi svojou láskou k upírovi Edwardovi a svojím priateľstvom s vlkolakom Jacobom. Navyše, jej rozhodnutie môže opätovne rozpútať odveký boj medzi upírmi a vlkolakmi. Recenzie a ohlasy kritikov zo zahraničia naznačujú, že Zatmenie nadviaže na úspechy prvých dvoch dielov a podporí tak Twilight mániu, ktorá sa v súčasnosti šíri Slovenskom. Viac informácii o tomto románe ako aj celej ságe nájdu čitatelia na http://www.martinus.sk/twilight.