blog

DVD novinky: Akcia, dráma, humor i seriálové pokračovanie

streda 12. augusta 2009 18:00
St 12.08. 2009 18:00

cislo1

Počas sparných večerov sme si želali, aby sa konečne trochu ochladilo, lebo v takých horúčavách sa nám nechcelo pohnúť ani prstom. Prišlo ochladenie, zdá sa, až priveľké a my si teraz želáme, aby sa oteplilo, veď v chlade a daždi sa nám tiež nič nechce. Áno, znie to trochu ironicky. Na každého z nás prídu také chvíle, že by sme len sedeli či spali. Nech je ako chce, vždy sa môžeme zahĺbiť do dobrej knižky či filmu. Chvalabohu, že máme k dispozícií toľko zaujímavých titulov. Možno vás práve zaujmú niektoré z nasledovných DVD noviniek.

cislo2Veľmi zaujímavým DVD titulom je snímka Nepriestrelný plán. Trojica priateľov – Kevin, Sam a Rob – plánujú lúpež diamantov v klenotníctve. Ich plán je úplne dokonalý. Lenže vinou každého z nich sú tieto kompletné plány ich akcie ukradnuté zlodejským bossom, ktorý lúpež následne vykoná miesto nich. Lenže skutočné problémy sa začínajú až tu – pod vyhrážkou vydania plánov s odtlačkami si boss trojicu najme na miliónovú lúpež dlhopisov. Kto koho nakoniec oklame? Inteligentná akcia a slušné herecké výkony – presne to nájdete vo filme Nepriestrelný plán.cislo3

Uspieť a získať miesto v muzikáli môžu iba niektorí. Choreograf Zach (Michael Douglas) rozhodne, kto prejde a kto ostane pred bránami šoubiznisu. Súčasťou konkurzu nie sú len príbehy jednotlivých účastníkov, ale aj ľúbostná aféra z minulosti medzi Zachom a poprednou tanečníčkou Cassiou (Alyson Reed), ktorá naberá nové rozmery. Film Chorus Line je inšpirovaný rovnomenným muzikálom, ktorý sa stal jedným z najúspešnejších a najdlhšie uvádzaných na cislo4Broadwayi. Tanec a napínavé medziľudské vzťahy sú zárukou dobrého zážitku.

Režisérsky debut Andyho Garciu (ktorý si v ňom i zahral) – Stratené mesto – uchvátil nejedného diváka. Film sleduje príbeh syna bohatej rodiny, ktorý vlastní vyhlásený nočný klub. Jeho život sa mení, keď v krajine dochádza k politickému prevratu. Presne tak, dej sa odohráva koncom päťdesiatych rokov v Havane a na Kube sa k moci dostáva Fidel Castro. Príbehy ľudí zobrazené v tejto dráme vás určite zaujmú.cislo5

Posledný diel trilógie Underworld – s názvom Vzbura Lykanov – sa taktiež dočkal svojho DVD prevedenia. Divákovi prinesie čosi nevídané – veď uznajte, málokedy sa stáva, že posledný diel sa zameriava na udalosti, ktoré sa stali pred dielom prvým. V úlohe upíra Viktora sa opäť predstaví fantastický Bill Nighy a v snímke nájdete zakázanú lásku, krutosť, intrigy a, samozrejme, upírov, lykanov a strhujúcu stredovekú akciu.

cislo6Annie a Izzy (Milly a Becky Rosso), dve blondínky, sa sťahujú z Anglicka do Kalifornie s presvedčením, že ružové šaty a malí psíci im postačia k tomu, aby sem ihneď zapadli a cítili sa tu ako doma. Ale čoskoro zistia, že boli na omyle. Nastávajú chvíle, kedy musia využiť všetku svoju múdrosť a šarm, aby očistili svoje mená a ukázali celej škole, že schopnosti blondínok by nemal nikto podceňovať ani v triede, ani v súdnej sieni! Veselá komédia Pravá blondínka 3, ktorá je už tretím pokračovaním série snímok, určite potešícislo7 nielen ženského diváka.

Seriál Hrdinovia, ktorého druhá séria vychádza ako novinka na DVD určite netreba predstavovať. Po celom svete si získal stabilnú základňu fanúšikov, ktorí netrpezlivo čakajú na ďalšie osudy svojich hrdinov s nadprirodzenými schopnosťami. Druhá séria síce neprekonala kvality tej prvej, no i tak budete s napätím očakávať ďalšie diely, ktoré vám miestami vyrazia dych. Zápletka je naozaj vydarená a fantastické efekty potešia o nič menej.

Zdroj foto: internet/martinus.sk