blog

DVD novinky: Z každého rožka troška

streda 5. augusta 2009 18:06
St 5.08. 2009 18:06

cislo1 Je sparný letný večer, kvôli teplu sa vám nechce pohnúť ani prstom, tak len apaticky sledujete, čo beží v „telke“. Áno, zväčša sú to samé reprízy, veď je leto. V takejto situácií máte na výber zopár možností – od pokračovania sledovania TV až po večernú prechádzku. Ak však máte chuť na nejakú filmovú lahôdku, možno vás zaujme pestrý výber nasledujúcich DVD titulov. Ako DVD novinky ku 5. augustu vychádzajú filmy naozaj rôznych žánrov.

Mcislo2ilovníkov akčných historických filmov poteší snímka Pekelní anjeli. Pod toto veľkolepé dielo sa podpísal miliardár Howard Hughes – v roli producenta i režiséra. Jeho plán bol jednoduchý – bez ohľadu na výšku nákladov zachytiť dynamiku leteckých súbojov. Snímka však nezaostáva ani v dejovej línii – príbeh je sústredený okolo priateľstva troch kamarátov, ktorí sú počas prvej svetovej vojny nútení bojovať na opačných stranách frontu (Monte a Roy na strane britskej a Karl na strane nemeckej). V hlavnej role zažiarila i Jean Harlow.cislo3

Ďalším zaujímavým titulom je Okamžik vzkriesenia – historická dráma v hlavnej úlohe s Willemom Dafoeom a Jeffom Goldblumom. Dej je zasadený do napätého časového rozmedzia po skončení druhej svetovej vojny . Cirkusant, ktorý bol ušetrený pred plynovou komorou, sa stáva dôležitou osobnosťou v azyle pre tých, ktorý rovnako ako cislo4on, prežili holokaust. Hoci táto zápletka nevyzerá byť príliš zaujímavá, pod škrupinou je toho skrytého oveľa viac – film je krásny a temný zároveň.

Teraz, ako som sľúbil, nasleduje film diametrálne odlišný – Vojna neviest. Dve očarujúce herečky – Kate Hudson a Anne Hathaway – si zahrali v tejto ľahkej komédií, ku ktorej azda ani nie je čo dodať. Nečakajte nič náročného, no na príjemné spestrenie večera je snímka ako stvorená a určite poteší hlavne ženskú časť vašej domácnosti.cislo5

Pre tínedžerov a všetkých tých, ktorí milujú mysteriózne sci-fi akčné filmy prichádza do radov DVD-čiek snímka Push. V hlavných úlohách sa nám predstaví Dakota Fanning (Vojna svetov) a Chris Evans (Fantastická štvorka). Vydávajú sa do Hong Kongu a pomocou špeciálnych schopností plánujú zachrániť jedno dievča… Malé postrčenie môže zmeniť všetko – práve touto vetou film cislo6charakterizujú samotní tvorcovia.

Na záver niečo pre tých najmenších (no nielen pre nich!). Ako novinka totiž vychádza druhý súbor nekonečných naháňačiek najslávnejšej mačky a myši na svete – Toma a Jerryho. Ja osobne na túto komickú dvojicu nedám dopustiť a myslím si, že nie som sám.

Ďalšou kreslenou DVD novinkou je animák Don Chichot, ktorý ale, na animcislo7ák povedal by som dosť netradične, pochádza zo španielskej filmovej dielne. Tvorcovia sa inšpirovali slávnym Shrekom a ich snímka môže príjemne pobaviť a prekvapiť nielen deti.

Výber je, ako vidíte, naozaj pestrý, stačí si len vybrať. A potom rýchlo pustiť DVD prehrávač, do misky načapovať pár veľkých lyžíc zmrzliny, pustiť ventilátor či klimatizáciu a nerušene si užívať teplý večer.

Zdroj foto: internet/martinus.sk