blog

DVD novinky: Pestrá paleta

streda 30. septembra 2009 00:01
St 30.09. 2009 00:01

a1Týždeň prešiel ako voda, čo je dobrá správa – vychádzajú nové tituly na DVD! A to je len dobre, pretože šedivé jesenné večery nám, filmovým nadšencom, poskytujú naozaj slušný priestor pre vyžívanie sa v našom svete – mám na mysli, samozrejme, svet na strieborných plátnach. Aká je teda paleta snímok na tento týždeň? Nuž, pestrá :-).z1

Film spracovaný podľa komiksu. Áno, zase raz. Treba uznať, že ich je hodne. Ale, koniec-koncov, to je len a len dobre. Reč je, tentokrát, o filme Largo Winch (určite poznáte rovnomenný seriál, ktorý bolo možné sledovať i na slovenských obrazovkách). Príbeh nás zavedie do Hong Kongu, kde nešťastnou náhodou zomrie miliardár a jediný dedič jeho impéria je jeho adoptívny syn – Largo – odhodlaný nenechať si „vyfúknuť“ svoj majetok. Zdá sa, že za všetkým stoja intrigy a príbeh sa zamotáva. Slovami jedného filmového diváka – Largo je pre Hong Kong tým, čím je Batman pre Gottham City. Vo filme sa, okrem iných, predstaví i známy český herec Karel Roden.

z2Milk. Snímka, ktorá vám príde určite známa – veď bodovala na odovzdávaní cien Akadémie (OSCAR®) i na iných prestížnych podujatiach. Sean Penn v tomto príbehu inšpirovanom skutočnou udalosťou naozaj žiari a vy si tak môžete vychutnať skvelú drámu, ktorá vám, prinajmenšom, ako sa hovorí, pohladí dušu. Myslím, že viac ani netreba dodať, Harvey Milk si vás skrátka získa (i keď určite platí, že sto ľudí má z3sto chutí, čo pri Harveyovom priezvisku vyznieva ako zaujímavá metafora).

Do kategórie filmov mysterióznejšieho charakteru by som zaradil snímku Pád. Zranený kaskadér, malé dievčatko, fantastický príbeh pomsty a nečakaná zápletka. Preto je zrejmé, že film prinesie so sebou i umelecký zážitok. Už len obálka (viď obrázok) pôsobí vskutku avantgardne.

z4Napokon niečo pre milovníkov westernoviek. Mierumilovní obyvatelia malého mestečka, kadiaľ má viesť železnica, sú náhle terorizovaní neznámymi zabijakmi. Ľudia sú nemilosrdne strieľaní a nie je kde sa dovolať spravodlivosti. Zodpovednosť teda prijíma starý rančer a pištoľník… Ruka mŕtveho muža – tak znie meno tohto DVD titulu, ktorý nemusí potešiť len tých, ktorí holdujú kovbojom, nekonečným prériám a prestrelkám.

Zdroj foto: martinus.sk