blog

DVD novinky: Malé Vianoce

streda 14. októbra 2009 10:00
St 14.10. 2009 10:00

a1Tak a je to tu! Jesenný zber konečne prináša ovocie v podobe jedných z najočakávanejších titulov na DVD. Hovorím o filmových hitoch roku 2009, na ktoré ne-tr-pez-li-vo vyčkávali naozaj mnohí. Verím, že nejeden filmový nadšenec teraz slávi malé Vianoce. A veru, niet sa čomu diviť.

Začnime pekne zhurta, ako sa hovorí. Robí mi veľkú radosť oznámiť, že na pulty nášho online obchodu sa dostáva snímka Anjeli a démoni a to hneď v špeciálnej dvojdiskovej edícii, ktorou súčasťou je aj s1rozšírená verzia filmu. Snímku netreba špeciálne predstavovať, veď ide o rozporuplný film automaticky porovnávaný s knihou, ktorý zaujal ľudí po celom svete a do kín si ho prišli pozrieť milióny divákov. Preto som sa rozhodol, že namiesto obsahu filmu poviem čosi bližšie o obsahu DVD nosiča (resp. nosičov). 1. disk obsahuje rozšírenú verziu filmu – 140 min a trailery. 2. disk je bohatší, obsahuje bonusové DVD Rome Was Not Built In A Day – rozhovory s hlavnými tvorcami a predstaviteľmi, pohľad do zákulisia, Písanie Anjelov a démonov, Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgard a ďalší – rozhovory, Handling Props s2– oživenie rekvizít z knihy Dana Browna, Hans Zimmer Music Studio a oveľa viac.

Noc v múzeu 2 – ešte lepšia než jednotka. Áno, aj táto skvelá komédia s Benom Stillerom dnes vychádza v podobe DVD. Ben Stiller v roli Larryho Daleyho tentokrát musí čeliť ohavným plánom egyptského faraóna a to, samozrejme, prinesie nespočetné množstvo vtipných situácií. Celá rodina sa bude váľať od smiechu.

Do tretice titul z iného súdku – X-Men Origins: Wolverine.s3 Zdá sa to neuveriteľné, no je to tak, aj tento film sa konečne dočkal svojho DVD-čka. Skvelý Hugh Jackman v roli, ktorá mu je doslova ušitá na mieru – pomstychtivý superhrdina a mutant Wolverine. Dej nás zavedie do Wolverinovej minulosti (ako už hovorí názov snímky) a odokryje nám jeho tajomný pôvod. Okrem vlčieho mutanta sa predstavia aj iní známi X-meni a tvorcovia sľubujú ešte viac akcie, temnejšiu atmosféru a veľkolepejší diel, než aký sme kedy v ságe X-men mohli vidieť. (Viac o ságe X-men sa dočítate tu).

Zdroj foto: martinus.sk