blog

Literárna revue s Dadom Nagyom (22.11.2009)

nedeľa 22. novembra 2009 00:01
Ne 22.11. 2009 00:01

Každý druhý týždeň vám prinášame ďalší diel Literárnej revue so známym slovenským moderátorom, odborníkom na literatúru, ale hlavne milovníkom dobrých kníh – Dadom Nagyom.

Prajem vám krásny deň, milí priatelia, som veľmi rád, že dnešnú Literárnu revue na rádiu Slovensko môžem venovať svojej obľúbenej téme – knihám pre deti a mládež. A hoci v poslednom čase sú mojim absolútnym favoritom dve publikácie od Arnolda Lobela o žabiakoch Kvakovi a Čľupovi, dnes vám ponúknem ukážky zo štyroch iných nových detských kníh.

Tou prvou bude kniha Rozprávky z múzea záhad a tajomstiev, ktorá je z novej prózy známeho slovenského autora Petra Karpinského. Druhá ukážka bude z románu Atramentové srdce, ktorá je napínavým príbehom pre mládež, ale aj hlbokomyseľný dobrodružný román pre dospelých.  Potom privítam autora knihy Malá princezná – pána Jána Uličianskeho. No a na záver som si pre vás nechal ukážku z novej knihy od Kjartana PoskittaUrgum v plameňoch, ktorá voľne nadväzuje na autorovo predchádzajúce vtipné dielko Urgum mocný barbar.

Príjemné počúvanie!

[powerpress]

Vypočujte si aj ďalšie diely Literárnej revue s Dadom Nagyom. Všetky uverejnené diely nájdete TU.