blog

Martinus.sk už po štvrtýkrát najobľúbenejším internetovým obchodom na Slovensku

štvrtok 19. novembra 2009 00:20
Št 19.11. 2009 00:20

Martinus.sk

Martin, 19. november 2009 Internetové kníhkupectvo Martinus.sk je už štyri mesiace za sebou najčastejšie navštevovaným a zároveň najlepšie hodnoteným internetovým obchodom na Slovensku. Vyplynulo to z výsledkov prieskumov verejnej mienky, ktoré v októbri 2009 nezávisle realizovali mediálne agentúry TNS SK  a MEDIARESEARCH Slovakia.

Do prieskumov boli zahrnuté všetky slovenské aj zahraničné internetové obchody. „Zverejnené výsledky štúdií nás mimoriadne tešia a zároveň motivujú k tomu, aby sme sa aj naďalej snažili poskytovať svojim zákazníkom tak kvalitné služby, ako je to len možné,“ hovorí Michal Meško, spolumajiteľ Martinus.sk. Najväčšie internetové kníhkupectvo na Slovensku funguje už deviaty rok a za ten čas jeho služby využili stovky tisíc zákazníkov. „Keď sme kedysi dávno spúšťali náš malý on-line obchod, naším snom bolo vytvoriť pre milovníkov kníh z celého Slovenska čo najlepšie a najľudskejšie internetové kníhkupectvo. Verím, že sa k tomuto cieľu stále viac približujeme,“ vysvetľuje Meško. Okrem snahy o prvotriedne služby sú podľa neho dôležité aj inovácie, ktoré kníhkupectvo svojim zákazníkom prináša. V poslednej dobe to bol napríklad úspešný projekt Slovensko píše román, v ktorom stovky Slovákov spoločne cez internet vytvorili knižku s názvom Minulosť ťa dostane. Tá sa na pulty kníhkupectiev dostáva práve v tieto dni.

Marketingového prieskumu „Internet a nakupovanie 2009“ spoločnosti TNS SK sa zúčastnilo 1171 respondentov, ktorí reprezentujú internetovú populáciu SR vo veku 18+ rokov. Na základe jeho výsledkov môžeme konštatovať, že nakupovanie cez internet využilo už viac ako 9/10 internetovej populácie Slovenska (95%), pričom úroveň internetových obchodov na Slovensku je hodnotená pozitívne. Ako veľmi dobrú alebo dobrú ju hodnotilo až 91,1% ľudí, ktorí už nakupovali on-line. Za najčastejšie navštevovaný internetový obchod bol označený Martinus.sk (15,0%), ktorý bol zároveň hodnotený aj ako najlepší (11,5%).

Podobné výsledky priniesol aj prieskum „Znalosť slovenských a zahraničných online shopov“, ktorý realizovala agentúra MEDIARESEARCH Slovakia. Výskumu sa zúčastnilo 509 respondentov. Tento výber reprezentuje 2 065 128 ľudí. Za najčastejšie využívaný e-shop bol opätovne označený Martinus.sk (13%), ktorý si tento štatút drží nepretržite už štyri mesiace.

Z obidvoch prieskumov zároveň vyplýva, že najčastejšie nakupovaným tovarom cez internet za posledných 6 mesiacov sú knihy (40,0-42,7%).

O Martinus.sk

Martinus.sk je najväčšie internetové kníhkupectvo na Slovensku. Ponúka viac ako 70 000 knižných a filmových titulov zo všetkých oblastí. Okrem internetového obchodu má aj kamenné kníhkupectvá v Martine a v Bratislave. Ako prvý internetový obchod získal certifikát Slovak Gold za výnimočnú kvalitu.