blog

DVD novinky: Králi tanečného parketu

streda 9. decembra 2009 10:46
St 9.12. 2009 10:46

d4Týždeň čo týždeň vychádzajú desiatky zaujímavých DVD titulov a my sa vždy usilujeme vyzdvihnúť tie najoriginálnejšie, najočakávanejšie a najstrhujúcejšie, skrátka najzaujímavejšie pre vás všetkých. Tento týždeň nie je výnimkou a tak prichádza výber DVD noviniek, v ktorých hlavnú úlohu (okrem skvelých hercov) hrajú tanečné kreácie na najvyššej úrovni.

Jeho meno je v slovenských kruhoch veľmi dobre známe, jeho tanečná akadémia sa stáva legendou a jeho umenie teraz môžeme znovu d4odhaliť i v našich obývačkách. Laci Strike: Škola tanca (DVD+CD). Veru tak, Laciho nový film nadväzuje na úspech DVD Laci Strike – Cesta tanečníka. Už dávno bolo jasné, že dokument nezostane bez svojho pokračovania. Prešiel rok a z dielne Street Dance Academy a BJ Videos prichádza nový počin. Na rozdiel od prvého DVD, ako už sám názov prezrádza, je druhé omnoho praktickejšie. V jednotlivých kapitolách interaktívnej tanečnej školy sa oboznámime so všetkými štýlmi street dance. Zároveň sa prostredníctvom lektora Laci Strikea a jeho svetových hostí, akými sú Crazy Legs a Caleaf z New Yorku, Byron z Paríža, Mouse z Filipín, Niki zo Švédska a ostatných krok po kroku naučíme základné tanečné kroky a filozofiu jednotlivých štýlov priamo z pohodlia nášho domova.

Legenda, kráľ, neskutočne talentovaný umelec – tieto i mnohé ďalšie d5prívlastky sa automaticky spájajú s mužom, ktorý chcel svojím tancom a spevom zmeniť svet. Michael Jackson a jeho This is it. Dokument o pripravovanom koncertnom návrate veľkého speváka nás vtiahne do zákulisia obrovskej šou, kde budeme pozorovať tvrdé tréningy komparzistov, nácvik piesní a tvorbu nespočetného množstva špeciálnych efektov, ktoré mali dopĺňať dianie na pódiu. Uvidíme Michaela ako sa smeje, zabáva a pozrieme sa naňho i v zápale nácvikov na veľkolepé vystúpenie, ktoré by, po nešťastných udalostiach, nikdy neuzrelo svetlo sveta nebyť tohto dokumentu.

A napokon prichádza filmový hit natočený podľa legendárneho d3muzikálu. A v rozšírenom vydaní! Hviezdne obsadený film Mamma Mia! s piesňami skupiny ABBA prináša skvelú zábavu. Pripojte sa k neveste Sophii (Amanda Seyfried), ktorá sa rozhodne nájsť svojho otca skôr než príde jej svadobný deň. V čom je háčik? Sophie si nie je istá, kto to je. Z tajného denníka svojej matky Donny (Meryl Streep) zisťuje, že je to jeden z troch bývalých matkiných nápadníkov. Ako to vyriešiť? Pozvať na svadbu všetkých troch! Sophie sa zo všetkých síl snaží udržať ich prítomnosť v tajnosti. Ale tajomstvo je rýchlo prezradené a skutočná zábava začína…

Zdroj foto: internet