blog

DVD novinky: Opäť niečo pre každého

streda 16. decembra 2009 10:32
St 16.12. 2009 10:32

a1Milí Martinusáci, znovu prinášam dobré správy – výber DVD noviniek je opäť neskutočne pestrý. Skvelí herci v snímkach najrozličnejších žánrov, a to všetko okorenené tými správnymi filmovými prísadami.

Ako prvý tu máme krimi-horor Krvavý sneh. Rozpráva nám príbeh šestice kamarátov, ktorý sa vydali na lyžovačku ďaleko do hôr. Ich chatu cez víkend zasiahne silná snehová búrka a oni sa tak stanú úplne odrezaní od okolitého sveta. Ale až potom začína l1skutočná dráma, nikto z nich totiž netuší, že chata stojí na mieste, kde v roku 1846 najničivejšia snehová víchrica v histórii uväznila niekoľko osadníkov pod vedením bratov Donnerovcov. Členovia tejto výpravy postupne prichádzali o rozum a nakoniec sa v beznádejnom boji o holý život začali navzájom pojedať. Duchovia týchto mŕtvych osadníkov sa začnú zjavovať šestici nových zajatcov a ich realita sa pomaly začína rozpadať. Čím ďalej, tým horšie dokážu rozoznať realitu a začínajú sa navzájom nenávidieť. Vládu nad nimi preberá šialenstvo. Snímka Krvavý sneh, v ktorej si zahral James Kyson (seriál Hrdinovia), hudobný idol Tiffany a Michael Berryman (Hory majú oči), vl2 sebe skrýva niečo viac, než len strhujúce napätie a boj o život.

Tak si predstav – film ako vyšitý na večerné pozeranie, pri ktorom sa stretne celá rodinka. Čo ak váš úspech závisí na fantázií vašej dcéry? Presne s týmto problémom sa stretne Eddie Murphy v roli ambiciózneho finančníka. Aby zachránil svoje rúcajúce sa impérium, musí sa spolu s dcérou vydať na vzrušujúcu cestu, počas ktorej zistia, že niekdy nám na všetko stačí len trocha fantázie a veľa lásky.

Vyšetrovanie série desivých vrážd zavedie starnúceho policajta Davea Robicheauxa (Tommy Lee Jones) dol3 louisianských močiarov, ktoré sú temným svetom neworleanskeho zločinca Balboniho (John Goodman) prezývaného “Baby Feet”. V korupciou zaplnenom meste sa začínajú odhaľovať staré tajomstvá a série súčasných i dávnych vrážd nebezpečne smerujú k rozuzleniu, ktoré sa priamo dotkne samotného Robicheauxa i celej jeho rodiny. Diváka počas celého filmu doprevádza hudba päťnásobného víťaza Grammy – Buddyho Guya. V elektrizujúcej hmle, tak sa volá l4najnovší trhák Tommyho L. Jonesa.

A napokon tu máme dokument, ktorý vás chytí za srdce. Kráľovstvo Surikat: Príbeh začína. Snímka je predfilmom k rovnomennému seriálu a rozpráva nám o Flower (hlas jej prepožičala Whoopi Goldberg) a jej životnej ceste. Z neskúseného mláďaťa sa po prekonaní mnohých prekážok možno stane vodkyňou. A to všetko v neľútostnej púšti Kalahari.

Zdroj foto: internet