blog

DVD novinky: Rozprávkové tajomno a vianočná romantika

streda 23. decembra 2009 02:31
St 23.12. 2009 02:31

imeloPomaly (vlastne rýchlo) sa blížia sviatky a koniec roka. Blíži sa presne to obdobie, kedy sa do módy dostávajú rozprávky, sladké happyendové komédie a nostalgické príbehy o tom, čo sme stihli (nielen) počas uplynulého roka. Skrátka, trendom je romantika a rozprávková tajomnosť a preto sa i výber DVD noviniek ponesie v tomto duchu. Samozrejme, vybrané filmy budú (ako vždy) stáť za to.

Šťastne slobodní Brad a Kate unikajú každý rok na Vianoce svojim rozvedeným rodičom a a1nepríjemným príbuzným, každý rok nasadnú do lietadla a odídu niekam poriadne ďaleko. Ale tentokrát to bude ináč, letisko je totiž uzavrené a nešťastnej dvojici neostáva nič iné, než behom jedného hektického, bláznivého dňa osláviť rodinné Vianoce. A to rovno na štvrtú. Vince Vaughn (ako Brad) a Reese Witherspoon (ako Kate) stoja v čele hviezdneho hereckého obsadenia komédie, pri ktorej si užijeme ten pravý vianočný chaos. Dokáže vzťah Brada a Kate prežiť Vianoce a2na štvrtú?

V kráľovstve odložených hračiek panuje nerušený život dokým sa krásna panenka Pomněnka nestane cieľom záujmu krutého vládcu Ríše zla. V boji o jej záchranu sa potom prejaví sila vzájomného priateľstva a túžba zachrániť starý dobrý svet. Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? je český animovaný film, ktorý je nevídaným počinom plným dobrodružstva, fantázie, hravosti a originálneho výtvarného zobrazenia, ktoré má šancu zaujať malých i veľkých divákov na celom svete. Dej tejto rozprávky je nabitý originálnymi nápadmi, nečakanými zvratmi, nápaditými gagmi a nechýba v ňom ani humor, poézia a, samozrejme, napätie.

Napokon tu máme kolekciu 2 DVD herečky Keiry Knightley: Pýcha a predsudok a Pokánie.

Pýcha a predsudok:
Podľa pani Bennetovej mal život jej piatich dcér smerovať k jedinému cieľu – k nájdeniu bohatého manžela. Ale druhorodená Lizzie (Keira Knightley) by dokázala vymenovať približne sto dôvodov prečo sa nevydávať. Keď sa pani Bennetová dozvie tú úžasnú novinu, že sa na blízkom panstve usadil slobodný a hlavne bohatý pán a3Bingley so svojimi sofistikovanými priateľmi, okamžite zavetrí príležitosť vydať naraz hneď niekoľko svojich dcér. V prípade najstaršej Jane, do ktorej sa Charles Bingley okamžite zahľadí, beží všetko podľa tých najružovejších plánov. S jeho priateľom, príťažlivým, ale trochu snobským pánom Darcym, by zase mohla utvoriť ideálny pár Lizzie, ak by ich budúcemu šťastiu nestáli v ceste pýcha a predsudok. Podarí sa im prekonať ich? Dokáže Lizzie nájsť aspoň jeden dôvod prečo sa zamilovať a dobrovoľne vydať?

Pokánie:
Keira Knightley a James McAvoy sa predstavia v hlavných úlohách neobyčajnej snímky od režiséra filmu Pýcha a predsudok. Po rade nešťastných nedorozumení je Robbie Turner (James McAvoy) obvinený zo zločinu, ktorý nespáchal. Krivé obvinenie spôsobuje rozpad jeho nového vzťahu s Cecíliou (Keira Knightley) a obom zaľúbencom dramaticky zamieša osudom. Pokánie je úchvatný a hlboko dojemný romantický film, skrátka jeden z najlepších svojho žánru.

Zdroj foto: internet