blog

DVD novinky: Čo stojí za povšimnutie

streda 13. januára 2010 10:00
St 13.01. 2010 10:00

a1Po kratšej vianočnej odmlke je tu opäť náš miniprehľad najnovších filmových kúskov, ktoré sa dočkali svojej DVD podoby. A opäť je z čoho si vyberať.

Filmová klasika. Zlodej z Paríža. Jean Paul Belmondo vyrastajúci ako sirota u svojho strýka, ktorý ho bezohľadne okradne. z1Belmondo následne snúbencovi svojej sesternice ukradne rodinné šperky. Zo snúbenca je razom žobrák a zo svadby tým pádom nič nebude. Krádež klenotov odštartuje Belmondovu zlodejskú kariéru. Vykráda domy príslušníkov smotánky. Obklopuje sa ženskými z polosveta, ktoré priťahuje jeho pohľadná tvár. Čas od času ho popadne myšlienka na pomstu, ale jeho zlodejská duša jej zakaždým odolá. Nakoniec získa všetko – bohatstvo, výstavný dom i krásnu Genevieve. Belmondo ale stále nemá dosť. Vo vlaku, čo vezie vrecia s peniazmi, sa pred očami diváka premení z mladíka v patetického darebáka stredného veku a ani jeho nákladné oblečenie nedokáže zakryť jeho “povolanie”.

Keanu Reeves a jeho Tvrdá hra. Conor O’Neill (Reeves) je neúspešný gambler s hromadou dlhov a jeho veritelia rozhodne nepatria k ľudomilom. z2Nutne potrebuje peniaze, a tak prijme prácu trénera mladého baseballového tímu. Jeho tímom je ale banda divokých chalanov z chudobných štvrtí Chicaga. Na Connora sa potom usmeje šťastie a s víťazstvom v kapse plánuje, že tím tajne opustí. V stávke je ale viac, než tušil: deti potrebujú niekoho, komu by mohli veriť. Zatiaľčo sa Connor vyrovnáva so svojou minulosťou, chlapci mu dávajú lekcie, ktoré navždy zmenia jeho budúcnosť. Zistí, že zodpovednosť a dôveru si musí človek vybudovať a nádej môže nájsť i tam, kde to najmenej čaká.

Chloé (Mélanie Laurent) síce žije v Paríži, ale má okolo seba len samých podivných ľudí: dotieravého suseda, oplzlého kolegu, chlapíka vo videopožičovni, ktorý má vždy rady na rozdávanie… z3To nie je život úplne podľa jej predstáv. Zrazu ale nájde kufor, ktorý patrí americkému turistovi Jackovi (Justin Bartha), a zdá sa, že sa všetko obracia k lepšiemu. V kufri totiž Chloe objaví celý rad prekvapení – príjemných i tak trochu nečakaných… Napriek tomu, že ho ešte ani nevidela, uverí, že Jack musí byť muž jej života! Je odhodlaná podstúpiť akékoľvek nepríjemnosti, aby ho našla. Ich romantický vzťah sa rodí z nečakaných stretnutí doprevádzaných sériou nehôd a nedorozumení. Skrátka, Jack a Chloé sú Stratení v láske.

Zdroj foto: internet