blog

Keď anjeli roznášajú radosť v podobe kníh…

štvrtok 27. mája 2010 15:12
Št 27.05. 2010 15:12

Milí Martinusáci, počas celého mája máte možnosť zapojiť sa do našej akcie “Daruj príbeh dieťaťu, pre ktoré život nie je rozprávkou”, ktorú sme zorganizovali spoločne s neziskovou organizáciou Dobrý anjel. Zmyslom tejto akcie je kúpiť za symbolickú sumu 2,50 EUR knihu, ktorá bude následne poslaná niektorému z detí zo systému Dobrý anjel. Sú to deti, ktoré sú choré na rakovinu alebo inú vážnu chorobu. Takáto vážna choroba je enormnou záťažou na dieťa, ale aj na jeho rodinu a blízke okolie. Preto sa organizácia Dobrý anjel snaží pomôcť týmto deťom pravidelným finančným príspevkom. Teraz však máte možnosť týmto deťom nielen pomôcť, ale ich aj potešiť. Povzbudiť ich krásnou knihou, ktorá im dodá ďalšie sily do ich ťažkého boja so zákernou chorobou. Stovky z vás túto možnosť využilo a za všetky deti sme vám z celého srdca vďační. Vo chvíli písania tohto článku ste darovali 1616 kníh. Ešte stále však ostáva 684 detí bez knihy a do konca mája už ostáva len pár dní. Podarí sa nám obdarovať knihou všetky choré deti? Prečítajte si, akí vďační sú rodičia a deti, ktoré už svoju knižku dostali…

Zuzana napísala:

Prajem Vám krásny máj, milí naši Dobrí anjeli,
práve dnes som od Vás dostala – úplne nečakane – knihu z kníhkupectva Martinus.sk, ktoré sa rozhodlo práve v tomto mesiaci obdarovať deti zo systému Dobrý anjel. Hoci má môj syn Július DMO a je aj psychicky zaostalý, neverili by ste, ako veľmi sa potešil, keď som mu podala do rúk túto knižku. Aj mňa ste nesmierne potešili, pretože od úplného malička čítavam obom mojim synom knihy a prečítame všetko, čo máme doma. Chcem sa prostredníctvom Vás poďakovať teda aj spomínanému kníhkupectvu.
Vďaka Vám!
S pozdravom Zuzana a Julko.

Veronika napísala:

Ďakujeme zo srdiečka našim dobrým anjelom, od ktorých nám dnes prišla knižka.  🙂 Veľmi nás potešila. Pribalené DVD si dnes poobede pozrieme, malému sa zvieratká veľmi páčia tak verím, že bude mať úspech.
Prajem pekný deň (možno konečne bez dažďa)
.
V.

Viktor napísal:

Dobrý deň, všetkým Dobrým anjelom,
ďakujem za milý darček, ktorý ozaj potešil a už má miesto v našej domácej knižnici. Chcem poďakovať nielen za tento darček, ale aj za všetko, čo pre nás robíte. Aj malá pomoc od niekoho je pre nás v našom postavení pomocou obrovskou. Zároveň moje poďakovanie patrí aj kníhkupectvu Martinus.sk ktoré sa na tomto darčeku podieľalo.
V.

Danka napísala:

Milí dobrí anjeličkovia,
sme radi, že sú takí ľudia ako vy, ktorí pomáhajú detičkám a ich rodinám, ktoré sú v nie ľahkých situáciách. A preto sa Vám chceme poďakovať, že nám prispievate mesačne na nášho syna, ktorý ma spinálnu atrofiu svalstva a môžeme mu kupovať aspoň tie vitamíny, ktoré potrebuje . ZO SRDCA ĎAKUJEME VŠETKÝM DOBRÝM ANIELOM ZA FINANČNÉ PRÍSPEVKY A ZA DARČEK, KTORÝ NÁS VEĽMI PREKVAPIL A HLAVNE MAJKA. ĎAKUJEME ZA VŠETKO, ČO ROBÍTE PRE NÁS A OSTATNÝCH, ČO TO POTREBUJÚ! ĎAKUJEME!
D.

Veronika napísala:

Dobrý deň,

srdečne sa chceme poďakovať za milé prekvapenie, ktoré nám dnes bolo doručené, ide o knižku s krtkom, Nelinka sa jej nesmierne potešila, pretože tuto neprekonateľnú rozprávku má nesmierne rada, dokonca ju v tej chvíli aj sledovala, keďže oddychovala po rehabilitačnom cvičení…hneď je ten deň veselší a krajší!!

V našom živote sa veľa toho nezmenilo, Nelinka je síce veľmi bystrá a šikovná, je to však málo na to, aby nás prijali do nejakého predškolského zariadenia, posielame si žiadosť i na bratislavský VUC odbor soc. veci, aby nám pomohli. Pre všetkých je Nelinka malá a ťažko postihnutá, keďže má dve stomie, neusedí sama, prakticky je odkázaná na 24-hod. starostlivosť druhého človeka. Do škôlky by som šla s ňou rada, no zatiaľ to nejde, v zákone je “medzera”, čo na tom, že je mentálne v poriadku a veľmi dobre si uvedomuje svoj ťažký hendikep, keď je imobilná, bez možnosti rozprávať či jesť ústami. Je to veľmi náročné, už si nespomínam, kedy som ja – matka, prespala celu noc, keďže Nelke treba neustále odsávať z kanyly, cievkovať a polohovať…

Chodíme rehabilitovať na viaceré miesta, navštevujeme 2 logopédov, ktorí nám pomáhajú s rozprávaním a znakovou rečou a veríme, že snáď sa nám podarí integrovať do nejakého zariadenia, pretože ja už na Nelinku sama nestačím, potrebuje kolektív, kamarátov a najmä autoritu, ktorou už ja prestávam byt.

Peniaze od Dobrého anjela nám neskutočne pomáhajú a desím sa času, keď jedného dňa asi predsa len prestanú chodiť, ako to budeme zvládať. Uhrádzame z nich najmä lieky a vitamíny, rehabilitácie, pomôcky na doporučenie špec. pedagóga a logopéda a v nemalej miere i pohonné hmoty, keďže prakticky každý deň cestujeme niekam k špecialistom, ktorí nám pomáhajú rozvíjať sa vpred.

Veľmi pekne ďakujeme a pridávame aktuálne foto zo včerajšej prechádzky v pezinskom zámockom parku.

Krásny deň a veľa zdravia a pohody všetkým Dobrým anjelom želá,

Nelinka s rodinou

Martina napísala:

Milí darcovia, Dobrí anjeli,
ďakujem Vám z celého srdca za moju 2-ročnú, ťažko chorú, Alicku. Vďaka Vašim príspevkom jej môžeme skvalitniť život liečeniami a procedúrami  a aj kniha jej urobila obrovskú radosť.
Vedzte, že dobro sa len dobrom opláca. Ďakujeme Vám!
Vďačná mama Martina a Alicka

Toto sú len niektoré z mnohých ohlasov, ktoré na akciu “Daruj príbeh dieťaťu, pre ktoré život nie je rozprávkou” dostávame. Ak by ste sa chceli pridať aj vy a darovať knižku chorému dieťatku, nie je nič jednoduchšie. Stačí vám na to 2,50 EUR, pár minút vášho času a kliknúť TU.

Ďakujeme! Ste skvelí!

Tisíce príbehov.
Jedno kníhkupectvo.

Váš Martinus.sk

Prečítajte si o tejto akcii viac:

Daruj príbeh dieťaťu, pre ktoré realita nie je rozprávkou – všetky informácie o akcii

Ako to vyzerá, keď sa stretne množstvo Dobrých anjelov – ako to vyzeralo, keď sme posielali prvý várku kníh od Dobrých anjelov