blog

Filip Kulisev získal najvyššie európske ocenenie pre fotografov

štvrtok 2. decembra 2010 00:18
Št 2.12. 2010 00:18

Slovenský fotograf Filip Kulisev získal najvyššie európske ocenenie pre profesionálnych fotografov „Master QEP“. Spolu s Petrom Bagim a Martinom Vrabkom sú jedinými nositeľmi tohto titulu a ocenenia na Slovensku, o ktoré sa môžu uchádzať fotografi s  certifikátom QEP- kvalifikovaný európsky profesionálny fotograf.

Filip Kulisev sa  prezentoval kolekciou 20 fotografií prírodných scenérií z Namíbie, USA, Čile, Bolívie, Nového Zélandu, Madagaskaru a Egypta. „Komisia, zložená z profesionálnych fotografov zo siedmych krajín dospela k názoru, Filip Kulisev dosiahol výnimočne vysoký štandard vo svojej tvorbe a  vynikajúcu technickú a  umeleckú úroveň svojich fotografií“, povedal predseda hodnotiacej komisie Jim Lowe. Okrem toho pri rozhodovaní vzala do úvahy aj viac ako 140 individuálnych výstav, množstvo medzinárodných ocenení, tri úspešné monografie a aktivity zamerané na ochranu životného prostredia. „Je to pre mňa vrchol doterajšej kariéry a mimoriadne ocenenie. Najmä ak vezmem do úvahy, že za prírodné scenérie udelila porota len po druhý raz titul Master QEP“, zdôraznil Filip Kulisev.

Pre Filipa ide o zavŕšenie mimoriadne úspešného roka. Počas neho dokončil svoju tretiu exkluzívnu monografiu, Amazing Planet, preloženú do 15 svetových jazykov, kde na 624 stranách predstaví viac 500 fotografií zo 111 najkrajších prírodných divov zo všetkých kontinentov. Kniha sa na svetovom trhu objaví tesne pred Vianocami.

V roku 2010 získal za svoje fotografie a kalendáre viacero ocenení, spomedzi ktorých medzi najcennejšie patrí  zlato v kategórií Stromy za alej baobabov na ostrove Madagaskar v najväčšej fotografickej súťaži na svete Trierenberg Super Circuit v Rakúsku.

Filipovu pôsobivú monografiu Amazing Planet si môžete objednať priamo na Martinus.sk.