blog

Tipy na e-knihy: To najlepšie z našej ponuky!

piatok 28. januára 2011 00:01
Pi 28.01. 2011 00:01
Koncom minulého roka sme vám prvýkrát ponúkli možnosť začať využívať výhody elektronických kníh. Stále viac a viac ľudí objavuje ich možnosti a čaro. Samozrejme, ponuka elektronických kníh zatiaľ nemôže súperiť s ich papierovými protejškami, rozhodne sa však nedá povedať, že sa medzi nimi nenájdu také, ktoré stoja za pozornosť. Ako dôkaz vám ponúkame pár tipov.

Kto by nepoznal Dominikana? Najúspešnejšieho slovenského autora súčasnosti? Renomé si vybudoval sériou kvalitných detektíviek z Bratislavy, v ktorých vystupuje vraždárska partia na čele s Krauzom a Fischerom, ktorá vyniká nielen efektívnymi spôsobmi vyšetrovania vrážd, ale aj svojráznym humorom.  A inak to nie je ani v prípade, ktorý sa volá jednoducho Sára. Detektívi sa tentoraz sústreďujú na vraždu  vplyvného riaditeľa konzorcia bánk, ktorého našli  v jeho pracovni s prestrelenou hlavou. Nie je jasné, ako vrah prekonal dômyselný zabezpečovací systém bankárovej vily a ako je možné, že na mieste činu nezanechal jedinú stopu. A to nie sú jediné problémy. Zdá sa, že neistý je nielen páchateľ, ale aj zavraždený. Čo ak mal zomrieť niekto iný? A čo ak ešte len zomrie? PS: Sáru už máme aj ako EPUB! 🙂 (viac info)

Na Slovensku máme peknú históriu úspešných divadelných hier. Či už spomenieme Maľované na skle, alebo Jánošíka. Ale medzi tými novšími by sme len ťažko hľadali úspešnejšiu divadelnú hru, ako bolo Mafstory. Neuveriteľné vtipná paródia všetkých bezkrkých mafiánov, ktorí mali dlhšie vedenie do hlavy ako k ruke s pištoľou sa stalo tak populárnym, že sa dočkalo literárneho, aj televízneho spracovania. A práve knižné spracovanie vám teraz ponúkame. Kniha je minimálne tak vtipná ako pôvodná divadelná hra, ale zároveň využíva svoj prakticky neobmedzený priestor. Len v tomto románe sa dozviete všetko, čo ste kedy chceli vedieť o svojich obľúbených mafiánoch. A to dokonca aj to, ako to s nimi nakoniec vlastne dopadlo. (viac info)

O Michalovi Hvoreckom som už celé roky presvedčený, že to je vynikajúci spisovateľ, ale až donedávna mi chýbal román, ktorým by som to mohol dokazovať aj svojmu okolia. Až kým nenapísal Dunaj v Amerike, jednu z najlepších kníh, akú som minulý rok čítal. Skvelý cestopis a detektívku v jednom, ktorá vás bude baviť od začiatku až dokonca. Príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí sa po rokoch opäť stretnú na výletnej lodi plaviacej sa dole Dunajom,  je výborne vyrozprávaným výletom nielen geografickým, ale hlavne výletom do spomienok. Do spomienok na rieku, spomienok na jednu lásku, spomienok na život, aký bol kedysi. Ak si chcete prečítať pôvodnú slovenskú tvorbu a chceli by ste pre zmenu niečo iné ako ženský román, tak toto je kniha, ktorú by ste rozhodne nemali prehliadnuť. (viac info)

Skutočné príbehy majú silu, ktorú vo vymyslených príbehoch nenájdeme. Silu, ktorú im dáva práve ich autenticita a neustále vedomie, že “toto sa skutočne stalo”. A keď je to ešte aj skutočný príbeh so šťastným koncom, ktorého hlavný hrdina je známy väčšine z nás, tak to má ešte väčší efekt. Odkiaľ viem, že je známy? Hlavným hrdinom je Lukáš Hoffmann, ktorého príbeh pozná vďaka TV JOJ celé Slovensko. Lukáš sa ako mladík dal na drogy, padol až na úplné dno a až pevná vôľa a náhoda mu dopomohli k miestu herca v úspešnom seriáli TV JOJ. Jeho príbeh nám rozpovie tá najpovolanejšia – jeho mama Vladislava Hoffmannová. Tá si na pomoc prizvala Evu Bacigalovú, autorku úspešného románu Čistá nuda a spoločne napísali silný autobiografický román o tom, aké to je, keď sa z vášho dieťaťa stane narkoman. (viac info)

Myslíte si, že nevera je hriešna, že sladké romániky sú len pre ženy a nemôžu nikdy dobre dopadnúť a že neexistuje recept, podľa ktorého dokážete upiecť niečo chutné? Tak čítajte! Budete mať sladko v ústach! Inak povedané, čaká vás román, ktorý je možno oddychovým čítaním, ale zároveň je skvelým  návodom ako si osladiť život. Hlavná hrdinka je majiteľka cukrárne a vo voľnom čase píše blog o jedle, takže o opis rôznych lahôdok rozhodne nebude núdza. Ak máte teda chuť na niečo sladké, z čoho sa nepriberá, tak táto kniha je to pravé. 🙂 A nezabúdajte, že niekomu sa sny splnia a niekomu nie. Ale to neznamená, že pritom všetkom nemôžu byť šťastní. Od toho šťastia ich nedokáže zastaviť ani smrť. (viac info)

Najobľúbenejšie internetové kníhkupectvo na Slovensku – Martinus.sk má toto označenie určite aj preto, lebo sa neustále snažíme vymýšľať projekty, ktoré nás/vás bavia. Minulý rok sme preto spolu písali román (Minulosť ťa dostane (Slovensko píše román)) a tento rok sme sa vrhli na zbierku poviedok! Téma bola jasná – nevera. Na stránke www.poviedkyonevere.sk boli postupne uverejňované všetky poviedky a odborná porota z nich vybrala tie najlepšie, ktoré boli následne publikované v časopise Šarm. Týmto to však neskončilo. Všetky poviedky sme zozbierali, pridali k nim ďalšie od známych slovenských autorov a autoriek ako Petra Nagyová-Džerengová, Evita Urbaníková, Pavel „Hirax“ Baričák, Tamara Tainová a Eva Bacigalová, a tak vznikla zbierka Poviedky o nevere. Nech sa páči, dúfame, že sa vám bude tento unikátny mix poviedok známych a neznámych autorov páčiť. 🙂 (viac info)

Zaujímavé linky:

Chcete mať prehľad o najnovšej ponuke elektronických kníh? Potom sledujte náš RSS kanál!

Pozrite si našu ponuku čítačiek elektronických kníh!

Knižné tipy: E-knihy pre každého! – prechádzajúca “várka” tipov na výborné elektronické knihy

Martinus.sk a elektronické knihy – začíname! – článok, v ktorom nájdete odpoveď na akúkoľvek otázku, ktorá by vám mohla ohľadom elektronických kníh napadnúť.