blog

Martinus.sk dokazuje, že Slováci majú o elektronické knihy záujem

streda 6. apríla 2011 10:16
St 6.04. 2011 10:16

Najväčšie internetové kníhkupectvo na Slovensku Martinus.sk spustilo minulý mesiac akciu, ktorej hlavným cieľom je propagácia elektronických kníh ako pohodlnej a lacnejšej alternatívy ku klasickým, papierovým knihám. Martinus.sk ponúka na svojich stránkach zadarmo na stiahnutie päť bestsellerov úspešných slovenských autorov. Akcia, ktorá je momentálne vo svojej polovici , sa stretla s pozitívnou odozvou čitateľov a knihy si už stiahli stovky zákazníkov Martinusu, ktorí sa rozhodli presvedčiť o výhodách elektronických kníh.

Päť bestsellerov zadarmo na 30 dní

Internetové kníhkupectvo Martinus.sk, ktoré začalo ako prvé ponúkať v decembri 2010 komplexné riešenie e-kníh na Slovensku , vkladá do ich propagácie nemalé úsilie. Aktívne ich predstavuje ako plnohodnotnú alternatívu ku klasickým, papierovým knihám, ktoré síce nemajú vytlačiť z trhu, ale majú byť náhradou v momentoch, kedy je dôležitá váha, cena alebo rýchlosť doručenia. Presvedčiť sa ich snaží aj doteraz najväčšou akciou na poli elektronických kníh – až do 15.4. umožňuje každému záujemcovi stiahnuť si na 30 dní úplne zadarmo päť bestsellerov. V ponuke je detektívka Dominika Dána – Sára, legendárny internetový román Polnočný denník Maxima E. Matkina, román najlepšieho slovenského autora fantasy literatúry Juraja Červenáka – Strážcovia Varadína, vtipný príbeh nielen o jedle Sladko v ústach Barbory Kardošovej a zbierka poviedok známeho slovenského autora Petra Pišťanka – Mladý Dônč.

Zákazníci majú na prečítanie bestsellerov 30 dní, ktoré sa rátajú od momentu stiahnutia. Znamená to, že ak si knihy stiahnu v posledný deň trvania akcie, ešte stále budú mať mesiac na ich prečítanie. Rovnako ako iné oficiálne stiahnuté knihy, aj tieto sú chránené pomocou Adobe DRM, ktoré je považované za všeobecný štandard na poli ochrany elektronických kníh. Ochrana zároveň zabezpečí, že knihy nebude možné čítať dlhšie ako tridsať dní.

Martinus.sk chce touto akciou poukázať na najväčšie výhody elektronických kníh – nič nevážia, čítať sa dajú okamžite po stiahnutí a čitateľ ich môže so sebou nosiť prakticky neobmedzené množstvo. Nevraviac o cene, ktorá síce bežne nie je nulová, ale v priemere je o 30% nižšia ako v prípade papierových kníh.

Stručné fakty o elektronických knihách na Martinus.sk:

  • komplexné riešenie e-kníh na Slovensku – Martinus.sk ako jediné kníhkupectvo na Slovensku ponúka nielen e-knihy, ale aj čítačky, na ktorých sa čítajú najpohodlnejšie, zároveň je však tieto e-knihy možné čítať aj na mobiloch, tabletoch a počítačoch.
  • najvyššia možná kompatibilita – Martinus.sk používa svetový štandard EPUB, ktorý má najširšou podporu zo strany výrobcov zariadení a aplikácií na svete, zákazník si preto sám môže vybrať zariadenie a aplikáciu, ktorá najviac vyhovuje jeho potrebám
  • ponuka rôznych formátov – väčšina titulov na Martinus.sk je dostupná v dvoch formátoch, EPUB aj PDF, zákazník si sám vyberie formát, ktorý mu vyhovuje viac
  • najširšie možnosti platby – Martinus.sk ponúka momentálne najširšie možnosti platby za e-knihy: kreditnou kartou, cez SMSk a pomocou internetbankingu ôsmych bánk. Rovnako je možné využiť pri platbe aj darčekové poukážky.
  • možnosť vyskúšať si čítačky a e-knihy ešte pred kúpou – vďaka kamenným kníhkupectvám Martinus.sk v Bratislave, Martine, Nitre a Žiline si zákazníci môžu vyskúšať čítačky, aj elektronické knihy ešte pred ich kúpou.
  • ukážky z kníh bez nutnosti registrácie – zákazníci majú možnosť stiahnuť si knihy bez nutnosti registrácie.
  • vysoká kvalita elektronických kníh – Martinus.sk asistuje vydavateľstvám pri konverzii elektronických kníh a zdôrazňuje, že nestačí spoliehať sa len na automatizovaný proces. Odporúča preto dôkladnú kontrolu, aby sa k zákazníkovi dostal len plnohodnotný produkt.
  • zázemie najväčšieho a najobľúbenejšieho internetového kníhkupectva na Slovensku – Martinus.sk je na Slovensku dlhodobo známy ako najobľúbenejšie internetové kníhkupectvo vďaka vysokej kvalite svojich služieb a zákazníckej podpore, ktorú každý deň oceňujú tisíce zákazníkov.

Akékoľvek otázky radi zodpovieme, prípadne poskytneme viac informácií. Stačí sa opýtať priamo tu, v diskusii, alebo nám napísať na emailovú adresu eknihy(zavináč)martinus.sk. Tešíme sa na vaše pripomienky, názory a komentáre.

Martinus.sk je najväčšie internetové kníhkupectvo na Slovensku podľa návštevnosti aj obratu, a jeden z najvýznamnejších slovenských on-line obchodov celkovo. Okrem kníh a elektronických kníh má vo svojej ponuke filmy, spoločenské hry, stavebnice LEGO, počítačové a konzolové hry, kávu a čaj. Na slovenskom internetovom trhu pôsobí už od roku 2001. Mesačne ho navštívi viac ako 600 000 zákazníkov. Martinus.sk v roku 2010 otvoril v Žiline už štvrté kamenné kníhkupectvo – prvé tri sa nachádzajú v Bratislave, Nitre a Martine. V roku 2010 začal ako prvý predajca na Slovensku ponúkať komplexné riešenie elektronických kníh. 100% spoločnosti vlastnia slovenskí majitelia.

Zaujímavé linky:

Tipy na e-knihy: Prečítajte si skvelé bestsellery! Obzvlášť, keď sú zadarmo… 🙂

Prečítajte si 5 bestsellerov úplne zadarmo!

Zoznam všetkých čítačiek, ktoré máme momentálne v ponuke

Všetko o e-knihách na Martinus.sk

Vynález, ktorý zmenil čítanie